.
Κατηγορία MV Agusta
Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2022 13:27

MV Agusta Brutale 1000 custom scrambler Olitema

Custom κατασκευή γνωστού ιταλικού οίκου για την έκθεση της Βερόνα αποπειράται να μετατρέψει ένα Brutale σε scrambler.

Ο πελάτης ήταν η ιταλική εταιρεία οικολογικών λιπαντικών Olitema και εντολοδόχος η συμπατριώτισα Officine GP Design. Στόχος ήταν η κατασκευή ενός custom εκθεσιακού μοντέλου που θα πρωταγωνιστoύσε στο περίπτερο της πρώτης στη Motor Bike Expo (13-16/1) στη Βερόνα της Ιταλίας – μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις custom μοτοσυκλετών στην Ευρώπη.

Πήραν λοιπόν ένα MV Agusta Brutale 1000 και το έγδυσαν, άλλαξαν την εξάτμιση με μια πανέμορφη ολόσωμη HP Corse και στη συνέχεια έπιασαν να σχεδιάσουν τα κουστούμια.

Για κάποιον περίεργο λόγο, η βασική αλλαγή ήταν ένα τεράστιο πρόσθετο κομμάτι που σηκώνει τη σέλα στο ύψος του τιμονιού, μεταφέροντας το δοχείο καυσίμου πιο πίσω και ακριβώς κάτω από τον αναβάτη.

Η νέα εμφάνιση ολοκληρώνεται με ψηλό φτερό μπροστά, νέα σέλα, ακτινωτές tubeless ζάντες της Jonich και διάφορες λεπτομέρειες στο σώμα της μοτοσυκλέτας – καθρέπτες, κάλυμμα οργάνων, προστατευτικά ψαλιδιού κλπ.

Το αποτέλεσμα είναι τουλάχιστον περίεργο στο μάτι και μάλλον ακόμη πιο περίεργο ως θέση οδήγησης. Βέβαια, ως εκθεσιακό πρωτότυπο η οδηγησιμότητά του δεν είναι το πρώτο ζητούμενο, το να μαγνητίζει βλέμματα είναι. Αυτό είμαστε βέβαιοι πως το έκανε και με το παραπάνω, απλά διατηρούμε μερικές επιφυλάξεις για τα σχόλια όσων το πρόσεξαν.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2022 13:31

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon