.
Κατηγορία Suzuki
Παρασκευή, 04 Ιουνίου 2021 13:18

Team Classic Suzuki Katana Project - Ω Θεοί της μοτοσυκλέτας!

Η βρετανική Team Classic Suzuki παρουσίασε ένα εκπληκτικό Katana Project bike, που έχει μια απλή ιδέα. Μια Katana με βάση ένα GS-XR1000 WorldSBK του 2008!

Το Team Classic Suzuki έχει ήδη ιστορία με το θρυλικό Katana, έχοντας δημιουργήσει μια αγωνιστική έκδοση, με την οποία συμμετείχαν στο Πρωτάθλημα European Classic Endurance Championship, κερδίζοντας τον αγώνα του Oschersleben.

Τώρα, το νέο Katana project έχει δημιουργηθεί ώστε να μπορεί να κυκλοφορήσει νόμιμα στον δρόμο, αν και η μοτοσυκλέτα είναι μοναδική, και για την ώρα δεν προβλέπεται να βγαίνει κάτι ανάλογο έστω και σε περιορισμένη παραγωγή.

Ο κινητήρας του project προέρχεται από ένα Alstare GSX-R1000 προδιαγραφών WorldSBK, πλήρως φρεσκαρισμένος από τα χεράκια του Nathan Colombi του Team Classic Suzuki.

Η απόδοση βρίσκεται στους 200 hp στον πίσω τροχό, ενώ η μοτοσυκλέτα αναπνέει από αγωνιστικούς αυλούς εισαγωγής, διαθέτει εξάτμιση της Racefit, ενώ η ψύξη προέρχεται από ένα εργοστασιακό ψυγείο, μαζί με ψυγείο λαδιού, με αλουμινένιους σωλήνες λαδιού και ψυκτικού.

Στα ηλεκτρονικά βρίσκουμε ένα Yoshimura EM Pro kit, ενώ το πλαίσιο ανήκει στο Alstare GSX-R1000 του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος SBK του 2008, όμως οι διαστάσεις του είναι ίδιες με της μοτοσυκλέτας παραγωγής της ίδιας χρονιάς. Custom και over-size είναι το ψαλίδι αλλά και το υποπλαίσιο, από την Alpha Performance Fabrications, αμφότερα σχεδιασμένα για χρήση δυο αμορτισέρ πίσω, ως φόρο τιμής στο original Katana!

Στις αναρτήσεις δεν θα μπορούσε να τοποθετηθεί τίποτα λιγότερα από το χρυσάφι της Ohlins.

Οι ελαφρύτεροι τροχοί είναι Dymag CH3, με κλασικό look, ενώ είναι οι ίδιοι τροχοί που φορά η XR69 replica της Team Classic Suzuki.

Στην πέδηση έχουμε δίσκους, δαγκάνες και τακάκια της Brembo, ενώ η πίσω δαγκάνα εδράζεται διακριτικά ανάμεσα σε ψαλίδι και τροχό για πιο «καθαρή» εμφάνιση πίσω.

Νέα είναι τα αλουμινένια μαρσπιέ, σχεδιασμένα από την Team Classic Suzuki.

Στα φώτα πίσω βρίσκουμε ένα λεπτό LED φωτιστικό σώμα, τοποθετημένο σε σέλα που ξεκίνησε τη ζωή της ως αγωνιστικό εξάρτημα της Team Classic Suzuki, πριν ξανασχεδιαστεί για να μπορεί να αγκαλιάσει το ρεζερβουάρ της Superbike μοτοσυκλέτας.

Μπροστά η μοτοσυκλέτα φορά τον κλασικό προβολέα του Katana, που προέρχεται από το πρόγραμμα vintage parts της Suzuki, ενώ έχει μεγαλώσει σε πλάτος και επεξεργαστεί για να ταιριάξει στο project.

Carbon είναι τα τμήματα του φέρινγκ, ενώ η Race Seats είναι υπεύθυνη για το σχήμα της σέλας, με λογότυπο Katana, ενώ το κόκκινο Suzuki logo των original Katana βρίσκεται στο ρεζερβουάρ, και το logo του Team Classic Suzuki συμπληρώνει τη σέλα.

Μια one-off μοτοσυκλέτα, πραγματικό ποίημα σε design, που κρύβει γροθιά WorldSBK στα σωθικά της, προορισμένη να κάνει πολλά σαγόνια να πέσουν στο πάτωμα.

Τώρα μπορούμε να ζητήσουμε από το Team να βγάλει και κιτ μετατροπής των Katana σε κάτι που να θυμίζει έστω και ελάχιστα το συγκεκριμένο project;!

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon