.
Κατηγορία TVS
Τρίτη, 29 Οκτωβρίου 2019 16:19

TVS Zeppelin - Το υβριδικό power cruiser έρχεται στην παραγωγή!

Παρουσιάστηκε το 2018 ως πρωτότυπο με προηγμένες τεχνολογικές λύσεις και τώρα φαίνεται πως έφτασε η ώρα να μπει στην παραγωγή.

Η συνεργάτιδα της BMW στην Ινδία, TVS, παρουσίασε πέρυσι στην Ινδική έκθεση Auto Expo ένα πρωτότυπο power cruiser υπό τον διακριτικό τίτλο Zeppelin. Με μονοκύλινδρο κινητήρα 220 cc και απόδοση της τάξης των 20 ίππων δε φαίνεται ικανό να απειλήσει ασφαλτοτάπητες σε κανένα μέρος του κόσμου, αλλά οι Ινδοί δε μένουν μόνο εκεί. Ο βενζινοκινητήρας του έχει ένα κρυφό χέρι βοήθειας, στη μορφή ενός ηλεκτροκινητήρα 1,200 W που τροφοδοτείται από μια μπαταρία λιθίου-ιόντων και λειτουργεί ενισχυτικά στην απόδοση της μοτοσυκλέτας.

Συγκεκριμένα, με βάση την πατενταρισμένη γεννήτρια Integrated Starter Generator της TVS, ο ηλεκτροκινητήρας έρχεται να προσφέρει υπηρεσίες ως e-boost, δίνοντας το κάτι παραπάνω στη μοτοσυκλέτα κατ΄ επιλογή του αναβάτη.

Προς το παρόν δεν είναι γνωστή καμιά πληροφορία για το ποιόν της μοτοσυκλέτας που θα εμφανιστεί σε μορφή παραγωγής, οπότε ακόμη και αυτή η υβριδική τεχνολογία δεν αποκλείεται να περικοπεί στα πλαίσια μιας ανταγωνιστικής τιμής για τις αγορές της Ασίας.

Πάντως η λογική λέει πως ένα δυνατό χαρτί που κάνει το Zeppelin να ξεχωρίζει από τον σωρό δεν είναι εύκολο να σβηστεί στην τελική έκδοση, δεν αποκλείεται όμως να υπάρχουν διαφορετικές εκδοχές της μοτοσυκλέτας στην αγορά, ώστε να προσελκύσει κοινό από διάφορες βαθμίδες αγοραστικής ικανότητας.

Παράλληλα, όπως διαβάζουμε στον Τύπο της Ινδίας, οι πληροφορίες μιλούν για διατήρηση των βασικών περιφερειακών της μοτοσυκλέτας - ανάποδο πιρούνι, TFT όργανα με συνδεσιμότητα Bluetooth - ενώ απορίας άξιον είναι αν θα παραμείνουν κάποια πρωτοποριακά χαρακτηριστικά, όπως το βιομετρικό σύστημα εκκίνησης χωρίς κλειδί και η ενσωματωμένη κάμερα δίπλα στον προβολέα.

Όπως και να έχει, εφόσον το TVS Zeppelin είναι όντως να εμφανιστεί ως μοντέλο 2020, αυτό θα συμβεί πιθανότατα στην μεγάλη έκθεση της Ινδίας, Auto Expo 2020, 6 ως 9 Φεβρουαρίου.

Πηγή

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 29 Οκτωβρίου 2019 16:25

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon