.
Κατηγορία Norton
Τετάρτη, 03 Ιανουαρίου 2024 10:37

Norton – Δηλώσεις για το μέλλον της από τον CEO

O Robert Hentschel έριξε φως στον μελλοντικό σχεδιασμό της Norton και απάντησε σε ερωτήσεις, μεταξύ των οποίων το τι γίνεται με την νέα, συλλεκτική και πανάκριβη V4CR.

Η Norton, όπως είναι γνωστό, πέρασε από σαράντα κύματα τα τελευταία χρόνια, αφού παραλίγο να διαλυθεί με το σκάνδαλο κατάχρησης του προηγούμενου CEO της, Stuart Garner. Τώρα, υπό νέα διεύθυνση του Robert Hentschel, η πάλαι ποτέ κραταιά βρετανική εταιρεία έχει μία στρατηγική επιστροφής της στην αγορά, αλλά και επιδιόρθωσης των λαθών που έγιναν στο παρελθόν.

Σύμφωνα με τον Hentschel, η  εταιρεία λειτούργησε βάσει του σχεδίου «φτιάξε-κατασκεύασε-απογειώσου», με προτεραιότητα στην εκ βάθρων βελτίωση των προηγούμενων μοντέλων, αναπτύσσοντας παράλληλα μια νέα σειρά προϊόντων. Δήλωσε συγκεκριμένα: «Φτιάξαμε τις παλιές μοτοσυκλέτες μας, αυτό ήταν το πρώτο βήμα, να τις επαναπροσδιορίσουμε μηχανολογικά. Τώρα είμαστε στην φάση κατασκευής, αφού φτιάξαμε το δίκτυο αντιπροσώπων μας στο Ηνωμένο Βασίλειο, και αυτό ήταν ο στόχος μας για την χρονιά, ώστε να μπορούμε να πουλήσουμε μοτοσυκλέτες. Παράλληλα, ξεκινήσαμε την ανάπτυξη μιας νέας οικογένειας προϊόντων. Όταν αναπτύσσεις μία μοτοσυκλέτα, χρειάζεσαι από 24 έως και 40 μήνες».

Ο CEO της Norton, Robert Hentschel

 

Ο Hentschel δεν έδωσε συγκεκριμένη απάντηση ως προς το τι ακριβώς θα είναι οι νέες μοτοσυκλέτες που αναπτύσσονται, σημείωσε όμως ότι θα ανήκουν σε διαφορετική κατηγορία, από αυτές που έχουμε δει μέχρι τώρα από την Norton. Επιπλέον, όσον αφορά τις ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες, ο Hentschel σημείωσε ότι το πλάνο ισχύει ακόμα, με προτεραιότητα σε μοντέλα «όγκου πωλήσεων» και όχι σε μεγάλες και ακριβές μοτοσυκλέτες μπαταρίας.

Στην συνέχεια, ο Hentschel έδωσε μία απάντηση για τις καθυστερήσεις στην παράδοση των τεμαχίων της V4CR, μιας νέας μοτοσυκλέτας της μάρκας που θα κατασκευαστεί μόνο σε 200 κομμάτια, ενώ θα στοιχίζει πάνω από 41.000 λίρες Αγγλίας το κομμάτι (περίπου 48.500 ευρώ η μία). Ο επικεφαλής της Norton παραδέχθηκε ότι ήταν σε θέση να παραδώσει μία μόνο μοτοσυκλέτα μέχρι το τέλος του 2023, με τις υπόλοιπες να ακολουθούν αργότερα. Ο Hentschel είπε συγκεκριμένα: «Υπήρξαν θέματα με την ποιότητα κάποιων τμημάτων από προμηθευτές μας, οπότε δεν ενέκρινα. Προτιμώ να έχω ένα προϊόν της σωστής ποιότητας, παρά πελάτες που διαμαρτύρονται, αυτό είναι κάτι που δεν έχουμε περιθώριο να απορροφήσουμε αυτή την στιγμή με την Norton».

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 03 Ιανουαρίου 2024 10:56

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon