.
Κατηγορία Suzuki
Πέμπτη, 03 Σεπτεμβρίου 2015 12:17

Suzuki - Νέος κινητήρας V Superbike!

 

Έρχεται το νέο TL;

 

 

Τα φώτα της δημοσιότητας είδε η νέα πατέντα που κατοχύρωσε η Suzuki, στην οποία εμφανίζεται ένας νέος κινητήρας διάταξης V. Το ιαπωνικό εργοστάσιο δουλεύει πάνω σε μία νέα λεπτότερη έκδοση ενός V δικύλινδρου κινητήρα σε σχέση με αυτόν που έχει τώρα στην παραγωγή και είναι ο κινητήρας του V-Strom - να θυμίσουμε ότι ο τελευταίος προήλθε από το TL 1000S που έγινε TL 1000R και τελικά σταμάτησε από την παραγωγή το 2001 - και έκτοτε, δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο με V κινητήρα.

Τα σχέδια δείχνουν ένα νέο σύστημα εξάτμισης με καταλύτη μέσα στον λεπτό σωλήνα, ενώ αν και οπτικά, ο κινητήρας δείχνει ίδιος με του τελευταίου V-Strom, είναι ξεκάθαρο ότι οι κεφαλές και το συνολικό πλάτος, φανερώνουν μία πιο λεπτή κατασκευή.
Είναι ακόμη άγνωστο που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ένας τέτοιος κινητήρας, αλλά μιας και η Suzuki έχει ήδη στην διάθεση της το V-Strom το οποίο ακολουθεί το δικό του δρόμο, με την επανασχεδίαση του να έχει γίνει πριν δύο χρόνια, τότε είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα κινηθεί σε μία νέα superbike και naked με αυτό τον κινητήρα.

Είναι γνωστό άλλωστε πως οι V2 κινητήρες χαρακτηρίζονται από την ροπή και ελαστικότητα στις χαμηλές και μεσαίες στροφές περιστροφής, οπότε ένα τέτοιο project για κατασκευή μοτοσυκλέτας αντίστοιχης με το KTM Duke 1290 και χρήση σε μία νέα TL 1000R (;;;), δεν θα ήταν καθόλου άσχημη ιδέα..
Να θυμίσουμε επίσης ότι η Suzuki έχει ήδη πατεντάρει έναν άλλο κινητήρα, στο project Recursion, με τα 588 κυβικά εκατοστά και turbo, για χρήση τόσο σε naked και cafe racer μοτοσυκλέτες, όσο και για ένα νέο ανανεωμένο μικρό V-Strom.
Ακόμη δεν υπάρχουν άλλες πληροφορίες για το αν πρόκειται αυτός ο κινητήρας να βγει και σε έκδοση με turbo όπως και στο Recursion, σίγουρα πάντως έχουμε να περιμένουμε πολλά από την Suzuki που έχει ξεκινήσει ήδη τις καταχωρίσεις πατεντών και είναι θέμα χρόνου, να τις δούμε και στην παραγωγή.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 03 Σεπτεμβρίου 2015 12:18

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Suzuki GSX-R 1000R και 250 - 2016! Suzuki Concept GSX »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon