.
Κατηγορία MV Agusta
Παρασκευή, 05 Μαϊος 2023 17:23

Η MV Agusta ετοιμάζει ομοβροντία για το 2024

Εννιά νέα μοντέλα και ένας νέος κινητήρας έρχονται στη γκάμα της ιταλικής εταιρείας τον επόμενο χρόνο.

Η αποκάλυψη προκύπτει από τη διαρροή επίσημων εγγράφων που κατατέθηκαν στις ΗΠΑ από την MV Agusta για τις τυπικές διαδικασίες έγκρισης τύπου της επόμενης χρονιάς, στα οποία αναδεικνύεται ένας πακτωλός νέων μοντέλων σε όλες σχεδόν τις οικογένειες της γκάμας.

Πρωταγωνιστής σε αυτή είναι ο νέος τρικύλινδρος 931 cc του Lucky Explorer 9.5, ο οποίος θα φορεθεί σε δύο νέες εκδοχές, Brutale 950 και Dragster 950.

MV Agusta plans new model onslaught for 2024 01

Αυτός όμως δεν είναι ο νέος κινητήρας που αναφέραμε νωρίτερα, καθώς ο χαρακτηρισμός αναφέρεται στον τετρακύλινδρο 921 cc που πρωτοεμφανίστηκε πριν μερικούς μήνες στην EICMA 2022 με το πρωτότυπο 921S.

mv 921s

Το 2024 το 921S θα περάσει στην παραγωγή και μαζί του θα έρθει και το 921GT. Πληροφορίες γι’ αυτές τις μοτοσυκλέτες δεν έχουμε, αλλά φανταζόμαστε πως το S θα έχει κάποια σχεδιαστική συνάφεια με το πρωτότυπο του Μιλάνου. Όσο για το GT, θα μπορούσε αφενός να είναι μια ντυμένη εκδοχή του S σε sport touring λογική, αλλά εξίσου εύκολα θα μπορούσε να είναι μια αναφορά στο 750GT της δεκαετίας του 1970 που ήταν … ολόγυμνο.

Η συνέχεια μας φέρνει σε γνώριμες οικογένειες μοντέλων, ξεκινώντας από αυτή που στη λίστα αναφέρεται ως LXP. Ο λόγος φυσικά για το Lucky Explorer 9.5, το οποίο αποκτά δύο νέες εκδόσεις, Orioli και Premium. Η δεύτερη περιγράφεται γλαφυρά από το όνομα και μόνο, φωνάζει ανώτερος και πλουσιότερος εξοπλισμός, ενώ η πρώτη προφανώς θα είναι μια ευθεία αναφορά στον αυθεντικό Lucky Explorer.

mv lucky explorer 95

Ο Ιταλός θρύλος του Ντακάρ Edi Orioli μετρά τέσσερεις νίκες στο φημισμένο ράλι, με δύο εξ αυτών καβάλα στις Cagiva Elefant με χορηγία Lucky Strike που ενέπνευσαν τη δημιουργία της πρώτης adventure της MV Agusta – και με συνδετικό κρίκο την οικογένεια Castiglioni.

Τέλος, η επικαιρότητα της επόμενης χρονιάς θα ασχοληθεί τρεις φορές με τη σαγηνευτικότατη φαμίλα Superveloce, καθώς αναμένεται μια νέα έκδοση 800 κυβικών και δύο νέες στα 1000.

mv superveloce oro

Οι Superveloce 1000 R και 1000 S θα έρθουν για να κάνουν παρέα στη Serie Oro που παρουσιάστηκε πέρυσι στο Μιλάνο, προφανώς με διαφορετικά επίπεδα εξοπλισμού και λογικά αμφότερες φθηνότερες από τη Χρυσή Σειρά.

Η πρώτη σειρά των Superveloce με τον τρικύλινδρο 800άρη κινητήρα θα υποδεχτεί μια ακόμη ειδική έκδοση που λίγο-πολύ αυτοπεριγράφεται: Superveloce 98 Edizione Limitata. Περιορισμένη παραγωγή λοιπόν και ένας αριθμός που πιθανότατα συνδέεται με το 1998 και τη χρονιά που έσκασε μύτη μια ιστορική, αξέχαστη μοτοσυκλέτα, η F4 του Massimo Tamburini.

mv agusta f4 0

Φέτος συμπληρώνονται 25 χρόνια από την παρουσίασή της και δε λείπουν οι φήμες πως επίκειται η επιστροφή, αλλά σε κάθε περίπτωση μια συλλεκτική αφιέρωση δε γίνεται να αποτύχει, όπως έχει αποδειχθεί πολλάκις από την ταχύτητα που ξεπουλούν αυτές οι πανάκριβες εκδόσεις – όχι μόνο της MV Agusta.

Πηγές: Bike Social / Motociclismo

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon