.
Κατηγορία KTM
Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2015 06:02

KTM 690 Duke 2016

 

Πρώτες φωτογραφίες!

 

 

Λίγο πριν ανοίξουν τις πύλες τους οι διεθνείς εκθέσεις μοτοσυκλέτας για την παρουσίαση των μοντέλων 2016, δίνονται στην δημοσιότητα οι πρώτες φωτογραφίες για το νέο KTM Duke 690 του 2016!

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει δεχθεί πολλές αλλαγές αλλά και νέο κινητήρα - σημείωση: Νέος κινητήρας για μία εταιρία μπορεί να θεωρηθεί απλά και μόνο ένας κινητήρας που έχει δεχθεί βελτιώσεις στην κεφαλή, στο έμβολο, στην απόδοση.
Στην περίπτωση του νέου Duke 690, έχουν αλλάξει τελείως οι εσωτερικές διαστάσεις, διάμετρος x διαδρομή, με τον κυβισμό να μένει στα 690 κυβικά εκατοστά, την κεφαλή να είναι σχεδιασμένη εκ νέου, και να είναι μικρότερος σε μέγεθος - λογικό αν έχει μικρότερη διαδρομή. Βέβαια δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη οι εσωτερικές διαστάσεις του κινητήρα που σίγουρα είναι περισσότερο υπερτετράγωνος, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, αποδίδει 7% περισσότερη δύναμη από τον περσινό με τους 67 ίππους!

Υπεύθυνη γι' αυτό είναι και η άνοδος της κόκκινης περιοχής των στροφών κατά 1.000σ.α.λ., που σημαίνει ότι τα περισσότερα άλογα θα έρχονται σε μεγαλύτερη κλίμακα από πριν. Σύμφωνα με την KTM, ο νέος κινητήρας είναι ομαλότερος από τον προηγούμενο στις χαμηλές στροφές περιστροφής - πιο φιλικός δηλαδή. Υπάρχει αντικραδασμικός άξονας, μεγαλύτερες βαλβίδες, τρείς χάρτες ρύθμισης της ηλεκτρονικής ανάφλεξης, (Sport, Street και Rain), Traction Control και ABS της Bosch 9M δύο καναλιών, το οποίο μπορεί να απενεργοποιηθεί πλήρως. Θα υπάρχει επίσης το σύστημα MSR - Motor Slip Regulation ,το οποίο θα είναι έξτρα, μειώνοντας το φρένο του κινητήρα.

Οπτικά η μοτοσυκλέτα δείχνει παρόμοια με την περσινή, με τις αλλαγές να εστιάζονται στην νέα σέλα, το βαμμένο πλαίσιο, την νέα θέση οδήγησης, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν νέο ίχνος και λιγότερη ποσότητα λαδιού στο μπροστινό σύστημα - προφανώς για άνεση και φιλικότητα.
Θα είναι η πρώτη KTM 690 που καλύπτει τις προδιαγραφές Euro 5, ενώ θα διαθέτει νέα οθόνη TFT με σένσορα που αλλάζει την φωτεινότητα αυτόματα, ανάλογα με τον φωτισμό. Αναμένεται να παρουσιαστεί σύντομα στο σαλόνι EICMA στο Μιλάνο ως μοντέλο 2016.

 

{gallery}new_models/ktm/2016/duke690/{/gallery}

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2015 10:31

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon