.
Κατηγορία Kymco
Τετάρτη, 05 Οκτωβρίου 2016 20:09

KYMCO AK 550 2017 - Επίσημη παρουσίαση στην Intermot

 

''Anniversario KYMCO"!

 

Η ναυαρχίδα των sport scooters της KYMCO, παρουσιάστηκε επίσημα στο σαλόνι μοτοσυκλέτας Intermot στην Γερμανία, με την ονομασία ΑΚ 550 - τα αρχικά σημαίνουν Anneversario KYMCO, για τα 50 χρόνια ιστορίας της εταιρίας.

Sport touring


Για τους φίλους της KYMCO, το μεγάλο sport scooter με την ονομασία AK 550 δεν είναι κάτι τελείως νέο. Εμφανίστηκε το 2013 στην Taiwan ως project με την ονομασία K50, το 2014 στην Ιταλία, σε συνέδριο της εταιρίας, και τον Μάρτιο του 2016 στο Tokyo Motor Show, στην Ιαπωνία.

Λίγους μήνες μετά, η Κολωνία αποτέλεσε τον σημαντικότερο ίσως σταθμό του νέου μοντέλου που παρουσιάζεται επίσημα με την ονομασία AK550, και χαρακτήρα, sport. Δυναμική σχεδίαση με πολλά πλαστικά περιφερειακά και μοντέρνα αεροδυναμική σχεδίαση που θυμίζει - τι άλλο - το Yamaha TMAX 530, που είναι ίσως και ο μεγαλύτερος αντίπαλος.
Με το AK550 η KYMCO θέλει να ενώσει τους δύο κόσμους sport και touring, δημιουργώντας ένα μεγάλο scooter επιδόσεων, το οποίο βασίζεται σε αλουμινένιο περιμετρικό πλαίσιο δύο δοκών και αφαιρούμενο υποπλαίσιο. Αλουμινένιο είναι και το ψαλίδι.

Η βάση του δηλαδή, έχει στηθεί ώστε να μπορεί να αντεπεξέρθει σε επιδόσεις και sport οδήγηση. Γι' αυτή την ''απαίτηση'' διαθέτει νέο δικύλινδρο κινητήρα εν σειρά, με χωρητικότητα 550, κυβικά εκατοστά, απόδοσης 53 ίππων στις 7.500σ.α.λ. και ροπής 5,5kg στις 5.500σ.α.λ. Η τροφοδοσία γίνεται μέσω ψεκασμού στις δύο τετραβάλβιδες κεφαλές με τους δύο επικεφαλής εκκεντροφόρους και η μετάδοση με τραπεζοειδή ιμάντα και σύστημα φυγοκεντρικού συμπλέκτη CVT.

Sport διαθέσεις


Ο CrossPlane στρόφαλος οδηγεί τα έμβολα σε διαφορετική φορά (ανάφλεξη ανά 180 μοίρες), έχει σύστημα λίπανσης ξηρού κάρτερ με αντλία λαδιού, και αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων με υγρό συμπλέκτη.
Αναλόγως διάθεσης, ο αναβάτης έχει στην διάθεση του επιλογές χαρτογράφησης του κινητήρα μέσω διακόπτη που είναι τοποθετημένος στο αριστερό άκρο του τιμονιού. Από εκεί αλλάζει η απόδοση του κινητήρα σύμφωνα με την "Full Power" και "Rain Mode", η οποία διαφοροποιείται κυρίως από τις μεσαίες στροφές και άνω.

Το ρεζερβουάρ έχει χωρητικότητα 15 λίτρων, δεν ανακοινώνεται κατανάλωση, ενώ η εταιρία ανακοινώνει τελική ταχύτητα 161,7 χ.α.ω., χωρίς να τονίζει αν πρόκειται για μέτρηση με GPS ή ένδειξη στο κοντέρ.
Το βάρος του AK550 ανακοινώνεται στα 226 κιλά με κατανομή βάρους 50/50 για μπροστά και πίσω, αλλά δεν αναγράφεται κάπου αν το βάρος, και η μέτρηση, είναι με υγρά ή χωρίς.

Ωστόσο, στο press kit αναφέρεται σαφώς πως το νέο AK550 έχει σχεδιαστεί με στόχο το χαμηλό κέντρο βάρους, για ευκολία στην οδήγηση. Σε αυτό συμβάλλει και το χαμηλό ύψος σέλας στα 785mm, στην μεγάλη και ευρύχωρη σέλα με τα ρυθμιζόμενα μαξιλαράκια μέσης, που στα ενδότερα κρύβει μεγάλο αποθηκευτικό χώρο, ο οποίος χωράει δύο κράνη (full face και jet).

Πλήρες εξοπλισμού


Στον εξοπλισμό του AK550 συναντάμε ένα ανεστραμμένο μπροστινό σύστημα διαμέτρου 41 χιλιοστών το οποίο κοσμούν δύο πλευστοί δίσκοι διαμέτρου 280 χιλιοστών και τετραέμβολες δαγκάνες ακτινικής τοποθέτησης της Brembo! Πίσω έχουμε οριζόντιο αμορτισέρ έκκεντρα τοποθετημένο, ενώ τα φρένα αναλαμβάνει να "συντονίσει" το νέας γενιάς σύστημα ABS της Bosch, το ελαφρύ 9.1,

Συναντάμε επίσης θερμαινόμενα γκριπ τριών σταδίων και ρυθμιζόμενη ζελατίνα fering σε δύο θέσεις. Υπάρχει επίσης σύστημα ένδειξης πίεσης ελαστικών, προβολέας και πίσω φανάρι LED, φλας LED, στον βασικό εξοπλισμό.
Το νέο AK550 διαθέτει τροχούς 15 ιντσών με ελαστικά 120/70 και 160/70 της Metzeler, μεταξόνιο στα 1.580mm που το τοποθετεί φυσικά στην κατηγορία των mega scooters, ενώ καλύπτει τις προδιαγραφές Euro4.

Φωτογραφίες Studio

Φωτογραφίες λεπτομερειών

Video

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 06 Οκτωβρίου 2016 13:34

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « KYMCO AK 550 - Δύο νέα Video! KYMCO K Rider 400 2017 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon