.
Κατηγορία Motus
Τρίτη, 31 Οκτωβρίου 2017 15:30

Motus V4 Streetfighter σε πρωτότυπη μορφή

 

Εγκάρσια τοποθετημένος V4 1.650 κ.εκ. - Ροπή 17,4 κιλών

 

Η αμερικάνικη εταιρεία Motus, γνωστή για το τερατώδες Sport-Touring μοντέλο MST με τον in-house κατασκευασμένο και εγκάρσια τοποθετημένο V4, παρουσίασε ένα πρωτότυπο Streetfighter με τον ίδιο κινητήρα, και επίσημη απόδοση 180hp και 17,4kgm!

Τα παραπάνω νούμερα απόδοσης αναφέρονται σε ανάρτηση της Motus στο facebook, ενώ όπως θα ακούσετε και στο παρακάτω βίντεο, ο ήχος που βγαίνει από την 4-2-1 Akrapovic είναι υπέροχα… εξαγριωμένος.

motus streetfighter prototype

Σε σκίτσα του designer και συν-ιδρυτή της Motus, Brian Case, εντύπωση προκαλούν οι τεράστιοι αεραγωγοί, που δεν μπορούμε να πούμε πως μας ελκύουν ιδιαίτερα, ενώ θυμίζουν το Buell 1125CR.

Κατά τα άλλα η γυμνή μοτοσυκλέτα των Αμερικανών είναι όμορφη, μαζεμένη, με τον τεράστιο V4 κινητήρα των 1.650 κ.εκ. με τις κόκκινες κεφαλές να κλέβει την παράσταση. Αν μάλιστα είσαι ψηλός, τα γόνατα σου… μάλλον θα βρίσκουν στους κυλίνδρους!

motus streetfighter prototype 3

Η μοτοσυκλέτα έχει κορυφαία περιφερειακά και μονόσελο, το πλαίσιο είναι ατσάλινο χωροδικτύωμα -όπως και στο MST- ενώ χωροδικτύωμα είναι και το ψαλίδι!

Διαφορετική, και πιο γρήγορη, σε σχέση με το MST είναι η γεωμετρία, με άλλη γωνία κάστερ, διαφορετικό ίχνος και μικρότερο μεταξόνιο.

Το Streetfighter της Motus μπήκε σε κούρα αδυνατίσματος για να χάσει κιλά, ζυγίζοντας με τα επίσημα στοιχεία 181 κιλά στεγνό, νούμερο αντάξιο των κορυφαίων streetfighter παραγωγής στα 1.000+ κ.εκ.

fuller moto motus

Η ιδέα της Motus για το συγκεκριμένο Streetfighter μάλλον έχει τις ρίζες της σε μία On-Off σπέσιαλ κατασκευή της Fuller Moto, που πήρε ένα MST, το έγδυσε και το έφερε στην εκπληκτική μορφή που βλέπετε στην άνω φωτό.

Μακάρι να δούμε τη μοτοσυκλέτα να περνάει στην παραγωγή, αν και δύσκολα θα φτάσει στις ευρωπαϊκές ακτές.

Φωτογραφίες

Βίντεο

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 31 Οκτωβρίου 2017 15:37

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Motus MST - 01
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon