.
Κατηγορία Suzuki
Παρασκευή, 01 Μαρτίου 2024 10:23

Ρεπορτάζ – Παρουσίαση Suzuki GSX-S 1000GX στην Ελλάδα

Μετά από το «unboxing» στις αποθήκες, ήρθε η ώρα και για την πρώτη εμφάνιση της μοτοσυκλέτας σε δημόσια θέα, λίγο πριν ξεκινήσει και επίσημα η κυκλοφορία της στους δρόμους.

Η εκδήλωση που οργανώθηκε από την Suzuki Moto Ελλάδος, στο Gazarte στην Αθήνα, είχε έντονο Ιαπωνικό αέρα σε όλα τα επίπεδα. Προφανής η επιλογή, μιας και η Suzuki τονίζει όπως καμία άλλη ιαπωνική εταιρεία μοτοσυκλέτας αυτή την στιγμή, τον «Made in Japan» παράγοντα ως διαπιστευτήριο ποιότητας και ως «λόγο αγοράς» μιας μοτοσυκλέτα της. Εχθές, ήταν η σειρά της GSX-S 1000 GX, να ντεμπουτάρει και επίσημα πλέον στην Ελλάδα – εμείς έχουμε καλύψει ήδη την άφιξη της στις αποθήκες της Suzuki, με το ανάλογο μας βίντεο που μπορείτε να δείτε με ένα κλικ εδώ.

Η νέα Suzuki GSX-S 1000GX αποτελεί μία μοτοσυκλέτα νέας φιλοσοφίας για την Suzuki, στην κατηγορία των Sports Crossover -σε ελεύθερη απόδοση, μοτοσυκλέτες τουρισμού με στοιχεία από τις off-road, αλλά και σπορ επιδόσεις. Δεν είναι η πρώτη φορά που μια τέτοια μοτοσυκλέτα εμφανίζεται, αλλά η πρώτη φορά που η Suzuki «χτυπά» στην κατηγορία με το δικό της οπλοστάσιο.

Στην εκδήλωση, είδαμε ξανά την GSX-S 1000 GX από κοντά, και στις 3 χρωματικές επιλογές που θα γίνουν διαθέσιμες στην χώρα μας: Μαύρο, μπλε-ασημί και σκούρο πράσινο-ασημί. Η τελευταία μοτοσυκλέτα εξοπλιζόταν μάλιστα με ορισμένα από τα επίσημα αξεσουάρ, όπως η τουριστική σέλα για αναβάτη και συνεπιβάτη, αλλά και οι πλαϊνές βαλίτσες.  Η GSX-S 1000 GX είναι η πρώτη μοτοσυκλέτα της Suzuki που θα εξοπλίζεται με σύστημα ηλεκτρονικών, ημιενεργητικών αναρτήσεων από την Showa, που σε συνδυασμό με την μονάδα IMU και προχωρημένους αλγόριθμους προγραμματισμού, λειτουργεί σε πραγματικό χρόνο προσαρμόζοντας τις αναρτήσεις για την βέλτιστη δυνατή λειτουργία τους, κατά τις απαιτήσεις των συνθηκών.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τις ομιλίες των στελεχών της Suzuki Motorcycles, ενώ στη συνέχεια προβλήθηκε το αναλυτικό βίντεο παρουσίασης της μοτοσυκλέτας, κατά την διάρκεια του οποίου μας εξηγήθηκαν όλα τα τεχνολογικά συστήματα που χρησιμοποιούνται στην GX. Στην συνέχεια, η ιαπωνική ατμόσφαιρα συνεχίστηκε με επίδειξη πολεμικών τεχνών, για να παρατεθεί στην συνέχεια μπουφές ιαπωνικής κουζίνας.

Η εκδήλωση έκλεισε με ένα ιδιαίτερο δώρο προς τους παρευρισκόμενους: Μία παραδοσιακή ιαπωνική ποδιά εργασίας, κατασκευασμένη στην Ιαπωνία από αργαλειούς Suzuki και εξαιρετικής ποιότητας σκληρό ύφασμα, καθώς σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε, η εταιρεία ξεκίνησε την δράση της στον τομέα της κλωστοϋφαντουργίας το 1920, πριν μεταβεί στα οχήματα.

Περιμένουμε με ανυπομονησία την στιγμή που θα δοκιμάσουμε την Suzuki GSX-S 1000GX και στους δρόμους μας. Μέχρι τότε, μπορείτε να θυμηθείτε τι εστί Suzuki GSX-S 1000GX διαβάζοντας το άρθρο της παρουσίασης της μοτοσυκλέτας με ένα κλικ εδώ. 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 01 Μαρτίου 2024 10:33

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon