.
Κατηγορία KTM
Τετάρτη, 17 Αυγούστου 2016 10:20

KTM RC16: Επίσημη παρουσίαση στο GP της Αυστρίας - Φωτό & Βίντεο

 

Και γύροι επίδειξης πριν τον αγώνα

 

Εννέα μήνες μετά τις πρώτες δοκιμές του KTM RC16 από τον Alex Hoffman, και εννέα τεστ αργότερα, η ΚΤΜ παρουσίασε επίσημα τη νέα MotoGP μοτοσυκλέτα της στο GP της Αυστρίας.

ktm rc16 3

Με το RC16, από το 2017, η ΚΤΜ θα έχει εκπρόσωπο σε όλες τις κατηγορίες GP, από το Red Bull Rookies Cup, στο Moto3, στο Moto2 και στο MotoGP.

Stefan Pierer (CEO KTM Group)

ktm rc16 16

"Πριν από 2,5 χρόνια πήραμε την απόφαση πως όταν γίνουμε νούμερο ένα (σσ. κατασκευαστής) στην Ευρώπη, θα αναγκαστούμε να κάνουμε και το τελευταίο βήμα -να μπούμε στο MotoGP. Παράλληλα, περισσότερο από το 60% των 200.000 μοτοσυκλετών που πουλάμε είναι μοτοσυκλέτες δρόμου, και για να σε αποδεχτούν στο υψηλότερο επίπεδο του αθλήματος πρέπει να συμμετέχεις στο MotoGP, την F1 των αγώνων μοτοσυκλέτας. Οι αγώνες είναι η φιλοσοφία μας, τα κίνητρα μας, και όποτε εισερχόμαστε σε ένα πρωτάθλημα, σίγουρα θα περάσουμε μια περίοδο προσαρμογής, αλλά θα φτάσουμε στο βάθρο -και το όνειρο της ζωής μου είναι να γίνουμε Παγκόσμιοι Πρωταθλητές στο MotoGP."

Carmelo Ezpeleta (CEO Dorna Sports)

ktm rc16 14

"Δεν ήταν δύσκολο μα τους πείσουμε καθώς το πνεύμα του συναγωνισμού είναι στην καρδιά της ΚΤΜ. Αυτό είναι ένα πολύ σπουδαίο βήμα για εμάς. Έχουμε μια ισορροπία Ιαπώνων και Ευρωπαίων κατασκευαστών και η ΚΤΜ έχει αποδείξει τις ικανότητες της σε όλες τις μορφές αγώνων μοτοσυκλέτας. Είμαι ιδιαίτερα εντυπωσιασμένος από τον τρόπο με τον οποίο δουλεύει η ΚΤΜ, και όχι μόνο με το project της για το MotoGP.  Όταν ξεκίνησαν με το Moto3 ήταν άμεσα ανταγωνιστικοί. Η ΚΤΜ κάνει τα πράγματα με τον σωστό τρόπο και όλα συνδέονται με ένα πολύ καλό τρόπο, πιστεύω. Αργότερα, οι αγώνες είναι αγώνες, και χρειάζεσαι και λίγη τύχη, αλλά προετοιμάζουν τα πράγματα με τον σωστό τρόπο."

Pit Beirer (ΚΤΜ Motorsports Director)

ktm rc16 13

"Ήταν ήδη μια μεγάλη πρόκληση το 2012 να μπούμε στο Moto3, και να κερδίσουμε τον τίτλο στην πρώτη χρονιά ήταν κάτι απίστευτο. Αλλά το όνειρο μας είναι να συμμετάσχουμε στο MotoGP, και το αφεντικό μας, ο κ. Pierer δεν εγκαταλείπει ποτέ, μέχρι να τα καταφέρουμε. Αυτή τη φορά είμαστε έτοιμοι να αποτελέσουμε ένα δυνατό ανταγωνιστή στην κατηγορία, αλλά περάσαμε μερικούς πολύ δύσκολους μήνες όπου όλη η φίρμα έφτασε τα όρια της. Δημιουργήσαμε τις εγκαταστάσεις μέσα στο εργοστάσιο μας. Έπρεπε να βρούμε τους ανθρώπους. Ήταν δύσκολο, αλλά μπορούμε να είμαστε περήφανοι για το ότι καταφέραμε να είμαστε εδώ, ανάμεσα στους κορυφαίους του κόσμου της μοτοσυκλέτας."

 Mike Leitner (ΚΤΜ Vice President Onroad)

ktm rc16 4

"Για να είμαστε δίκαιοι, όταν ήρθα στην ΚΤΜ υπήρχαν ήδη πολύ καλοί μηχανικοί στη φίρμα, και είχα εντυπωσιαστεί. Αλλά χρειάζεσαι και ανθρώπους που καταλαβαίνουν τι συμβαίνει στον κόσμο του MotoGP. Αυτούς, τους αποκτήσαμε, και δουλεύουν μαζί με τους μηχανικούς που έχουμε. Πρέπει να είμαστε δυνατοί και ανταγωνιστικοί σε υψηλό επίπεδο. Ο ανταγωνισμός δεν θα σου χαρίσει μια θέση στην πίστα. Πρέπει να παλέψεις σκληρά και αυτό περιλαμβάνει όλη την ομάδα στην πίστα και στο εργοστάσιο. Πρέπει όλοι να είναι πολύ δυνατοί."

Sebastian Risse (ΚΤΜ Technical Director Onroad)

ktm rc16 5

"Ότι βλέπουμε τώρα, αλλάζει μέρα με τη μέρα, αλλά η γραμμή εκκίνησης γίνεται πιο καθαρή. Είμαι πραγματικά χαρούμενος με τη μοτοσυκλέτα αυτή τη στιγμή. Το καλύτερο πράγματα για έναν μηχανικό είναι να έχει καλή πληροφόρηση από τους αναβάτες, και αυτό το έχουμε. Όλη η ομάδα έκανε μια φανταστική δουλειά."

Mika Kallio (ΚΤΜ Test Rider MotoGP)

ktm rc16 10

"Την πρώτη φορά που ανέβηκα στη μοτοσυκλέτα, αισθάνθηκα πως η βάση ήταν σωστή και οι χρόνοι μας ήταν ήδη σε καλό επίπεδο. Χρειάστηκε να βελτιώσουμε πολλά πράγματα, και τα καταφέραμε. Νομίζω πως μερικές εβδομάδες νωρίτερα αποδείξαμε σε όλους πως βρισκόμαστε σε καλό επίπεδο (σσ. αναφέρεται στους χρόνους των δοκιμών του Ιουλίου 2016 στο Spielberg, όπου για πρώτη φορά το RC16 ανταγωνίστηκε σε χρόνους ευθέως με τους υπόλοιπους κατασκευαστές). Ευχαριστήθηκα τους γύρους με τη μοτοσυκλέτα, και αισθάνθηκα πραγματικά καλά στη σέλα της. Είμαστε αρκετά κοντά με τους ανταγωνιστές και βήμα-βήμα βελτιωνόμαστε κι άλλο. Θα έλεγα πως ο κινητήρας είναι ήδη καλός, και τώρα έχουμε 4 ακόμα τεστ μέχρι το αγωνιστικό μας ντεμπούτο, στο τελευταίο GP του 2016, στη Valencia."

Φωτογραφίες

Βίντεο

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 23 Αυγούστου 2016 21:40

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « KTM 800 Adventure - Spy Pics KTM Adventure 2017 - Spy Pics »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon