.
Κατηγορία SYM
Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου 2017 10:00

SYM Maxsym TL1 2018 - Το “βαρύ” πυροβολικό της SYM

 

"Απάντηση" σε Yamaha και KYMCO 

 

Όπως είχαμε γράψει πριν λίγο καιρό, η SYM έδειχνε πως ετοίμαζε μια “απάντηση” στα T-MAX και AK550, ένα mega-scooter με sport χαρακτηριστικά το οποίο θα την έβαζε μέσα στο παιχνίδι της κατηγορίας. Να λοιπόν που η “απάντηση” αυτή αποκαλύφθηκε, πιο νωρίς από αυτό που περιμέναμε, αφού είχαμε την αίσθηση ότι η SYM θα “ανοίξει τα χαρτιά της” στην EICMA.

sym tl1 2

Maxsym TL1 λοιπόν, λέγεται το νέο maxi scooter της SYM, το πρώτο δικύλινδρο scooter παραγωγής στην ιστορία της εταιρίας, ένας κωδικός που δεν έχει καμία σύνδεση με τους υπάρχοντες στην γκάμα της SYM και πρακτικά “εγκαινιάζει” μια νέα σειρά. Σαφώς sport και επιθετική σχεδίαση, με πολλές τεθλασμένες γραμμές και γωνιές, που δημιουργούν μια εντός της κατηγορίας άποψης μεν, με ξεχωριστή ταυτότητα δε. 

sym tl1 3

Ένας νέος, δικύλινδρος σε σειρά και υγρόψυκτος κινητήρας, με τέσσερις βαλβίδες ανά κύλινδρο, 2ΕΕΚ, χωρητικότητα 465 κ.εκ. και αντικραδασμικό άξονα, αναλαμβάνει την παραγωγή ισχύος για το TL1, η οποία ανέρχεται στους 39,4 ίππους στις 7.750 σ.α.λ. Η δύναμη αυτή μεταφέρεται στον πίσω τροχό μέσω αλυσίδας, με το CVT να μην αποτελεί φυσικά αναρτώμενη μάζα. Σχετικα μεγάλο παρουσιάζεται το ρεζερβουάρ στα 13 λίτρα χωρητικότητας και αυτό θα δίνει λογικά επαρκή αυτονομία για αποδράσεις και εκτός των τειχών της πόλης.

sym tl1 4

Εντύπωση προκαλεί το πίσω μονό αμορτισέρ στην αριστερή πλευρά του scooter, που στο πάνω μέρος του οδηγείται από ένα πολύπλοκο σύστημα έξι αρθρώσεων / μοχλισμού, ενώ κατά πάσα πιθανότητα θα υπάρχει η δυνατότητα ρύθμισης της κλίσης του ως προς το οριζόντιο επίπεδο.

sym tl1 5

Στο μπροστινό μέρος έχει χρησιμοποιηθεί ανεστραμμένο τηλεσκοπικό πιρούνι, χωρίς να διευκρινίζονται περισσότερες πληροφορίες, ωστόσο στον τομέα της πέδησης η SYM είναι πιο διαφωτιστική, αναφέροντας ένα ζεύγος από τετραπίστονες ακτινικές δαγκάνες μπροστά που “πιάνουν” δίσκους διαμέτρου 275 χλστ., ενώ υπάρχει φυσικά και σύστημα ABS.

Το μήκος της νέας ναυαρχίδας της SYM ανέρχεται στα 2.190 χλστ., το πλάτος στα 775 και το ύψος στα 1.400 χλστ. τη στιγμή που το μεταξόνιο αγγίζει τα 1.550 χλστ. και το ύψος της σέλας ανέρχεται στα 800 χλστ.

Tα ελαστικά είναι διαστάσεων 120/70-15” και 160/60-15”, οπότε μιλάμε για 15άρες ζάντες και επίσης αναφέρεται LED προβολέας μπροστά. 

Φωτογραφίες

Βίντεο

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου 2017 10:43

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « SYM JET14 - Ελληνικό Video SYM FNX 2018 - Teaser Video »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon