.
Κατηγορία Yamaha
Πέμπτη, 09 Νοεμβρίου 2017 16:41

EICMA 2017 - Yamaha YZF-R1M 2018

 

Βελτιώσεις σε ηλεκτρονικές αναρτήσεις, shifter & wheelie control, νέα χαρτογράφηση και νέα γραφικά

 

To Yamaha YZF-R1M της Yamaha δέχεται βελτιώσεις στο σύστημα ελέγχου των ηλεκτρονικών αναρτήσεων του, κερδίζει νέο… προγραμματιζόμενο shifter που λειτουργεί τόσο σε ανεβάσματα όσο και σε κατεβάσματα, βελτιωμένο wheelie control, νέα χαρτογράφηση και νέα γραφικά που αφήνουν το carbon του φέρινγκ περισσότερο εκτεθειμένο.

Εξελιγμένη λειτουργία ηλεκτρονικών αναρτήσεων

yamaha yzf r1m 2018 10

Για το 2018, η YZF-R1M εξοπλίζεται με το πιο πρόσφατο Smart EC 2 ERS, που είναι το πιο εξελιγμένο σύστημα που αναπτύχθηκε ποτέ από την Öhlins για μοτοσυκλέτα παραγωγής. Αυτό το νέο σύστημα προσφέρει αυξημένη νοημοσύνη για ακόμα μεγαλύτερη ακρίβεια στη λειτουργία των αναρτήσεων στην πίστα, ιδιαίτερα με τις νέες λειτουργίες υποστήριξης φρένων, υποστήριξης επιτάχυνσης και υποστήριξης οδήγησης στις στροφές.

Το ERS εμποδίζει τη βύθιση του πιρουνιού και ελαχιστοποιεί το χαμήλωμα. Μέσω της χρήσης του YRC, η συμπεριφορά και τα χαρακτηριστικά του ERS κατά την πέδηση, την επιτάχυνση και την οδήγηση στις στροφές μπορούν να ρυθμιστούν ξεχωριστά και ανεξάρτητα. Επιπλέον, αντί να ρυθμίζει τη συμπίεση και την επαναφορά όπως προηγουμένως, πλέον ο αναβάτης μπορεί απλώς να επιλέξει το πόσο σκληρό θα είναι το μπροστινό και το πίσω μέρος, και η ανάρτηση θα ρυθμιστεί αναλόγως.

Με επιλογές χειροκίνητης και αυτόματης ρύθμισης του ERS, ο αναβάτης μπορεί να ρυθμίσει την YZF-R1M για βελτιωμένη πρόσφυση και ευστάθεια κατά την πέδηση, την επιτάχυνση και την οδήγηση στις στροφές. Σε συνδυασμό με τη χρήση νέας γόμας ελαστικών, το πιο πρόσφατο ERS παρέχει βελτιωμένο κράτημα.

Αναβαθμισμένο, ρυθμιζόμενο shifter (QSS)

yamaha yzf r1m 2018 4

Ενώ η 2017 YZF-R1M ήταν ήδη εξοπλισμένη με QSS για ομαλά ανεβάσματα ταχυτήτων με τέρμα το γκάζι, το μοντέλο του 2018 επωφελείται από το βελτιωμένο QSS το οποίο λειτουργεί και στα κατεβάσματα.

Το νέο shifter μάλιστα είναι το πρώτο που γνωρίζουμε σε μοντέλο παραγωγής, με δυνατότητα ρύθμισης! Οι αναβάτες της YZF-R1M μπορούν να προσαρμόσουν τις ρυθμίσεις του QSS και να δημιουργήσουν τις ρυθμίσεις της προτίμησής τους χρησιμοποιώντας τη λειτουργία Yamaha Ride Control της Yamaha (YRC) στα όργανα.

Το YRC παρέχει μια επιλογή δύο επιλογών λειτουργίας shifter: η επιλογή 1 είναι για πιο γρήγορες αλλαγές και sport οδήγηση, ενώ η λειτουργία 2 είναι ομαλότερη. Τόσο η λειτουργία ανεβάσματος όσο και η λειτουργία κατεβάσματος ταχυτήτων μπορούν να ενεργοποιηθούν ή να απενεργοποιηθούν, κατά περίπτωση.

Αυτό το ρυθμιζόμενο QSS επιτρέπει στους αναβάτες της YZF-R1M να ρυθμίζουν το σύστημα αλλαγής ταχυτήτων ώστε να ταιριάζει με το δικό τους στυλ οδήγησης και τις συνθήκες της πίστας. Επίσης, για να παραμένει ο αναβάτης πλήρως ενημερωμένος, η επιλεγμένη λειτουργία εμφανίζεται στην οθόνη TFT.

Νέα χαρτογράφηση ECU και βελτιωμένο Wheelie Control

yamaha yzf r1m 2018 11

Για να διατηρηθούν οι βέλτιστες επιδόσεις κατά την έντονη επιτάχυνση, η YZF-R1M επωφελείται από την ανασχεδιασμένη χαρτογράφηση ECU που επιτρέπει τη χρήση της νέας λειτουργίας κατεβάσματος ταχυτήτων στο σύστημα γρήγορης αλλαγής ταχυτήτων.

Εκτός από την ανασχεδιασμένη χαρτογράφηση ECU, το σύστημα ελέγχου σούζας που η Yamaha αποκαλεί ‘LIF’ αναβαθμίστηκε σε ένα πιο εξελιγμένο σύστημα που παρακολουθεί στενά και ρυθμίζει την απόδοση ισχύος όταν το IMU ανιχνεύσει απότομη ή μεγάλη ανύψωση του μπροστινού τροχού. Με τον τρόπο αυτό, εξασφαλίζει βελτιωμένο έλεγχο κατά την επιτάχυνση, επιτρέπει στον αναβάτη να συγκεντρώνεται πλήρως στην πίστα, χωρίς τους περισπασμούς που δημιουργούνται από ανεπιθύμητες σούζες.

Ελαφρύ φέρινγκ από ανθρακονήματα με νέο φινίρισμα

yamaha yzf r1m 2018 6

Ένα από τα πολλά αποκλειστικά χαρακτηριστικά της YZF-R1M είναι το φέρινγκ από ανθρακονήματα. Για να τονιστεί η αποκλειστικότητα της μοτοσυκλέτας, τα γραφικά ανασχεδιάστηκαν για το 2018, έτσι ώστε ένα μεγαλύτερο μέρος αυτού του εξαιρετικά ελαφριού υλικού να είναι ορατό στα πάνελ του φέρινγκ.

Με μια ματιά

yamaha yzf r1m 2018 3

Νέα χαρακτηριστικά της YZF-R1M για το 2018

  • Νέα υπερσύγχρονη ηλεκτρονική αγωνιστική ανάρτηση (ERS) Öhlins
  • Βελτιωμένες ρυθμίσεις ERS στο σύστημα YRC
  • Αναβαθμισμένο σύστημα γρήγορης αλλαγής ταχυτήτων (QSS)
  • Βελτιωμένος έλεγχος ανύψωσης (LIF)
  • Νέα χαρτογράφηση ECU

Τα δυνατά σημεία της μοτοσυκλέτας

yamaha yzf r1m 2018 7

Βασικά χαρακτηριστικά της YZF-R1M

  • Ηλεκτρονική αγωνιστική ανάρτηση (ERS) Öhlins τελευταίας γενιάς
  • Μονάδα ελέγχου επικοινωνίας (CCU) με δυνατότητες ασύρματης επαναχαρτογράφησης
  • Πάνελ από ανθρακονήματα εμπνευσμένα από την YZR-M1
  • Τετρακύλινδρος κινητήρας 998 κ.εκ. 200 PS τύπου crossplane
  • IMU 6 αξόνων με αισθητήρες Gyro / G για δεδομένα τρισδιάστατης κίνησης
  • Σύστημα ελέγχου πρόσφυσης / ολίσθησης με αισθητήρες πλευρικής γωνίας οδήγησης
  • Έλεγχος ανύψωσης / Έλεγχος εκκίνησης / φαρδύ πίσω ελαστικό 200
  • Cornering ABS
  • Πλαίσιο αλουμινίου Deltabox με κοντό μεταξόνιο
  • Υποπλαίσιο μαγνησίου

Χρώματα & διαθεσιμότητα

Χρώμα

yamaha yzf r1m 2018 13

Silver Blu Carbon

Διαθεσιμότητα

Η YZF-R1M του 2018 θα διατεθεί σε περιορισμένες ποσότητες μέσω συστήματος online παραγγελίας. Εφαρμογές από ενδιαφερόμενους αναβάτες και ομάδες θα γίνονται δεκτές από τις 27 Νοεμβρίου 2017 ΕΔΩ και όλοι οι πελάτες θα λάβουν πρόσκληση στο αποκλειστικό YRE (Yamaha Racing Experience).

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου 2017 15:59

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « EICMA 2017 - Yamaha MT-07 2018 EICMA 2017 - YZF-R1 2018 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon