.
Κατηγορία Ossa
Δευτέρα, 07 Μαϊος 2018 15:15

Jawa 350 Special 2018 – Vintage όσο δεν πάει

 

Με bubble fairing από άλλη εποχή

H αναγεννημένη Jawa υπό την σκέπη του ινδικού κολοσσού που ακούει στο όνομα Mahindra, θέλει σιγά-σιγά να μπει ξανά στα δίτροχα δρώμενα. Πρώτο δείγμα γραφής η 350 Special που βλέπετε στις οθόνες σας με διάθεση και εμφάνιση άκρως νοσταλγική.

Jawa 350 Special 2018 3

Η 350 Special βασίζεται στην “350” π[ου παρουσιάστηκε από την Jawa πέρσι, σαν ένα είδος επισημοποίησης του δεσμού της με την μητρική πλέον Mahindra. Πάνω σε αυτή τη μοτοσυκλέτα, η οποία είναι ουσιαστικά ένα μοντέλο της Shineray (πλαίσιο και κινητήρας), οι άνθρωποι της Jawa πρόσθεσαν ένα εξαιρετικής vintage αισθητικής φέρινγκ και την μεταμόρφωσαν σε “Special”. Διαφορές από την απλή “350” διακρίνουμε και στα πλαϊνά καπάκια, τη σέλα που φέρει και κοκωβιό, αλλά και στο ρεζερβουάρ, αφού έχει τοποθετηθεί άλλο, σύμφωνο σχεδιαστικά με το φέρινγκ.

Jawa 350 Special 2018 4

Ο κινητήρας της είναι μονοκύλινδρος, αερόψυκτος με έναν εκκεντροφόρο επικεφαλής, 397 κ.εκ. και με τη βοήθεια ηλεκτρονικού ψεκασμού αποδίδει 27 ίππους και 3 kg-m ροπής στις 6.500 και 6.000 σ.α.λ. αντίστοιχα.  

Οι τροχοί είναι ακτινωτοί 18 ιντσών εμπρός και πίσω αντίστοιχα, ενώ δισκόφρενα δίνουν το “παρών” τόσο εμπρός όσο και πίσω.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώνει η Jawa, η 350 Special έχει τελική που αγγίζει τα 130 χλμ./ώρα

Αν αναρωτιέστε για την διαθέσιμότητά της απλά να σας πούμε ότι οι μοτοσυκλέτες της ανανεωμένη Jawa δεν εισάγονται προς το παρόν στις χώρες τις Ε.Ε., αλλά εξάγονται σε αγορές της Κεντρικής Αμερικής, στη Ρωσία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Δεν αποκλείεται ωστόσο να την δούμε και στα μέρη μας κάποια στιγμή, τώρα που η Mahindra έχει επεκτατικές βλέψεις σε όλο τον κόσμο.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Θοδωρής Ξύδης

Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005. Ξεκίνησε να εργάζεται το 2006 στο site του περιοδικού Auto Τρίτη και την επόμενη χρονιά στο περιοδικό μοτοσυκλέτας Moto Τρίτη. Εκεί παρέμεινε μέχρι και το 2016, εκτελώντας έως και χρέη αρχισυντάκτη/διευθυντή σύνταξης. Από το 2016 αποτελεί μέλος της ομάδας του BIKEIT! Απόφοιτος του New York College με πτυχίο στην Επικοινωνία, με αγάπη για την φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται.

Θοδωρής Ξύδης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 07 Μαϊος 2018 15:49

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Το πρωτοποριακό Ossa στους αγώνες trial
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon