.
Κατηγορία Kymco
Τετάρτη, 07 Νοεμβρίου 2018 02:07

KYMCO SuperNEX 2019 – EICMA

 

e-Moto με εξαιρετικές επιδόσεις, 6τάχυτο κιβώτιο και ενισχυτή ήχου!

 

 

Άλλη μια έκπληξη στην φετινή EICMA, αυτή την φορά από την KYMCO, που αποκάλυψε, όπως μας είχε προετοιμάσει με ένα σχετικό teaser πριν από λίγες ημέρες, μια ηλεκτροκίνητη μοτοσυκλέτα! Και τι μοτοσυκλέτα μάλιστα, αφού οι επιδόσεις της προέρχονται από τον κόσμο των supersport / superbike μοντέλων!

Διαβάστε τι ανακοινώνει επίσημα η εταιρεία για το συγκεκριμένο μοντέλο: 0-100 χλμ./ώρα σε 2.9”.... 0-200 χλμ./ώρα σε 7,5”.... 0-250 χλμ./ώρα σε 10,9”! Αν δεν το καταλάβατε, πιάνει 250 χλμ./ώρα και τα πιάνει αρκετά γρήγορα! Η KYMCO όμως, θέλησε η εμπειρία αυτών των καταιγιστικών επιδόσεων, να είναι ένα εύκολο και ασφαλές βίωμα για όλους και έτσι εξόπλισε την μοτοσυκλέτα με ένα “πακέτο” ηλεκτρονικών βοηθημάτων, που ονομάζεται FEP (Full Engagement Perfromance).

Kymco Supernex 1

Το FEP επενεργεί ουσιαστικά μέσω ενός ABS και ενός Traction Control, προσφέροντας λειτουργίες όπως το Launch Control (αποτροπή υπερστροφής πίσω τροχού στις γρήγορες εκκινήσεις), Wheelie Control (αποτροπή σούζας στο απότομο άνοιγμα του γκαζιού) και Endo Control (αδόκιμο, εμείς το ονομάσαμε έτσι, ουσιαστικά αποτρέπει τα... “καπάκια” σε έντονο φρενάρισμα). Φυσικά, προσφέρονται και όλες οι παραδοσιακές λειτουργίες ενός ABS και ενός Traction Control. Πέραν αυτών, ο αναβάτης έχει την δυνατότητα να επιλέξει μεταξύ τεσσάρων διαβαθμίσεων απόδοσης κινητήρα που μεταφράζονται ως “ήπιο”, “νορμάλ”, “θετικό” και “ακραίο”.

Οι εκπλήξεις όμως δεν σταματούν εδώ! Παρά το ότι ένας ηλεκτροκινητήρας, λόγο των χαρακτηριστικών της απόδοσης του, δεν χρειάζεται τον υποπολλαπλασιασμό που προσφέρει ένα κιβώτιο ταχυτήτων, το SuperNEX, το ενσωματώνει στον εξοπλισμό του. Πρόκειται για ένα κιβώτιο έξι σχέσεων και η KYMCO αιτιολογεί την επιλογή της αυτή, με το σκεπτικό του ότι η εναλλαγή των σχέσεων αποτελεί ένα πολύ σημαντικό στοιχείο ελέγχου μιας μοτοσυκλέτας, ειδικά στην sport οδήγηση.

Kymco Supernex 3

Οι αλλαγές των σχέσεων γίνονται χωρίς την χρήση συμπλέκτη, ωστόσο υπάρχει λειτουργία περιορισμένης ολίσθησης, ώστε να αποτρέπονται τα μπλοκαρίσματα του πίσω τροχού στα απότομα κατεβάσματα ταχυτήτων. Χωρίς όμως τον παραγόμενο ήχο από έναν συμβατικό κινητήρα εσωτερικής καύσης, ο αναβάτης δεν έχει αυτή την “διαισθητική σύνδεση” με το μοτέρ, ώστε να ξέρει πότε θα αλλάξει σχέση με βάση το “αυτί του”... εδώ λοιπόν αρχίζουν τα πολύ ωραία, αφού η KYMCO φρόντισε να δημιουργήσει τον πρώτο ηλεκτροκινητήρα με ενίσχυση ήχου, μέσω ενός συστήματος που ονομάζεται “Active Acoustic Motor”.

Ανάλογα λοιπόν με τον ρυθμό περιστροφής αλλά και το φορτίο, ο ήχος του ηλεκτροκινητήρα ενισχύεται ώστε ο αναβάτης να έχει μια παρόμοια με αυτή ενός μοτέρ εσωτερικής καύσης “ακουστική εμπειρία”, κατά την οδήγηση του SuperNEX! Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο αναβάτης μπορεί να επέμβει και αν επιλέξει / αλλάξει την τονικότητα και την χροιά του ενισχυμένου αυτού ηχητικού σήματος! Τώρα σε ότι αφορά σε τεχνικά χαρακτηριστικά, e-μοτερ, μπαταρίες, χωρητικότητες, χρόνους φόρτισης και αυτονομίες, δεν έχει δοθεί καμία πληροφορία από την KYMCO.

Kymco Supernex 13

Από αυτά τα που βλέπουμε στις φωτογραφίες όμως, η μοτοσυκλέτα είναι αυτό που λέμε... “τούμπανο”! “Xρυσές” μονάδες της Ohlins μπροστά και πίσω βλέπουμε, ακτινικές τετραπίστονες monobloc και δίσκους “ταψιά” βλέπουμε, ζάντες της OZ και ελαστικά Metzeler Racetec RR βλέπουμε, πλαισιάρα και ψαλιδάρα βλέπουμε! Την έχει την “προίκα” του το SuperNEX και με το παραπάνω!

Πάμε λοιπόν και στο επίμαχο, αυτό που είμαστε πολύ σίγουροι ότι φοβάστε και απεύχεστε ορισμένοι (γιατί ρε παιδιά; Ξεκολάτε!): Το πότε θα είναι διαθέσιμη η μοτοσυκλέτα και πόσο θα κοστίζει. Ας ξεκαθαρίσουμε λοιπόν, ότι το συγκεκριμένο μοντέλο που παρουσιάστηκε στην EICMA είναι πρωτότυπο (σας ακούμε που ξεφυσάτε με ανακούφιση μερικοί...).

Kymco Supernex 5

Ωστόσο (χα, σας στην σκάσαμε! Ξαναγχωθείτε τώρα! ) οι άνθρωποι της KYMCO όταν ερωτήθηκαν σχετικά με αυτό, στο τέλος της παρουσίασης, δεν απέκλεισαν σε καμία περίπτωση το ενδεχόμενο και ανέφεραν μάλιστα ότι πολύ σύντομα θα έχουμε εξελίξεις.

Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα βέβαια ότι θα δούμε αυτή ακριβώς την μοτοσυκλέτα σε διαδικασία παραγωγής αλλά το σίγουρο είναι ένα, ότι το SuperNEX αποτελεί μια περίτρανη και εμφατική “δήλωση” της KYMCΟ σχετικά με τις μελλοντικές της κινήσεις, που την θέλουν να κάνει ένα άνοιγμα και στον κόσμο των μοτοσυκλετών. Με ένα “ηλεκτρισμένο” τρόπο όμως!



Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 29 Οκτωβρίου 2019 10:27

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « KYMCO SuperNEX Teaser - Video KYMCO XTown CT 125 2019 – EICMA »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon