.
Κατηγορία Roehr
Δευτέρα, 26 Ιανουαρίου 2015 09:48

Ronax 500 - Μία MotoGP στον δρόμο!

 

Η ιδανικότερη track day bike!

 

Πως θα μας φαινόταν μία μοτοσυκλέτα MotoGP, δίχρονη, 500 κυβικών εκατοστών, στον δρόμο;
Η γερμανική Ronax έχει την απάντηση, με την Ronax 500 GP η οποία οπτικά μας φέρνει στο μυαλό εικόνες από την Honda NSR 500 με την οποία ο Valentino Rossi κατέκτησε τον αντίστοιχο τίτλο.

Η μοτοσυκλέτα της Ronax αποδίδει 160 ίππους στις 11.500σ.α.λ. από τον τετράγωνο σε διαστάσεις (54,5 x 54 χιλιοστά)τετρακύλινδρο κινητήρα V4 500 κυβικών εκατοστών. Μιλάμε για δίχρονα κυβικά, με δύο στροφάλους που γυρίζουν ανάποδα, μέσα σε αλουμινένια κάρτερ. Ο κινητήρας της Ronax διαθέτει ψεκασμό και δύο χάρτες ηλεκτρονικής ανάφλεξης, για Sport και Rain, διαθέτει μίζα και τέσσερα τελικά εξαγωγής κατασκευασμένα από carbon. Από carbon είναι κατασκευασμένα επίσης και τα fering, ενώ οι αναρτήσεις προέρχονται από την Öhlins και τα φρένα από την Brembo.
Η Ronax δηλώνει πως η 500 είναι μία αγωνιστική μοτοσυκλέτα για τον δρόμο, μιας και θα διατίθεται με ανάλογο εξοπλισμό για να βγάζει άδεια κυκλοφορίας. Φαντάζει ως την ιδανικότερη μοτοσυκλέτα για track day για όσους διαθέτουν τα 100.000euro που κοστίζει...

Φωτογραφίες

Video

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 26 Ιανουαρίου 2015 10:19

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Roehr eSupersport 2011
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon