.
Κατηγορία Suzuki
Τρίτη, 04 Οκτωβρίου 2016 13:33

Suzuki GSX-R1000 & GSX-R1000R 2017 - Επίσημη παρουσίαση στην Intermot

 

Το ισχυρότερο και πιο εξελιγμένο GSX-R ever, σε 2 εκδόσεις

 

Επιτέλους! Το νέο Suzuki GSX-R1000 είναι εδώ, σε 2 εκδόσεις (απλή και R), με κορυφαία τεχνολογία σε όλους τους τομείς, έτοιμο να γράψει νέο κεφάλαιο στην θρυλική Superbike οικογένεια του Hamamatsu.

light front

Οι Ιάπωνες χρησιμοποίησαν τεχνογνωσία από τον κόσμο του MotoGP για να δημιουργήσουν τη νέα Sport ναυαρχίδα τους, ενώ ο κύριος τεχνικός στο project, Shinichi Sahara προέρχεται από την κορυφαία κατηγορία αγώνων στον κόσμο. Ο στόχος κατά πως φαίνεται επετεύχθη, με τη νέα μοτοσυκλέτα των Ιαπώνων να αποδίδει επίσημα 202 hp / 13.200 rpm, το δυνατότερο GSX-R παραγωγής μέχρι σήμερα.

gsx r1000al7 ykv right

Η νέα Superbike της Suzuki έρχεται σε 2 εκδόσεις: GSX-R1000 και GSX-R1000R. Αμφότερες χρησιμοποιούν έναν ολοκαίνουργιο τετρακύλινδρο εν σειρά κινητήρα 999.8 κ.εκ. με σύστημα μεταβλητού χρονισμού βαλβίδων Suzuki Racing Variable Valve Timing (SR-VVT). Το σύστημα εξελίχθηκε στην MotoGP μοτοσυκλέτα GSX-RR, και επιτρέπει στον κινητήρα να παράγει δύναμη σε χαμηλές και μεσαίες, πριν το SR-VVT ενισχύσει ακόμα περισσότερο τις ψηλές στροφές.

Μέσα στα άλλα, στον κινητήρα βρίσκουμε νέα πιστόνια, νέους εκκεντροφόρους, και βαλβίδες τιτανίου. Νέος είναι ο ψεκασμός με τους εγχυτήρες στο πάνω μέρος του φίλτρου αέρα, νέο και το ride-by-wire, ενώ έχουμε και βαλβίδα αερίων στην εξάτμιση για ενίσχυση των στροφών ψηλά δίχως να χάνεται η απόδοση σε χαμηλές και μεσαίες.

gsx r1000rl7 yvb diagonal

Για να βελτιωθεί η ικανότητα κλίσεων της μοτοσυκλέτας το μπλοκ των κυλίνδρων έχει μετακινηθεί προς τα πίσω για 6 μοίρες σε σχέση με το παρελθόν, βελτιώνοντας την πληροφόρηση από το μπροστινό, και προσφέροντας αυξημένη σταθερότητα.

Νέος είναι και ο συμπλέκτης περιορισμένης ολίσθησης, νέο και το σύστημα ψύξης.

imu

Στα ηλεκτρονικά, το νέο GSX-R διαθέτει τη γνωστή μονάδα μέτρησης αδράνειας IMU που υπολογίζει την κίνηση της μοτοσυκλέτας σε έξι άξονες, Traction Control 10 επιπέδων, Cornering ABS (μόνο στο GXS-R1000R) και 3 rider modes.

gsx r1000al7 yvz diagonal

Αμφότερα τα GSX-R διαθέτουν σύστημα easy start (πιέζεις μία μόνο φορά τη μίζα και την αφήνεις) και low-assist (βοηθάει να μην σβήσει ο κινητήρας σε εκκίνηση με πολύ χαμηλές στροφές).

Το GSX-R1000R διαθέτει επιπλέον και quick-shifter, που λειτουργεί τόσο στα ανεβάσματα όσο και στα κατεβάσματα, ενώ διαθέτει και σύστημα launch control, για ταχύτερες εκκινήσεις σε αγωνιστική χρήση.

plaisio

Νέο είναι το αλουμινένιο πλαίσιο δυο δοκών, 10% ελαφρύτερο από το προηγούμενο, και 20mm στενότερο στο πιο φαρδύ σημείο –κάνοντας τη μοτοσυκλέτα ακόμα πιο ευέλικτη. Νέο είναι και το αλουμινένιο ψαλίδι.

gsx r1000rl7 ysf left

Στις αναρτήσεις του GSX-R1000R βρίσκουμε το τελευταίας γενιάς Balance-Free πιρούνι της Showa και το αντίστοιχο πίσω αμορτισέρ της ίδιας εταιρείας. Από την άλλη, το GSX-R1000 φοράει το πιο οικονομικό Big Piston πιρούνι της Showa, με αντίστοιχο πίσω αμορτισέρ.

frena

Στον τομέα της πέδησης, και οι 2 μοτοσυκλέτες φοράνε ακτινικές μονομπλόκ δαγκάνες της Brembo μπροστά, και μεγαλύτερους δίσκους στα 320 mm. 

Το φέρινγκ είναι σχεδιασμένο με στόχο ην βέλτιστη αεροδυναμική, με έμπνευση από την μοτοσυκλέτα MotoGP της εταιρείας. Οι μεγαλύτεροι αεραγωγοί είναι τοποθετημένοι κοντά στο κέντρο του φέρινγκ, για εισαγωγή του αέρα με μεγαλύτερη πίεση.

organa

Τέλος νέα είναι τα ψηφιακά όργανα, με μια ψηφιακή οθόνη, ενώ LED είναι και οι προβολείς. Στο R LED είναι και τα φώτα θέσης, LED και το πίσω φανάρι. LED είναι και τα φλας.

Το GSX-R1000 αναμένεται να φτάσει στις αγορές την Άνοιξη, ενώ το GSX-R1000R στα τέλη του 2017.

Φωτογραφίες

Βίντεο

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 11 Φεβρουαρίου 2018 18:18

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon