.
Κατηγορία Kymco
Τετάρτη, 03 Απριλίου 2024 14:23

KYMCO – Θα αναλάβει την κατασκευή νέων ηλεκτρικών LiveWire

Στα σκαριά μια νέα συνεργασία ΗΠΑ και Ταϊβάν;

Για όσους παρακολουθούν την αγορά και την βιομηχανία μοτοσυκλέτας επί σειρά ετών, είναι γνωστό ότι οι Αμερικανοί είναι ιδιότροποι όσον αφορά την κατασκευή μοτοσυκλετών -όπως και με πολλούς άλλους τομείς της βιομηχανίας τους. Κοινώς, δεν κοιτούν με το καλύτερο μάτι, συνεργασίες παραδοσιακών αμερικανικών εταιρειών όπως η Harley-Davidson, με εργοστάσια της Ασίας ή εκτός Αμερικής. Κι όμως, στην σημερινή πραγματικότητα της βιομηχανίας, αυτό θα γίνεται ολοένα και περισσότερο, οπότε... καλύτερα να το συνηθίσουν.

Σύμφωνα με τα νεότερα από τα ρεπορτάζ, που αφορούν την LiveWire, εταιρεία που ξεκίνησε ως παρακλάδι της Harley-Davidson αλλά ανεξαρτητοποιήθηκε στην πορεία, στα σκαριά υπάρχει μια συνεργασία με την KYMCO, για την κατασκευή της επόμενης πλατφόρμας ηλεκτρικών μοτοσυκλετών με το όνομα S3.

Εδώ αξίζει να σημειώσουμε ότι η KYMCO έχει πραγματοποιήσει επενδύσεις στην LiveWire εδώ και αρκετά χρόνια, περίπου 100 εκατ. δολάρια, κατέχοντας επίσης περίπου το 4% του ποσοστού της μάρκας από τότε που η εταιρεία έγινε ανεξάρτητη οντότητα. Στο επόμενο τους βήμα, λοιπόν, LiveWire και KYMCO θα δουλέψουν μαζί στην πλατφόρμα Arrow S3, κάνοντας «downsizing» την γνωστή από τις Del Mar και Mulholland, πλατφόρμα S2. Κάποια σχέδια πατέντας που κυκλοφόρησαν δημόσια, δείχνουν την πλατφόρμα Arrow μέσα στην «μορφή» της KYMCO RevoNEX, που παρουσιάστηκε το 2018. Το μοντέλο θα φέρει, μεταξύ άλλων, και μονάδα IMU, ενώ στα σχέδια παρατηρείται ένα νέο υποπλαίσιο, σε σχέση με τις LiveWire Del Mar και Mulholland.

Προς το παρόν μένει μόνο να δούμε, πότε και αν, όπως πάντα, θα παρουσιαστεί ο τελικός καρπός αυτής της συνεργασίας. Θα είναι πράγματι ένα νέο μοντέλο με την μάρκα της LiveWire ή θα μιλάμε για μία νέα, ηλεκτροκίνητη KYMCO μοτοσυκλέτα;

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 03 Απριλίου 2024 14:27

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon