.
Κατηγορία KTM
Τρίτη, 08 Σεπτεμβρίου 2015 10:21

ΚΤΜ Duke 800 2017 - Κατασκοπευτικές φωτογραφίες!

 

Δοκιμάζεται ήδη

 

 

Το νέο Duke 800, δοκιμάζεται ήδη! Ο φωτογραφικός φακός του γερμανικού Motorrad συνέλαβε για πρώτη φορά την νέα μοτοσυκλέτα σε δοκιμές. Πρόκειται για μία τελείως νέα μοτοσυκλέτα που χρησιμοποιεί έναν τελείως νέας σχεδίασης κινητήρα.

Είναι δικύλινδρος εν σειρά, με χωρητικότητα 800 κυβικών εκατοστών - ο πρώτος δικύλινδρος εν σειρά για την KTM, και αυτός που θα γεφυρώσει το χάσμα ανάμεσα στον μονοκύλινδρο των 690 κυβικών εκατοστών και στα μεγάλα δικύλινδρα V, που πλέον ξεκινούν από τα 1050 κυβικά, και φτάνουν έως τα 1290 και τους 160 ίππους. Εντύπωση προκαλεί μάλιστα ότι η KTM δεν κινήθηκε στην πεπατημένη των V κινητήρων που υποστηρίζει χρόνια, ενώ ο συγκεκριμένος κινητήρας, τόσο στην κεφαλή, όσο και στις εξαγωγές, ''φέρνει'' πολύ από αυτόν του BMW F 800GS που είδαμε στο Husqvarna Nuda - όταν η Husqvarna ανήκε στην BMW. Με την μετάβαση της Husqvarna στην KTM, το Nuda σταμάτησε να παράγεται, οπότε η KTM δεν έχει τα δικαιώματα χρήσης του κινητήρα, άρα δεν θα μπορούσε να είναι αυτός, παρά μόνο να μοιάζει.

Νωρίτερα μέσα στη χρονιά, ο CEO της KTM, Stefan Pierer, είχε δηλώσει κατά την διάρκεια της παρουσίασης των νέων RC200 RC390 στην Ινδία, ότι ετοιμάζεται μοτοσυκλέτα ανάμεσα στα 500 και 800 κυβικά εκατοστά.
Φαίνεται ότι πλέον δεν χρειάζεται να περιμένουμε μιας και η μοτοσυκλέτα ήδη υπάρχει και δοκιμάζεται, και απλά θα πρέπει να δούμε πως θα ονομάζεται, που το πιθανότερο είναι το Duke 790, ή το Duke 890, με πιθανότερο το πρώτο όνομα ως επικρατέστερο.
Το νέο Duke λοιπόν, είναι βασισμένο πάνω στο Duke 690 και έχει παρόμοιες διαστάσεις αλλά και τον χαρακτήρα της μοτοσυκλέτας που ήδη γνωρίζουμε. Διαθέτει δύο δισκόφρενα με ABS δύο καναλιών και ακτινικής τοποθέτησης δαγκάνες, ανεστραμμένο μπροστινό σύστημα της WP, LED φλάς - το πιθανότερο και LED πίσω φανάρι, ενώ το μπροστινό φανάρι έρχεται από τα μικρά Duke.

Η επόμενη κίνηση της KTM φυσικά θα είναι να βάλει στην παραγωγή και την Adventure έκδοση, πάνω στον ίδιο κινητήρα και με διαφορετικό ή παραποιημένο πλαίσιο, και άλλες αναρτήσεις / θέση οδήγησης και περιφερειακά.
Ακόμη δεν υπάρχει καμία πληροφόρηση γύρω από αυτό αλλά πλέον το θεωρούμε δεδομένο ότι θα γίνει, μιας κι έτσι η KTM θα μπει απευθείας στην αγορά όπου η BMW και Triumph μοιράζονται το μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας.
Ακόμη επίσης δεν υπάρχει πληροφόρηση αναφορικά με την έκδοση του κινητήρα στα 500 κυβικά εκατοστά, που θα φέρει στην παραγωγή αντίστοιχες μοτοσυκλέτες, κάτι επίσης εύκολο να γίνει. Τα επόμενα χρόνια έχουμε να δούμε αρκετά νέα μοντέλα από την KTM, τα οποία μετά θα ντύνονται με τα μπλε - λευκά ρούχα της Husqvarna, οπότε θα παραμείνουμε στην αναμονή για νέα!

 

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 08 Σεπτεμβρίου 2015 10:28

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « KTM EXC 2017! - Κατασκοπευτικές φωτογραφίες KTM 690 Duke 2016 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon