.
Κατηγορία Yamaha
Δευτέρα, 07 Μαϊος 2018 16:13

Yamaha Tenere - Κοντινό στον ψηφιακό πίνακα οργάνων

 

Τι αποκαλύπτουν τα κουμπιά και οι ενδείξεις της LCD οθόνης;

Μια φωτογραφία που απεικονίζει σε σχετικά καλή ανάλυση την ψηφιακή οθόνη του Tenere 700 World Raid, αποκαλύπτει κάποια στοιχεία που αφορούν τον εξοπλισμό της μοτοσυκλέτας.

tenoth1

Στην ορθογώνια παραλληλόγραμμη οθόνη φαίνεται λοιπόν η ένδειξη “οff road” που μπορεί να θυμίζει riding mode (και ίσως να πρόκειται για κάτι τέτοιο), όμως στην κάτω δεξιά πλευρά της οθόνης, στον πλαίσιο της, βλέπουμε και ένα κουμπί, στο οποίο αναγράφεται “Off-Road ABS On/Off.

31959964 454613424974794 3995678671846244352 n

Άρα μάλλον πρόκειται για μια κατάσταση λειτουργίας, στην οποία απενεργοποιείται το ABS (ενδεχομένως μόνο του πίσω τροχού) για την οδήγηση εκτός δρόμου. Κατά τα άλλα, δεν φαίνονται να υπάρχουν εκπλήξεις ή στοιχεία που να αποκαλύπτουν κάτι πέρα από τα συνήθη.

Το πάνω δεξιά χωρισμένο πλαίσιο της οθόνης, είναι η ένδειξη της επιλεγμένης ταχύτητας, το στροφόμετρο έχει μια περίεργη διάταξη του εύρους των αριθμητικών ενδείξεων σε σχήμα “Γ”, ενώ το ταχύμετρο, αποτελεί το κυρίαρχο στοιχείο και αυτό που ξεχωρίζει περισσότερο σε όλο τον πίνακα.

Πολύ ευκρινής φαίνεται και η ένδειξη της στάθμης καυσίμου, με μεγάλα “νταμάκια”, τα οποία ίσως σε μια adventure μοτοσυκλέτα θα έπρεπε να είναι περισσότερα και πιο λεπτομερή για να γνωρίζει ο αναβάτης ακριβώς πόσο καύσιμο έχει στην διάθεση του.

Ωστόσο η τελευταία ένδειξη, στην κάτω πλευρά του πίνακα, πρέπει να έχει πολλαπλό ρόλο, με την έννοια του ότι εκεί θα εμφανίζονται οι ενδείξεις του ολικού και των μερικών χιλιομετρητών, καθώς και στοιχεία που αφορούν στην κατανάλωση βενζίνης, όπως μέση, στιγμιαία, και εναπομείναντα χιλιόμετρα μέχρι τον ανεφοδιασμό. Υπολογιστής ταξιδιού δηλαδή.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 07 Μαϊος 2018 18:37

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon