.
Κατηγορία Royal Enfield
Τρίτη, 14 Μαϊος 2019 12:51

Fuel Royal Rally 400 – Από τα Ιμαλάια στα Όρη Άτλας

H Fuel Motorcycles, παρά τις περί του αντιθέτου υπόνοιες που αφήνει το όνομά της, δεν κατασκευάζει μοτοσυκλέτες, μα ειδικεύεται σε ρουχισμό off-road με νοσταλγικές σχεδιαστικές νότες. Ως κεντρική χορηγός του ανεπίσημου αγώνα-εκδρομή Scram Africa 2019, δημιούργησε ένα πεντανόστιμο custom μοντέλο για την περίσταση.

Στη βάση του βρίσκουμε το Royal Enfield Himalayan, μια μοτοσυκλέτα που φέρνει στο σήμερα την αισθητική των on-off των δεκαετιών του 1980 και ‘90, στοιχείο που – κατ’ ομολογία τους – προσέλκυσε και το ενδιαφέρον των ανθρώπων της Fuel.

Το βάπτισαν Royal Rally 400 και στην ουσία του δεν αλλάζει τίποτε δραματικά τα μηχανολογικά της αρχικής μοτοσυκλέτας, Η δουλειά τους έπεσε κυρίως στο εμφανισιακό κομμάτι, θέλοντας να κάνουν το Himalayan ακόμη πιο κλασικό on-off στην εμφάνιση.

Έτσι ξεφορτώθηκαν τα πλαϊνά κάγκελα της Royal Enfield, προσέθεσαν μια κλασική μάσκα εντούρο, άλλαξαν φτερά, φώτα, φλας, σέλα, σχάρα, τιμόνι (Tomasselli), ένα πολυόργανο της Koso και ολοκλήρωσαν την οπτική τους με μια νέα βαφή σε κόκκινο και άσπρο στο ρεζερβουάρ.

Στον κινητήρα περιορίστηκαν στο να προσθέσουν μια μονάδα κεντρικής διαχείρισης της Powertronic, για να βγει ό,τι παραπάνω μπορεί να βγάλει ο μονοκύλινδρος των 411 cc και των 24.5 ίππων, του προσάρμοσαν μια μεταποιημένη εξάτμιση από Suzuki RMZ 450 και το Royal Rally 400 δηλώνει έτοιμο για το Scram Africa 400.

Αν μη τι άλλο, μια μοτοσυκλέτα που φέρει τι όνομα της ψηλότερης οροσειράς στον κόσμο (Himalayan), λογικά δε θα πρέπει να αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα με τα Όρη Άτλας του Μαρόκου.

Διαβάστε την πρόσφατη δοκιμή του Royal Enfield Himalayan

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon