.
Κατηγορία Yamaha
Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2016 11:22

Yamaha: Πατέντες για ηλεκτρική Off-Road μοτοσυκλέτα

 

Θα δούμε το PED2 Concept στην παραγωγή;

 

Στο διαδίκτυο ανέβηκαν πατέντες της Yamaha για μια ηλεκτρική Off-Road μοτοσυκλέτα, κάτι που μας κάνει να αναρωτιόμαστε αν θα δούμε στην παραγωγή κάτι σαν το PED2 Concept που είχαν παρουσιάσει οι Ιάπωνες στο σαλόνι του Τόκιο το 2015.

yamaha e offroad 2

Στα σκίτσα των πατεντών η ομοιότητα μεταξύ PED2 και μοτοσυκλέτας του σκίτσου είναι χαρακτηριστική.

Οι πατέντες δείχνουν τη μοτοσυκλέτα να φέρει 2 μεγάλες μπαταρίες, που από ότι φαίνεται μπορούν να αφαιρεθούν για να φορτιστούν στο σπίτι, στο στιλ του KTM Freeride-E.

yamaha e offroad 6

Ο αναβάτης ανοίγει το καπάκι του «ρεζερβουάρ» για να αποκαλύψει τις μπαταρίες και είτε να τις φορτίσει πάνω στη μοτοσυκλέτα με καλώδιο, είτε να τις αφαιρέσει.

To PED2 ζύγιζε 100 κιλά, και η μοτοσυκλέτα δείχνει να είναι ελαφριά και σβέλτη –όπως το Freeride-E.

yamaha e offroad 5

Το θέμα εδώ, όπως με όλα τα ηλεκτρικά δίκυκλα για την ώρα, είναι η αυτονομία του οχήματος, που με το γκάζι ανοιχτό εξανεμίζεται στο πι και φι.

Θα δούμε τη Yamaha να βγάζει στην παραγωγή την ηλεκτρική μοτοσυκλέτα των σκίτσων; Κι αν ναι, θα καταφέρει να κάνει τη διαφορά όσον αφορά στην αυτονομία της;

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2016 11:23

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « EICMA 2016: Yamaha D'elight 2017 EICMA 2016: Yamaha Xenter 125 2017 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon