.
Κατηγορία Royal Enfield
Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2016 10:23

Ανακοινώθηκε η τιμή της Royal Enfield Himalayan

 

Adventure μοτοσυκλέτα σε τιμή... παπιού!

 

Μπορεί το Himalayan να μην διαθέτει το design ή την τεχνολογική υπεροχή αντίστοιχων Adventure μοτοσυκλετών από Ιαπωνία ή Ευρώπη, αλλά οι προδιαγραφές του είναι just right, ενώ με τέτοια απίστευτη τιμή... ευχόμαστε να το δούμε κάποια στιγμή και στην Ελλάδα.

himalayan launch 7

Σε μία ακόμη επίσημη παρουσίαση στην Ινδία μετά την πρώτη επαφή που είχαν οι δημοσιογράφοι με το νέο μοντέλο της φίρμας, η Royal Enfield ανακοίνωσε πως το Himalayan θα κοστίζει μόλις... 2,379 ευρώ στo Mumbai της Ινδίας (με μικρές διακυμάνσεις για άλλες πόλεις), τιμή που εύκολα θα μπορούσε να το κάνει το επόμενο best-seller στη χώρα. Και όταν μιλάμε για best-seller στην Ινδία, μιλάμε για τρελά νούμερα πωλήσεων -που ίσως σπρώξουν την εταιρεία να σχεδιάσει κι ένα μοντέλο με προδιαγραφές για εξαγωγή και στον υπόλοιπο κόσμο.

himalayan launch 5

Με μονοκύλινδρο τετράχρονο κινητήρα 411 κ.εκ. (LS 410 τον ονομάζει η Enfield) που αποδίδει 24,5 hp / 6.500 rpm και 3,26 Kgm / 4.000-4.5000 rpm, το Himalayan σίγουρα δεν βάζει φωτιά σε άσφαλτο ή χώμα με τις επιδόσεις του, αλλά δεν είχε ποτέ τέτοιο στόχο.

himalayan launch 6

Στόχος είναι μια οικονομική Adventure μοτοσυκλέτα που να μπορεί να σε πάει παντού και να αντέχει στις καταπονήσεις ακόμα και σε εκτός δρόμου ταξίδια. Σημειώστε πως τα διαστήματα αλλαγής λαδιών είναι αραιά, κάθε 10.000 χλμ. ενώ το 15λιτρο ρεζερβουάρ (με αεροπορική τάπα παρακαλώ) αρκεί -σύμφωνα με την Enfield- για αυτονομία 450 χιλιομέτρων!

himalayan launch 11

Το πλαίσιο έχει την εγγύηση της βρετανικής Harris Performance, που το σχεδίασε και εξέλιξε, ενώ μπροστά βρίσκουμε συμβατικό πιρούνι 41 χλστ. με διαδρομή 200 χλστ. και πίσω μονό αμορτισέρ με μοχλικό, και διαδρομή 180 χλστ. Η ελάχιστη απόσταση από το έδαφος βρίσκεται στα 220 mm. και η σέλα απέχει 800 mm από το έδαφος.

himalayan launch 8

Ένας δίσκος 300 χλστ. μπροστά, κι ένας 240 χλστ. πίσω φροντίζουν για την πέδηση. ABS δεν υπάρχει (όπως δεν υπάρχει ούτε και ψεκασμός, ή πρόβλεψη για κάλυψη προδιαγραφών ρύπων) καθώς μιλάμε ακόμα για ινδικό μοντέλο.

himalayan launch 3

Εντυπωσιακές είναι οι δυνατότητες μεταφοράς βαλιτσών και κάνιστρων βενζίνης από το Himalayan, το οποίο διαθέτει βάσεις στα πλάγια για να τα κουβαλάει, ενώ η Enfield θα διαθέτει και Adventure ρουχισμό (με τη συνεργασία της REV'IT) για τους αναβάτες του Himalayan!

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2016 20:22

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon