.
Κατηγορία Kymco
Τρίτη, 06 Ιουνίου 2023 11:07

H KYMCO ετοιμάζει σύστημα πίσω ραντάρ για τα scooter της

Ανεβαίνει και αυτή στο «τρένο» της ραγδαίας τεχνολογικής εξέλιξης και για τα scooter.

Σε γερμανικά μέσα ενημέρωσης, κυκλοφόρησαν σχέδια και πληροφορίες, ότι η KYMCO εργάζεται σε ένα σύστημα ραντάρ για τα επόμενα scooter της. Μία τεχνολογία που ξεκίνησε πρώτα από τα αυτοκίνητα και μετά έφτασε, όπως ήταν φυσικό, στις μεγάλες μοτοσυκλέτες και τα πολυτελή scooter, τώρα ίσως εξοπλίζει και τα πιο προσιτά scooter, επιτρέποντας στους αναβάτες τους να επωφεληθούν από την αυξημένη ασφάλεια που προσφέρουν.

Τα σχέδια της KYMCO αποκαλύπτουν την χρήση ενός πίσω πομποδέκτη ραντάρ, τοποθετημένου στην βάση της πινακίδας και των πίσω φωτιστικών σωμάτων. Το scooter που εμφανίζεται στα σχέδια, θυμίζει το ολοκαίνουργιο KRV 180 ή KRV 200, ανάλογα με την ονομασία που τελικά θα πάρει στην αγορά μας. Ο πομποδέκτης ραντάρ πίσω μπορεί να μετρά και να υπολογίζει την απόσταση του scooter από τα ακολουθούμενα οχήματα. Έτσι, με τον κατάλληλο αλγόριθμο, το scooter μπορεί να προσφέρει έγκαιρη προειδοποίηση στον αναβάτη, σε περίπτωση επισφαλούς μανούβρας αλλαγής λωρίδας ή ύπαρξης οχήματος στα «τυφλά σημεία» του.

Αν η πατέντα τελικά οδηγήσει σε εφαρμογή παραγωγής, θα μιλάμε για το πρώτο scooter της KYMCO με σύστημα ραντάρ. Φυσικά, αξίζει να σημειώσουμε εδώ, ότι ήδη υπάρχουν και άλλα μοντέλα scooters που χρησιμοποιούν αυτή την τεχνολογία, όπως το Piaggio MP3, ενώ παρόμοιο σύστημα προειδοποίησης τυφλού σημείου έφεραν και τα BMW C650 –ωστόσο, δεν χρησιμοποιούσαν ραντάρ, αλλά υπερήχους. Περιμένουμε να μάθουμε και περισσότερα επίσημα στοιχεία, εν καιρώ.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 06 Ιουνίου 2023 11:51

Έκθεση εικόνων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon