.
Κατηγορία Royal Enfield
Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου 2023 14:49

Royal Enfield Shotgun 650 2024 - Επίσημη αποκάλυψη με ειδική έκδοση

Το αναμενόμενο τέταρτο μοντέλο με τον δικύλινδρο κινητήρα 648 cc της Royal Enfield παρουσιάστηκε στην Ινδία με πλάνο παραγωγής το 2024.

Εδώ και αρκετό καιρό είναι γνωστό πως η Royal Enfield σχεδίαζε να παρουσιάσει μια μοτοσυκλέτα με το όνομα Shotgun 650 και εν τέλει η αποκάλυψη έγινε το περασμένο σαββατοκύριακο στην έκθεση MotoVerse 2023 στην πόλη Vagator της διάσημης τουριστικότατης επαρχίας Goa.

Σχεδιαστικά βασίζεται στο πρωτότυπο SG650 που είχε εμφανιστεί για πρώτη φορά στην EICMA 2021, ενώ μηχανικά η βάση του προέρχεται από το cruiser Super Meteor 650.

royal enfield shotgun 650 2

Στην καρδιά του βρίσκεται φυσικά ο δικύλινδρος σε σειρά 648 cc και 47 hp που γνωρίζουμε από τα Super Meteor, Interceptor και Continental GT, ο οποίος αναμένεται να μην έχει διαφορές σε απόδοση στοχεύοντας (και) στο αγοραστικό κοινό της Α2.

Η Royal Enfield δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Shotgun 650, καθώς η τελική του παρουσίαση πρόκειται να έρθει κάποια - απροσδιόριστη επί του παρόντος - στιγμή μέσα στο 2024, ωστόσο επί της σκηνής του εκθεσιακού χώρου της MotoVerse 2023 έδειξε για πρώτη φορά τη μοτοσυκλέτα σε ολοκληρωμένη μορφή και βαμμένη στο χέρι σε ένα σχέδιο που ονομάστηκε MotoVerse.

royal enfield shotgun 650 5

Σε αυτή τη μορφή η Royal Enfield θα κατασκευάσει τα 25 πρώτα Shotgun 650, τα οποία καπάρωσαν ισάριθμοι τυχεροί που έδωσαν το παρόν στη MotoVerse 2023 προς 425,000 ρουπίες Ινδίας ή περίπου €4,660 (ισοτιμία 27/11/23) έκαστο.

Εξ όσων μπορούμε να εξάγουμε από τις εικόνες και τις λιγοστές πληροφορίες του ινδικού Τύπου, το Shotgun 650 πατά στη bobber αισθητική για να προσφέρει μια παραλλαγή στο Super Meteor με λιτότερο εξοπλισμό, μαρσπιέ στη μέση αντί για μπροστά και πιθανότατα λίγο χαμηλότερη τιμή αγοράς.

royal enfield shotgun 650 9

Κατά τ' άλλα το βασικό πακέτο του Shotgun 650 εμφανίζεται να περιλαμβάνει δικάναλο ABS, το σύστημα πλοήγησης Tripper δεξιά από το μεγάλο στρογγυλό κοντέρ και την περιεχόμενη LCD οθόνη, αλλά και το μη ρυθμιζόμενο ανεστραμμένο πιρούνι Showa που διακρίνεται στις φωτογραφίες. Είναι επίσης πολύ πιθανό να πωλείται ως μονόσελο, με δυνατότητα προσαρμογής σέλα συνεπιβάτη.

Επιπλέον η Royal Enfield αναμένεται να το συνοδεύσει με μια χορταστική σειρά αξεσουάρ customizing.

Δείτε στη συνέχεια το νέο Shotgun 650 στο επιστημονικής φαντασίας βίντεο με το οποίο γαρνίρισε την παρουσίασή του η Royal Enfield.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου 2023 15:13

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon