.
Κατηγορία KTM
Τετάρτη, 29 Απριλίου 2015 11:04

Νέο KTM RC16 το 2016 - Αντικαθιστά το 1190 RC8

Σταματάει η παραγωγή του

 

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της KTM, Stefan Pierer, σταματάει η παραγωγή του 1190 RC8. Ο λόγος είναι πως, σύμφωνα με τον Pierer, "η KTM έχει ευθύνη για την ασφάλεια των αναβατών, και θεωρεί ότι μοτοσυκλέτες με τέτοια ιπποδύναμη, δεν πρέπει να κυκλοφορούν στους δρόμους."
Ο Pierer έκανε αυτή την ανακοίνωσε σε συνέντευξη που έδωσε στον Alan Cathcart, στον οποίο και ανακοίνωσε ότι θέλουν να έχουν τέτοια μοτοσυκλέτα, αλλά μόνο για χρήση πίστας. Για την χρήση αυτή, η καλύτερη βάση θα έρθει από την συμμετοχή της εταιρίας στα MotoGP, όπου η KTM ετοιμάζεται να εισέλθει το 2016, κοντράροντας όλους τους μεγάλους κατασκευαστές.

Η νέα μοτοσυκλέτα θα ονομάζεται RC16 και θα είναι διαθέσιμη σε πελάτες αγωνιζόμενους ή ιδιώτες, μόνο για χρήση σε πίστα και track days, ή αγωνιστική χρήση.
Η 1190 RC8 θα σταματήσει την παραγωγή της, μόλις είναι έτοιμη να μπει στην αγορά η RC16.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του κου Pierer βέβαια, τότε, και τα μεγάλα Adventure που αποδίδουν 160 ίππους πλέον (KTM - Ducati) αλλά και το 1290 Super Duke R, όπως και άλλες streetfighter μοτοσυκλέτες, θα πρέπει να αποσυρθούν από την κυκλοφορία. Εκτός αν την επικινδυνότητα την δημιουργούν τα fering και η διαφορετική θέση οδήγησης, στις ίδιας ιπποδύναμης μοτοσυκλέτες.
Η ταυτότητα Ready to Race παραμένει στην KTM αλλά βλέπουμε μία στροφή απομάκρυνσης από την κατηγορία superbike - οι επιχειρηματικές κινήσεις τουPierer ωστόσο, έχουν δείξει μέχρι στιγμής ότι ξέρει πολύ καλά τι κάνει - βλέπε Husqvarna.
Εν αναμονή του RC16 λοιπόν...

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « KTM Duke 390 2017 KTM Freeride E-SM - Παρουσιάστηκε επίσημα! »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon