.
Κατηγορία Yamaha
Πέμπτη, 02 Φεβρουαρίου 2017 14:02

Yamaha SCR950 Yard Built από την Jeff Palhegyi Designs

 

Σε Vintage στιλ, με έμπνευση από τη δεκαετία του 1960

 

Το γνωστό πρόγραμμα customizing Yard Built της Yamaha συνεχίζει ακμαίο και το 2017, με επιστροφή στις Η.Π.Α. για τη δεύτερη custom έκδοση της νέας SCR950, αυτή τη φορά από την Jeff Palhegyi Designs.

Μέσω του Yard Built, Η Yamaha έχει ήδη δημιουργήσει μερικές αξιοπρόσεκτες custom μοτοσυκλέτες στις Η.Π.Α. με κορυφαίους customizers όπως ο Greg Hageman της Hageman Cycles, ο Roland Sands από την Καλιφόρνια με τις πολλές δημιουργίες Yard Built του, όπως η XSR900 "Faster Sons", αλλά και ο Go Takamine της Brat Style από την Καλιφόρνια με την SCR950 "Chequered Scrambler".

Ο Jeff Palhegyi και η ομάδα της Jeff Palhegyi Designs με έδρα τη Νότια Καλιφόρνια έχουν στο ενεργητικό τους αρκετές custom Yamaha. Από Royal Star μέχρι Bolt για χωμάτινες πίστες ή ακόμα και μια "TT" SR400. Η εταιρεία έχει κατασκευάσει πάνω από 70 custom μοτοσυκλέτες από τότε που ξεκίνησε η συνεργασία της με την Yamaha το 1995, κι έτσι μετά την παρουσίαση της Yamaha SCR950 παραγωγής το 2017, το μοντέλο αυτό ήταν φυσική επιλογή για customizing από την Jeff Palhegyi Designs.

Για τη νέα custom SCR950, η Jeff Palhegyi Designs άντλησε έμπνευση από μια Scrambler YDS3C Big Bear του 1966.

Το τελικό αποτέλεσμα αποτελεί ξεκάθαρα φόρο τιμής στην Big Bear Scrambler, με χαρακτηριστικά όπως το λογότυπο της Yamaha και τα ελαστικά φιλέτα για τα γόνατα στο ρεζερβουάρ καυσίμου, τη διχρωμία και την… τρελή εξάτμιση σε Scrambler στιλ, με τα 2 μικροσκοπικά τελικά εκατέρωθεν της μοτοσυκλέτας.

Πανέμορφο είναι το τιμόνι της Renthal με το μαξιλαράκι και το δερμάτινο κάλυμμα Duane Ballard Custom Leather, που έρχεται ασορτί με τη σέλα (που έχει μια σειρά πριτσίνια στη μέση!) και τη δερμάτινη εργαλειοθήκη πάνω από το μπροστινό φτερό.

Τα πίσω αμορτισέρ είναι Fox RC1 Podium, ενώ εντυπωσιακό είναι το ψηλά τοποθετημένο πίσω φωτιστικό σώμα.

Custom είναι το υποπλαίσιο, τα πλαινά καλύμματα αλλά και τα vintage φτερά, ενώ τα τρακτερωτά ελαστικά είναι τα Shinko Adventure Trail που φοράει η μοτοσυκλέτα στις αλουμινένιες ζάντες Ride Wright 40 ακτινών.

Κάτω από το μοτέρ βρίσκουμε μια αλουμινένια ποδιά, τα σωληνάκια φρένων είναι μεταλλικά, ενώ το φίλτρο της K&N έχει αλουμινένιοι κάλυμμα με λογότυπο "Faster Sons".

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 02 Φεβρουαρίου 2017 14:07

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon