.
Κατηγορία Suzuki
Τρίτη, 05 Νοεμβρίου 2019 13:04

EICMA - Suzuki V-Strom 1050XT και V-Strom 1050

Τα νέα χιλιάρια V-Strom του 2020 αποκαλύφθηκαν επίσημα, και οι αισθητικές επιρροές από το θρυλικό DR Big και το αγωνιστικό DR-Z είναι σοκαριστικά εμφανείς, τόσο σε σχεδιασμό, όσο και στα χρώματα που στην “πολεμική” έκδοση 1050XT παραπέμπουν ευθέως στο ένδοξο On-Off παρελθόν του Hamamatsu.

Μπορεί η Moto Guzzi να έκανε πρώτη λόγο για “Classic Enduro” με το V85 TT, όμως τα νέα V-Strom 1050XT & V-Strom 1050 είναι ακριβώς αυτό. Δυο τεχνολογικά σύγχρονες Adventure μοτοσυκλέτες, με κλασικό χωμάτινο άερα σε εμφάνιση. Η βασική έκδοση είναι το V-Strom 1050 και η κορυφαία το V-Strom 1050XT.

Ας δούμε τα δυνατά σημεία των 2 νέων μοτοσυκλετών της Suzuki:

  • Design με βαριές επιρροές από DR-Z & DR Big, με νέο ορθογώνιο προβολέα που θυμίζει και το Katana, και με εμφανές “ράμφος”.
  • Νέα Euro 5 έκδοση του γνωστού υγρόψυκτου V2 του V-Strom, με ανεβασμένες επιδόσεις 105.6 Hp, δηλαδή 7% πάνω από το προηγούμενο μοντέλο.
  • Νέο ride-by-wire με 3 Riding Modes και Traction Control 3 επιπέδων.
  • Πλήρης σουίτα ηλεκτρονικών βοηθημάτων SIRS (Suzuki Intelligent Ride System) αποκλειστικά στην έκδοση V-Strom 1050XT, με IMU, Cornering ABS 2 επιπέδων, συνδυασμένα φρένα που αλλάζουν απόδοση ανάλογα το φορτίο και την κλίση, hill hold control και cruise control.

Σημειώστε πως η άνοδος της ιπποδύναμης ήρθε με νέο προφίλ εκκεντροφόρων, και διαφορετικό χρονισμό βαλβίδων, ενώ έχουμε νέο ψυγείο που αυξάνει την ικανότητα ψύξης κατά 15%, ενώ νέο είναι και το ψυγείο λαδιού. Ο συμπλέκτης είναι περιορισμένης ολίσθησης με υποβοήθηση.

Το V-Strom 1050XT είναι το μοντέλο στο οποίο κάνει ντεμπούτο η νέα πλατφόρμα ηλεκτρονικών βοηθημάτων SIRS της Suzuki, και αυτό που θα προκαλέσει το ενδιαφέρον των high-end… Adventurάδων. Με τη βοήθεια του ride-by-wire και της IMU 6 αξόνων από τη Bosch, το 1050XT διαθέτει την πλέον σύγχρονη τεχνολογία ηλεκτρονικών βοηθημάτων, κάτι που δεν συμβαίνει με τη βασική έκδοση V-Strom 1050.

Σημειώστε πως η Suzuki δεν προχώρησε σε αλλαγές όσον αφορά σε πλαίσιο, αναρτήσεις και φρένα, κι έτσι τα νέα V-Strom φέρουν τον ανάλογο εξοπλισμό με τα απερχόμενα μοντέλα του 2019, δηλαδή το αλουμινένιο πλαίσιο 2 δοκών, το πλήρες ρυθμιζόμενο ανάποδο πιρούνι 43mm της KYB και το αντίστοιχο μονό πίσω αμορτισέρ με τις ρυθμίσεις προφόρτισης και απόσβεσης επαναφοράς, και τους 2 δίσκους των 310mm με τις ακτινικές δαγκάνες της Tokico μπροστά.

Οι νέες χούφτες βρίσκονται στον στάνταρ εξοπλισμό, ενώ νέοι είναι και οι καθρέπτες, νέα και τα μαρσπιέ που κάνουν ευκολότερη την όρθια θέση του αναβάτη στην off-road οδήγηση. Οι τροχοί παραμένουν 19 και 17 ιντσών, με ακτίνες στην έκδοση 1050ΧΤ και με αλουμινένια μπράτσα στην βασική έκδοση.

Νέο είναι το φινίρισμα του V2 κινητήρα, ενώ ο φωτισμός είναι full LED.

Στα όργανα βρίσκουμε μια ολοκαίνουργια LCD (όχι TFT) οθόνη, ενώ στο πλάι της έχουμε μια USB έξοδο ρεύματος, παράλληλα με μια δεύτερη έξοδο ρεύματος 12V DC κάτω από τη σέλα του συνεπιβάτη.

Η σέλα είναι ρυθμιζόμενη καθ’ ύψος στο 1050XT, ενώ διατίθεται και έξτρα σέλα με ακόμα πιο χαμηλό ύψος. Η ρυθμιζόμενη ζελατίνα έχει μελετηθεί σε αεροσήραγγα και μπορεί να αλλάξει ύψος δίχος εργαλεία, σε 11 θέσεις!

Το ρεζερβουάρ είναι μεν λεπτό, έχει όμως και αρκετά καλή χωρητικότητα στα 20 λίτρα, προσφέροντας περί τα 400 χιλιόμετρα αυτονομίας σε θεωρητικό επίπεδο WMTC.

Στον στάνταρ εξοπλισμό του 1050ΧΤ, πέρα από τις χούφτες έχουμε και διπλό σταντ, κάγκελα κινητήρας και βάσεις για βαλίτσες

Έτσι, ανακεφαλαιώνοντας βλέπουμε πως όπως και με το Katana, έτσι και με το μεγάλο V-Strom του 2020 η Suzuki ποντάρει ξανά στο ένδοξο παρελθόν της, και ειδικά η έκδοση 1050ΧΤ με τους DR Big χρωματικούς συνδυασμούς είναι όλα τα λεφτά! Το ΧΤ είναι εκείνο που έχει ακτινωτούς τροχούς (αν και όχι 21 ιντσών μπροστά), και το νέο ηλεκτρονικό οπλοστάσιο της Suzuki με την IMU, αλλά και περισσότερα επίσημα αξεσουάρ στον βασικό του εξοπλισμό.

Αντίθετα, η βασική έκδοση V-Strom 1050 έρχεται επίσης σε… βασικά χρώματα, λευκό και γκρι, έχει βασικά ηλεκτρονικά, δεν έχει IMU, και έρχεται με χαμηλότερο επίπεδο εξοπλισμού -φανταζόμαστε και σε αρκετά χαμηλότερη τιμή απόκτησης.

Όπως θα περιμένατε, η Suzuki διαθέτει μια εκτενή σειρά επίσημων αξεσουάρ για τα 2 V-Strom1050, ενώ τα αναμένουμε στους dealers την ερχόμενη άνοιξη.

Για την ώρα η Suzuki δεν έδωσε τα πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά της μοτοσυκλέτας, οπότε κάντε λίγη ακόμα υπομονή για περισσότερες λεπτομέρειες.

Δείτε παρακάτω όλες τις φωτογραφίες των νέων V-Strom 1050, και το επίσημο βίντεο, ενώ δείτε ΕΔΩ το τεχνικό βίντεο των 2 νέων μοτοσυκλετών της Suzuki.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 05 Νοεμβρίου 2019 22:00

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon