.
Κατηγορία Suzuki
Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2017 15:53

Suzuki RM-Z 450 2018 – Ριζικές αλλαγές!

 

Φορέας στοιχείων από τα ΜΧGP μοντέλα

 

 

Με τεχνολογία και στοιχεία που προέρχονται απ ευθείας από την εργοαστασιακή ομάδα της Suzuki στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ΜXGP, το νέο RM-Z 450 ρίχνεται στην μάχη της πιο απαιτητικής και κορυφαίας κατηγορίας μοντέλων του Motocross.   

Αυτά που τραβάνε άμεσα  την προσοχή είναι το νέο πλαίσιο και οι νέες αναρτήσεις. Σε ότι αφορά στο πρώτο, είναι φυσικά κατασκευασμένο από αλουμίνιο και έχει επανασχεδιαστεί, έχοντας νέα γεωμετρικά χαρακτηριστικά που προσδίδουν πιο γρήγορη απόκριση στις εντολές του αναβάτη αλλά και δομικές αλλαγές, με σκοπό τις ελεγχόμενες ελαστικότητες για απορρόφηση των κραδασμών. 

suzuki rm 450z 2018 14

Επανασχεδιασμένο είναι επίσης και το ψαλίδι, με την Suzuki να κάνει λόγο για μεγαλύτερη σταθερότητα αλλά και ευελιξία της μοτοσυκλέτας στο στρίψιμο. Οι αλλαγές αυτές στο σύνολο τους, είχαν φυσικά αντίκτυπο στις διαστάσεις του νέου RM-Z 450, πού έχει συγκριτικά με το προηγούμενο μοντέλο, μικρότερο κατά 8 χλστ. μεταξόνιο (1.480 χλστ.), ελαφρά μεγαλύτερο ύψος σέλας στα 960 χλστ. και τιμόνι τοποθετημένο σχεδόν 1 εκατοστό πιο μπροστά, για μεγαλύτερη άνεση κατά την οδήγηση. 

suzuki rm 450z 2018 14

Προχωρώντας στις αναρτήσεις, το RM-Z 450 του 2018 εξοπλίζεται με USD πιρούνι της Showa διαμέτρου 49 χλστ. αλλά το highlight στον τομέα αυτό, είναι αδιαμφισβήτητα το “BFRC” αμορτισέρ της Showa πίσω, που περνά από τους αγώνες, σε μοτοσυκλέτες ευρείας παραγωγής. Τα αρχικά προκύπτουν από το Balance Free Rear Cushion, την σχεδίαση δηλαδή που εξισορροπεί την πίεση σε όλα τα τμήματα εντός του αμορτισέρ, με αποτέλεσμα την σταθερότητα στην απόδοση αλλά και την δυνατότητα για πιο μικρομετρικές ρυθμίσεις στις αποσβέσεις.      

suzuki rm 450z 2018 11suzuki rm 450z 2018 11

Σε ότι αφορά στον κινητήρα, δεν θα μπορούσε φυσικά να μείνει εκτός της γενικότερης ανανέωσης. Έχουμε λοιπόν νέο σώμα ψεκασμού της Mikuni με εγχυτήρα υψηλότερης πίεσης , επανασχεδιασμένη εισαγωγή, νέο προφίλ στον εκκεντροφόρος εισαγωγής  και φιλτροκούτι με 30% πιο ευρεία έξοδο προς τον κινητήρα. Οι αλλαγές αυτές έχουν βελτιώσει, σύμφωνα πάντα με την Suzuki, την ισχύ, την απόδοση στις χαμηλές στροφές, καθώς και την απόκριση στο γκάζι.

suzuki rm 450z 2018 9

Update έχει γίνει και στην ECU της μοτοσυκλέτας, η οποία είναι κατά 1,6 φορές ταχύτερη στην επεξεργασία των δεδομένων και έχει αυξήσει την χωρητικότητα της μνήμης της, κατά 2,5 φορές. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την βελτίωση της λειτουργίας του S-HAC (Suzuki Holeshot Assist Control), το οποίο επιτρέπει την μεταβολή του τρόπου απόδοσης του κινητήρα στις εκκινήσεις, αναλόγως του τερέν. 

suzuki rm 450z 2018 12

Αν οι συνθήκες είναι μειωμένης πρόσφυσης, το Mode A του S-AHC προσφέρει πιο ομαλή απόδοση επεμβαίνοντας στην ανάφλεξη, ενώ σε κανονικές συνθήκες, το Mode B μεταφέρει με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο την ισχύ του κινητήρα στον πίσω τροχό. H επιλογή των Modes γίνεται από χειριστήριο στο τιμόνι, η επίδραση τους σταματά αυτόματα, έξι δευτερόλεπτα μετά την εκκίνηση, ενώ υπάρχει φυσικά και η επιλογή να θέσει κανείς το S-AHC εκτός λειτουργίας, αν δεν τον χρειάζεται.

Αλλαγές υπάρχουν επίσης στα φρένα, με δίσκο μεγαλύτερης διαμέτρου μπροστά  (270 από 250 χλστ.), ενώ νέα είναι και η τρόμπα του πίσω φρένου. 

suzuki rm 450z 2018 16

Οι αλλαγές για το RM-Z 450 του 2018 ολοκληρώνονται με το νέο ρεζερβουάρ, το οποίο έχει κατά ένα λίτρο  μεγαλύτερη χωρητικότητα, ενώ είναι κατασκευασμένο από συνθετική ρητίνη, όντας κατά 275γρ. ελαφρύτερο από το αλουμινένιο  ρεζερβουάρ του προηγούμενου μοντέλου.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά



Κατασκευαστής Suzuki 
Μοντέλο RM-Z 450 2018
Αντιπρόσωπος Σφακιανάκης Α.Ε.Β.Ε.
   
Κινητήρας  
Τύπος Μονοκύλινδρος, τετράχρονος, υγρόψυκτος, 2ΕΕΚ, 4β ανά κύλινδρο 
Χωρητικότητα (cc) 449
Διάμετρος x διαδρομή (mm) 96 Χ 62,1
Συμπίεση (:1) 12,5
Τροφοδοσία Ψεκασμός
Χωρητικότητα λαδιού (lt)  
Εκκίνηση  Μίζα
Μετάδοση Αλυσίδα 
   
Πλαίσιο  
Τύπος Αλουμινένιο περιμετρικό 
Μήκος (mm) 2.130
Πλάτος-τιμόνι (mm) Δ.Α. 
Ύψος  (mm) Δ.Α. 
Μεταξόνιο (mm) 1.480
Γωνία κάστερ (°) 27,8
Ίχνος  (mm) 119
Ύψος σέλας (mm) 960
Απόσταση εδάφους  (mm) 330
Χωρητικότητα ρεζερβουάρ (lt) 6
Βάρος, άδειο (kg) 112
   
Αναρτήσεις  
Μπροστά Ανεσταμμένο πιρούνι Showa διαμέτρου 49 χλστ. 
Πίσω Μονο αμορτισέρ Showa BFRC 
   
Τροχοί / Ελαστικά  
Εμπρός 80/100-21"
Πίσω 100/90-19"
   
Φρένα  
Μπροστά Δίσκος 270 χλστ. 
Πίσω Δίσκος / ΔΑ 
   
Μέγιστη ιπποδύναμη (hp / rpm) Δ.Α. 
Μέγιστη ροπή (kg / rpm) Δ.Α. 


Φωτογραφίες





Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 01 Ιουλίου 2017 00:15

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon