.
Κατηγορία Suzuki
Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2017 10:40

Suzuki – To δικύλινδρο μεσαίου κυβισμού turbο κοντά στην παραγωγή!

 

Νέα σχέδια παρουσιάζουν ενδιαφέροντα στοιχεία

 

 

Το ότι η Suzuki το... γυροφέρνει με την παρουσίαση μιας μοτοσυκλέτας μεσαίου κυβισμού με turbo, δεν είναι κάτι νέο. Η ιστορία ξεκινά από το 2013, με την παρουσίαση του πρώτου concept με το όνομα “Recursion” στο Tokyo Motors Show της χρονιάς εκείνης, ενώ έκτοτε, υπάρχει μια συνεχής εξέλιξη με κατοχύρωση πατεντών και διαρροή πληροφοριών που δείχνουν ότι όλα δρομολογούνται για την ευρεία παραγωγή της μοτοσυκλέτα αυτής.

Τα τελευταία νέα στο συγκεκριμένο θέμα, αφορούν σε μια νέα σειρά σχεδίων που κατέθεσε η Suzuki προς κατοχύρωση και στα οποία παρουσιάζονται ορισμένες τεχνολογικές και μηχανολογικές λύσεις, που έχουν να κάνουν με το turbo και τον καταλύτη.Συγκεκριμένα, βλέπουμε στο μπροστινό μέρος του δικύλινδρου σε σειρά κινητήρα, ένα κυλινδρικό σώμα στο όποιο εισάγονται οι λαιμοί των εξατμίσεων.

Όπως όλα δείχνουν, οι λαιμοί των εξατμίσεων των δύο κυλίνδρων συγκλίνουν και ενώνονται και στο σημείο αυτό, είναι τοποθετημένη η φτερωτή του turbo από την μια πλευρά και από την άλλη ο καταλύτης της εξάτμισης.

suzuki patentes turbo

Πέραν του ότι έτσι εξοικονομείται χώρος, η Suzuki ακολούθησε την συγκεκριμένη διάταξη για δύο λόγους: Α) Γιατί οι καταλύτες απαιτούν υψηλές θερμοκρασίες λειτουργίας και Β) Γιατί όσο πιο κοντά στην έξοδο των καυσαερίων από τους κυλίνδρους βρίσκεται η φτερωτή του turbo, τόσο μικρότερο το lag αυτού. Έτσι λοιπόν, με αυτή την διάταξη επιτυγχάνονται όλα τα ζητούμενα. 

suzuki patentes turbo 2

Η παρουσία καταλύτη από την άλλη, κάτι που δεν είχαμε δει σε προηγούμενα σχετικά σχέδια της Suzuki, μάλλον μαρτυρά την πρόθεση της να παρουσιάσει μια έκδοση δρόμου η οποία και θα πληροί τις κατά τόπου προδιαγραφές για την εκπομπή ρύπων.

Ίσως μάλιστα, στο Tokyo Motor Show του 2017 που ξεκινά την Παρασκευή (27/10/2017) να δούμε την μοτοσυκλέτα αυτή, αν όχι σε μορφή παραγωγής, τουλάχιστον ως πρωτότυπο

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2017 10:40

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Νέο Suzuki SV650X concept Suzuki SV650X 2018 - Tokyo Motor Show »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon