.
Κατηγορία Yamaha
Τρίτη, 06 Ιουνίου 2017 11:47

Yamaha Star Venture 2018

 

Νέο «Transcontintental Tourer» για τις Η.Π.Α.

 

Με το μότο «Journey Further», ταξιδέψτε μακρύτερα, η Yamaha παρουσίασε στις Η.Π.Α. τη νέα Star Venture. Μια μοτοσυκλέτα με αερόψυκτο V2 1.854κ.εκ., αμερικάνικο tourer στιλ και αντίστοιχη άνεση, προικισμένη παράλληλα με σύγχρονη τεχνολογία.

Το στιλ καθαρά ανήκει στην αμερικάνικη άποψη για τα τουριστικά μοντέλα. Άποψη που ξεκίνησε με τις Touring μοτοσυκλέτες των Αμερικανών, όπως της Harley και της Indian, και κατόπιν συνεχίστηκε και με τις ιαπωνικές προτάσεις όπως το Honda Goldwing, η BMW K 1600 GT / LT / Bagger, κλπ.

Η Yamaha διαθέτει εδώ και χρόνια μια σειρά μοτοσυκλετών «αμερικάνικου τύπου», που διατίθενται στις Η.Π.Α. με το σήμα «Star Motorcycles».

yamaha star venture 14

Το Star Venture 2018 (μην σας ξεγελάει το όνομα του έτους, η μοτοσυκλέτα θα είναι έτοιμη για παράδοση στο αγοραστικό κοινό στα τέλη του Ιουλίου 2017) έρχεται να συμπληρώσει την γκάμα της Star Motorcycles, ως η ναυαρχίδα του στόλου.

Ας δούμε τι την κάνει να ξεχωρίζει.

Κινητήρας

yamaha star venture 39

Στον κινητήρα η Yamaha επιμένει… αμερικάνικα, καθώς ο V2 των 113 κυβικών ιντσών είναι αερόψυκτος! Αυτό μπορεί να δίνει πόντους στην αμερικάνικη αυθεντικότητα, υπάρχουν όμως και κάποιοι Αμερικανοί που ξεκίνησαν κάποιες γκρίνιες, αναρωτώμενοι γιατί η Yamaha δεν επέλεξε τον υγρόψυκτο V4 του VMAX ως κινητήρια δύναμη.

Η ανακοινώσιμη ροπή του κινητήρα της Stanr Venture φτάνει τα 122 λιμπρόποδα, ήτοι 16,86 κιλά. Ακούγεται ιδιαίτερα «μπαμπάτσικη» μέχρι να ακούσεις και το βάρος της μοτοσυκλέτας, που φτάνει τα… 434 κιλά, και τα 436 για την έκδοση Transcontinental.

Δύο αντικραδασμικοί άξονες εξαλείφουν τους ανεπιθύμητους κραδασμούς, αφήνοντας το σωστό ποσοστό να περάσει στον αναβάτη, για να του δώσει την πολυπόθητη αίσθηση του μεγάλου αερόψυκτου V2. Το κόκκινο βρίσκεται μόλις στις… 4.750rpm, ενώ ο συμπλέκτης είναι περιορισμένης ολίσθησης, διαθέτοντας και σύστημα υποβοήθησης για εύκολο τράβηγμα.

yamaha star venture 38

Η Yamaha αναφέρει πως έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση στον απολαυστικό και μπάσο ήχο των δύο εξατμίσεων, ενώ το κιβώτιο είναι 6 σχέσεων και η τελική μετάδοση γίνεται με ιμάντα.

Το γκάζι είναι Ride by Wire (YCC-T) ενώ η Venture διαθέτει 2 διαφορετικούς χάρτες κινητήρα (Touring & Sport), στάνταρ Traction Control και Cruise Control.

Σημειώστε πως η Venture έχει σχεδιαστεί να διαθέτει μπόλικο ηλεκτρισμό (750 Watt) για τις ανάγκες των επιβαινόντων.

Πλαίσιο, φρένα, αναρτήσεις

yamaha star venture 43

Το πλαίσιο είναι υβριδικό, με το κεντρικό τμήμα του να είναι ατσάλινο, και με το υποπλαίσιο να είναι αλουμινένιο. Το κάρτερ είναι ημί-ξηρό, ενώ η Yamaha υποστηρίζει πως το γεγονός αυτό βοηθάει στην αλλαγή κατεύθυνσης, με το Venture να απαιτεί 22% λιγότερη προσπάθεια για να ανέβει στο κεντρικό σταντ από ότι τα αντίπαλα μοντέλα.

Το συμβατικό πιρούνι έχει καλάμια διαμέτρου 46mm, ενώ το πίσω μονό αμορτισέρ διαθέτει μοχλικό, και εύκολη ρύθμιση προφόρτισης. Εδώ ακούστηκαν κάποιες ακόμα γκρίνιες, με υποψήφιους πελάτες να ήθελαν τη Yamaha να τοποθετήσει ηλεκτρονικές αναρτήσεις στο κορυφαίο Star.

Τα φρένα αποτελούνται από 3 δίσκους, με ABS και συνδυασμένη πέδηση UBS στο στάνταρ εξοπλισμό, ενώ οι ζάντες είναι αλουμινίου, με διαστάσεις 18 ιντσών μπροστά και 16 πίσω. Οι διαστάσεις των ελαστικών είναι 130/70 μπροστά και 200/55 πίσω, ενώ το Venture διαθέτει και σύστημα TPS (Tire Pressure Monitoring System) που ελέγχει διαρκώς την πίεση αέρα, προειδοποιώντας τον αναβάτη αν η πίεση πέσει για οποιονδήποτε λόγο.

Ανέσεις και Infotainment

yamaha star venture 42

Το τεράστιο φέρινγκ με τους 4 LED προβολείς εδράζεται στο πλαίσιο αντί για το πιρούνι, προσφέροντας καλύτερο κράτημα, και πιο εύκολο παρκάρισμα (λιγότερο βάρος στο τιμόνι).

Το Star Venture διαθέτει τεράστιους χώρους και σέλες πραγματικούς θρόνους. Παράλληλα, έρχεται με στάνταρ θερμαινόμενα γκριπ, σέλες, πλάτη αναβάτη και πλάτη συνεπιβάτη.

Ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενη είναι η ζελατίνα της μοτοσυκλέτας, ενώ το φέρινγκ διαθέτει προεξοχές που εκτρέπουν τον αέρα μακριά από τα σώματα των επιβαινόντων.

Ρυθμιζόμενο είναι το τιμόνι, οι μανέτες, η πλάτη αναβάτη και τα floorboards, ενώ το προαιρετικό πακέτο Transcontinental προσθέτει στο Venture GPS, CB και Sirius XM… δορυφορικό ραδιόφωνο, LED φώτα ομίχλης, συναγερμό, ηχοσύστημα δύο ζωνών (αναβάτη-συνεπιβάτη) και 2ο σετ βαλιτσών.

yamaha star venture 37

Το Venture διαθέτει συνολικά αποθηκευτικούς χώρους 144 λίτρων, και ρεζερβουάρ καυσίμου 25 λίτρων με τη Yamaha να κάνει λόγο για αυτονομία 320+ χιλιομέτρων.

Σημειώστε πως όλες οι βαλίτσες διαθέτουν ηλεκτρονικές κλειδαριές και κεντρικό κλείδωμα.

Στο παρκάρισμα το τερατώδες σε όγκο και κιλά Venture διαθέτει ηλεκτρικό σύστημα Sure-Park, 2 ταχυτήτων (εμπρός-όπισθεν), που κάνει εύκολη τη δουλειά του αναβάτη.

Στα όργανα βρίσκουμε 2 αναλογικά «ρολόγια» και 2 ψηφιακές οθόνες, μια μικρή LCD μέσα στο κοντέρ, και μια τεράστια έγχρωμη TFT Touch Screen οθόνη 7 ιντσών στο κέντρο, με προηγμένο σύστημα Infotainment.

Όταν μιλάμε για Infotainment, εννοούμε τον συνδυασμό Information & Entertainment, δηλαδή πληροφορίες και διασκέδαση.

Μουσικό ηχοσύστημα, πλοήγηση, τηλεφωνικές και ασύρματες συνομιλίες, σύνδεση smartphone με τη μοτοσυκλέτα, και φυσικά παροχή πληροφοριών για τις λειτουργίες της μοτοσυκλέτας, βρίσκονται όλα στο χέρι αλλά και στο… στόμα του αναβάτη (φωνητικές εντολές!), με joystick στο αριστερό γκριπ, και μεγάλες, ευκρινείς ενδείξεις στην TFT οθόνη. Φυσικά υπάρχει και έξοδος ρεύματος USB, και δεύτερη συμβατική.

yamaha star venture 36

H Star Venture διαθέτει και σύστημα Smart Key, με το κλειδί να μένει στην τσέπη του αναβάτη, μεγάλη είναι η γκάμα των επίσημων αξεσουάρ, ενώ τεράστια είναι η εγγύηση, στα… 5 χρόνια!

Η μοτοσυκλέτα θα διατίθεται στις Η.Π.Α. από τα τέλη Ιουλίου 2017, σε 2 χρώματα, Granite Gray & Raspberry Metallic, και σε 2 εκδόσεις εξοπλισμού, ξεκινώντας από τα 24.999 δολάρια, και φτάνοντας τα 26.999 (Transcontinental).

Φωτογραφίες

Βίντεο

Δείτε πρώτα το βίντεο της Star Venture.

Και κατόπιν ένα αναλυτικό βίντεο για το σύστημα Infotainment της μοτοσυκλέτας.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 07 Σεπτεμβρίου 2017 10:15

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Yamaha Glorious Xe Concept - Φωτό & Video Yamaha MT-03 2018 - Σε νέα χρώματα »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon