.
Κατηγορία Royal Enfield
Τρίτη, 01 Αυγούστου 2023 06:35

Royal Enfield Scrambler 650 – Νέες «κατασκοπευτικές» φωτογραφίες επί ευρωπαίκού εδάφους

Το Royal Enfield Scrambler 650 είναι μια φήμη που υπάρχει εδώ και πολύ καιρό, αφού τα μοντέλα με τον 650 Twin κινητήρα δημιούργησαν προσδοκίες για παραλλαγές στη χρήση του.

Σύντομα ακολούθησαν… εικασίες, ενώ λίγο αργότερα ήρθαν και οι αποδείξεις, μιας και το Νοέμβριο του 2022, μια μοτοσυκλέτα φερόμενη ως Enfield 650 Scrambler εντοπίστηκε να κάνει δοκιμές σε δημόσιο δρόμο κοντά στο Chennai της Ινδίας. Κάτι που συνέβη λίγο πριν η Royal Enfield παρουσιάσει επίσημα το ολοκαίνουργιο Super Meteor 650 στην EICMA 2022 στις 8 Νοεμβρίου. Ενώ το Super Meteor 650 ανήκει στην cruiser κατηγορία και όχι στα scrambler, φαίνεται πως το έδαφος του ήταν πρόσφορο –όπως μαρτυρούν και οι «κατασκοπευτικές» φωτογραφίες του Rideapart- και για ένα Scrambler 650.

royal-enfield-scrambler-650-spy_2.jpg

Το Super Meteor 650 έφερε άλλωστε μερικές ενδιαφέρουσες εξελίξεις στην πλατφόρμα -και στη Royal Enfield γενικότερα- για πρώτη φορά, όπως το ανεστραμμένο μπροστινό πιρούνι της Showa στο μπροστινό μέρος, μαζί με φωτισμούς LED. Εντωμεταξύ, ο δικύλινδρος κινητήρας των 648 κυβικών εκατοστών με την ισχύ των 47 ίππων στις 7.250 σ.α.λ. και τα 5 κιλά ροπής στις 5.650 σ.α.λ. παρέμεινε ίδιος με εκείνο των Continental GT 650 και INT650.

royal-enfield-scrambler-650-spy_1.jpg

Φτάνοντας λοιπόν στις νέες «κατασκοπευτικές» λήψεις του Scrambler 650, βλέπουμε ομοιότητες και διαφορές σε σχέση με το Super Meteor 650. Μπροστά, θα εντοπίσετε το ίδιο ανεστραμμένο μπροστινό πιρούνι και τον στρογγυλό προβολέα LED, όμως όπου το Super Meteor 650 διαθέτει ζάντες αλουμινίου 19’’ μπροστά και 16’’ πίσω με ελαστικά δρόμου, το υπό δοκιμή Scrambler 650 διαθέτει ένα ζευγάρι ακτινωτών τροχών, πιθανότατα με τα δέοντα ελαστικά.

royal-enfield-scrambler-650-spy_4.jpg

Η διαμόρφωση του πίσω φαναριού είναι επίσης διαφορετική από αυτή που βρίσκεται στο Super Meteor 650, αλλά αυτό είναι μάλλον αναμενόμενο. Το Scrambler 650 φαίνεται να έχει ένα πιο ανοιχτό πίσω φτερό που βρίσκεται στο ίδιο περίπου ύψος με αυτό που έχει το Super Meteor. Ωστόσο, δεδομένου ότι δεν είναι «κλειστό», η αρχική εντύπωση είναι ότι είναι τοποθετημένο ψηλότερα, ακριβώς κάτω από το κάθισμα του συνοδηγού. Ακόμα, η θέση οδήγησης του Scrambler 650, όπως θα περίμενε κανείς, είναι πιο όρθια από αυτή του Super Meteor 650.

Ποιο θα είναι το όνομα αυτού του μοντέλου; Έγγραφα που κατατέθηκαν το Μάϊο του 2023 στο Ινδικό Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας εγείρει την πιθανότητα να ονομαστεί Royal Enfield Interceptor Bear. Ωστόσο, το μόνο που μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα σε αυτό το σημείο είναι ότι η Enfield έχει υποβάλει αίτηση για το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα κάτι. Ο χρόνος θα δείξει..

Πηγή: Rideapart.com

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon