.
Κατηγορία Royal Enfield
Τρίτη, 16 Απριλίου 2024 12:16

Royal Enfield Shotgun 350 - Ο Αμερικανικός δάκτυλος

Ένα custom που δημιουργήθηκε στις ΗΠΑ υποδεικνύει μια μοτοσυκλέτα που εύκολα μπορεί να φτιάξει η Royal Enfield.

Η επιτυχία της Royal Enfield στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής γιγαντώθηκε με την έλευση των δικύλινδρων 650 και αυτό αντανακλάται στη σπουδή των Ινδών να παρουσιάσουν δύο cruiser παραλλαγές πάνω στη βάση αυτή, τα Super Meteor 650 και πιο πρόσφατα το Shotgun 650, πριν καν ασχοληθούν με αυτό που περιμένει περισσότερο η Ευρώπη, το Himalayan 650.

Τώρα μια εταιρεία από την πολιτεία της Αϊόβα, η Baxter Cycle, αποφάσισε να παίξει ανάμεσα στις γραμμές της Royal Enfield δημιουργώντας ένα δικό της υβρίδιο, το Shotgun 350.

re shotgun 350 custom 2

Όπως αποκαλύπτει πέραν αμφιβολιών το όνομα του αμερικανικού αυτού custom, πρόκειται για το πάντρεμα των Meteor 350 και Shotgun 650 που εμπλουτίζεται με εξαρτήματα από διάφορα άλλα μοντέλα της Royal Enfield.

Στο στάνταρ Meteor 350 (μοντέλο 2021) λοιπόν οι Αμερικανοί φόρεσαν τις μαύρες χυτές ζάντες του HNTR 350, αλλάζοντας έτσι και τη γεωμετρία του αφού το μπροστινό πέρασε από τις 19 στις 17 ίντσες.

re shotgun 350 custom 6

Στη συνέχεια τοποθέτησαν ένα φαρδύτερο και επίσης μαύρο τιμόνι, ενώ η εξάτμιση στο ίδιο σκοτεινό μοτίβο προέρχεται από τη μαύρη έκδοση του Classic 350.

Το συνολάκι ενισχύθηκε με δύο αμορτισέρ της YSS με μαύρα (εννοείται) ελατήρια, φυσούνες στα καλάμια του μπροστινού, φιμέ ρετρό ζελατίνα από τα αξεσουάρ της Royal Enfield, καθρέπτες που εδράζουν στις άκρες του τιμονιού, μονόσελο και επέλεξαν ένα μαύρο ματ χρώμα για το φινίρισμα του custom τους.

re shotgun 350 custom 5

Το αποτέλεσμα είναι όντως αυτό που λέει και τ' όνομά του, ένα μικρό Shotgun με τον μονοκύλινδρο κινητήρα J-Series της Royal Enfield και των περίπου 20 αερόψυκτων ίππων που προσφέρονται ιδανικά για νέους αναβάτες ή για πρακτική και οικονομική καθημερινή χρήση απ' όλους, με τα πόδια απλωμένα μπροστά όπως αρέσει στο αγοραστικό κοινό μιας χώρας που η Harley-Davidson έχει σχεδόν τη μισή πίτα δική της.

Δείτε το στην ιστοσελίδα της Baxter Cycle, όπου μάλιστα είναι προς πώληση προς 3,999 δολάρια ΗΠΑ, ή περίπου €3,800 (ισοτιμία 16/4/2024), καθώς και στο βίντεο που ακολουθεί.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 16 Απριλίου 2024 12:26

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon