.
Κατηγορία SYM
Τρίτη, 03 Νοεμβρίου 2020 16:56

SYM Maxsym TL 508 2021 – Περισσότερα κυβικά και απόδοση, αναβαθμισμένος εξοπλισμός

Η μετάβαση του σπορ σκούτερ της SYM στη Euro 5 εποχή φέρνει μεγαλύτερο κινητήρα και επιλεγμένες αναβαθμίσεις στα σημεία.

H SYM προχώρησε στην παρουσίαση της νέας της γκάμας για το 2021 μέσω της εικονικής πλατφόρμας Limitless.

Σε αυτήν ξεχωρίζει η ανανέωση της σπορ ναυαρχίδας της Maxsym TL που, μετρώντας κάτι λιγότερο από έναν χρόνο στην αγορά, εναρμονίζεται με τις νέες προδιαγραφές Euro 5.

Εμφανισιακά το Maxsym TL δεν αλλάζει καθόλου, καθώς παραμένουν και τα ίδια βασικά στοιχεία του, δηλαδή αναρτήσεις, φρένα και τροχοί. Η μεγάλη αλλαγή εδώ αφορά στον δικύλινδρο σε σειρά κινητήρα που μεγαλώνει στα 508 cc (από 465) με διεύρυνση της διαμέτρου των εμβόλων στα 70 mm για έναν απολύτως τετράγωνο κύλινδρο 70 x 70 (65 x 70 στο απερχόμενο μοτέρ).

Αυτή η αύξηση φέρνει και μικρή τόνωση των επιδόσεων, παρά τον σφικτότερο χαρακτήρα των νέων προδιαγραφών σε εκπομπές καυσαερίων. Έτσι τώρα η ονομαστική απόδοση έχει ως εξής:

Ισχύς – 43.7 hp / 6,750 rpm (από 40.4 / 6,750)
Ροπή – 4.96 kg.m / 5,500 rp,m (από 4.3 / 6,250)

Όπως βλέπουμε, οι περίπου 3 επιπλέον ίπποι αποδίδονται στις ίδιες στροφές με πριν, ωστόσο η ροπή μεγιστοποιείται αρκετά χαμηλότερα.

Επιπλέον των αλλαγών σε κινητήρα, η SYM προσέθεσε ένα σύστημα keyless στο Maxsym TL 508, αντικαθιστώντας το παραδοσιακό κλειδί που είχε στην πρώτη του έκδοση.

Τέλος, οι αλλαγές ολοκληρώνονται με την εφαρμογή μιας νέας παροχής φόρτισης συσκευών USB προδιαγραφών QC3.0, αντικαθιστώντας το πρότερο πρωτόκολλο QC2.0. Το σημαντικό χαρακτηριστικό της νέας αυτής παροχής είναι πως είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να μειώνει τη θέρμανση της συσκευής καθώς φορτίζει.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 03 Νοεμβρίου 2020 16:56

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon