.
Κατηγορία KTM
Τρίτη, 07 Μαϊος 2024 20:50

2025 KTM 990 RC R – Το πορτοκαλί «supersport με άδεια δρόμου» επέστρεψε

Η KTM εισάκουσε τις… προσευχές των οπαδών της και μη, για την επιστροφή μίας supersport μοτοσυκλέτας στην γκάμα της, παρουσιάζοντας το –πολιτικό και αρκετά διαφορετικό από το RC8R-  990 RC R. 

Μόλις πριν από λίγες ώρες, η KTM ντεμπούταρε το νέο 990 RC R 2025, όπως χαρακτηριστικά το ονοματίζει. Είναι ένα μοντέλο που παίζει μάλλον τον ρόλο του «πρωτότυπου» προς το παρόν, εξυπηρετώντας την ανακοίνωση της γκάμας από την KTM και σφυγμομετρώντας τις αντιδράσεις του κοινού.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά, όσα ανακοίνωσε η ίδια η KTM για το 990 RC R, μέσα από το ανάλογο δελτίο τύπου.

«Η KTM καθοδηγείται από την καινοτομία, τις ακραίες εμπειρίες και το συναίσθημα. Η KTM ζει επίσης με το σύνθημα READY TO RACE, και με τη συσσώρευση 341 Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων FIM από τα τέλη της δεκαετίας του 1970 (και σχεδόν σε όλους τους κλάδους αγώνων μοτοσικλετών), είναι σαφές πώς οι αγώνες καθοδηγούν τη φυλή της μάρκας. Έχουν περάσει πάνω από δεκαπέντε χρόνια από τότε που η KTM παρήγαγε για τελευταία φορά μια αυθεντική σπορ μοτοσυκλέτα δρόμουγια τις μάζες. Η εταιρεία αξιοποιεί όλη την τεχνογνωσία της που έχει αποκτήσει μέσω των προσπαθειών της στο MotoGP™, χιλιάδες γύρους πίστας, νίκες και βάθρα για να ζωντανέψει το KTM 990 RC R.

Βασικές Πληροφορίες

Το βασικό KTM 990 RC R, το οποίο πρόκειται να μπει στην παραγωγή από το Mattighofen στις αρχές του 2025, έχει αποκλειστική προσωπικότητα Supersport, αλλά θα εγκριθεί για χρήση στο δρόμο. Η ολοκαίνουργια εξέλιξη ενσωματώνει τη συγχώνευση της αυστριακής μηχανικής αριστείας και του άγριου αγωνιστικού DNA, προσφέροντας ασυναγώνιστες επιδόσεις ενώ αγκαλιάζει τις πρακτικές απαιτήσεις του δρόμου. Καλύπτει άμεσα τις επιθυμίες των λάτρεις του πορτοκαλί που προσηλώνονται στις ημέρες των αγώνων και των ατόμων που επιδιώκουν να διατηρήσουν την αδρεναλίνη με μία εξαιρετικά ικανή μοτοσυκλέτα δρόμου.

Το KTM 990 RC R θα ενθουσιάσει τους λάτρεις της μοτοσυκλέτας με το πιστοποιημένο για δρόμο μοντέλο, αλλά το αγωνιστικό DNA του θα αποκαλυφθεί σκόπιμα στις αρχές του 2024. Το πρωτότυπο θα εμφανιστεί ως μπαλαντέρ σε αγώνες χωρίς βαθμολόγηση σε επιλεγμένες σειρές ευρωπαϊκών Supersport, πυροδοτώντας την προσμονή ανάμεσα στους οπαδούς. Η KTM πιστεύει στην ανάπτυξη αυτού του νεοεισερχόμενου στην γκάμα μοντέλου με τον πιο READY TO RACE τρόπο - μέσω των αγώνων.

Η KTM γυρίζει επίσης ένα ντοκιμαντέρ πολλών επεισοδίων «πίσω από τα παρασκήνια» για το ταξίδι έρευνας και ανάπτυξης της μοτοσυκλέτας και την είσοδό της στον τομέα των Supersport. Αυτό το αποκλειστικό υλικό θα δώσει στους θεατές πληροφορίες συνήθως κρυμμένες, για τον γρήγορο κόσμο του εργοστασίου που εδρεύει στην Αυστρία και τι χρειάζεται για να δημιουργήσει μια μοτοσικλέτα από μια ιδέα στην πραγματικότητα. Ακολουθήστε τα τελικά στάδια της διαδικασίας έρευνας και ανάπτυξης από την αρχή μέχρι την τελική αποκάλυψη της τελικής έκδοσης του KTM 990 RC R. Το πρώτο επεισόδιο προβάλλεται σήμερα – 7 Μαΐου @ 17:00 CEST –Κάντε κλικ ΕΔΩ.

Ο σκοπός

Τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια KTM προσέφερε με χαμηλούς ρυθμούς, προϊόντα με αθλητικό προσανατολισμό στο κοινό, σε μια εποχή που η εταιρεία επέκτεινε την ικανότητά της από τους αγώνες εκτός δρόμου στην άσφαλτο: το KTM RC8, η γκάμα μονοκύλινδρων KTM RC και η περιορισμένη έκδοση KTM RC 8C μόνο για πίστα, ήταν τα κύρια παραδείγματα. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η KTM έχει συγχωνεύσει επιτεύγματα Ε&Α, απόκτησης γνώσεων και αγώνων δρόμου με γρήγορους ρυθμούς. Η εταιρεία εξυπηρετεί τώρα τους μοτοσυκλετιστές που αναζητούν μια μηχανή που γεννήθηκε από τους αγώνες, αλλά έχει σχεδιαστεί για να είναι το απόλυτο, προηγμένο εργαλείο δρόμου. Η αναζήτηση για την ελαχιστοποίηση των σκληρών συμβιβασμών που επιφέρει η υπερβολικά σπορ εργονομία και η οδική συμπεριφορά έχει τελειώσει. Το KTM 990 RC R φτιαχνόταν εδώ και χρόνια και με πληθώρα δεδομένων που συγκεντρώνονται από τίτλους και τρόπαια, σχεδόν σε κάθε κατηγορία διαφόρων κατηγοριών MotoGP™. Η μοτοσυκλέτα αντιπροσωπεύει τη φυσική εξέλιξη της τρέχουσας σειράς KTM RC, ωστόσο οι σπορ δυνατότητες της επιτρέπουν μια απλή μετατροπή σε έκδοση KTM 990 RC R TRACK. Πιστή στο ήθος READY TO RACE, αυτή η έκδοση είναι έτοιμη να κάνει το ντεμπούτο της το δεύτερο τρίμηνο του 2025.

Τα προϊόντα

Το ομολογκαρισμένο για το δρόμο KTM 990 RC R διαθέτει τον κινητήρα LC8c, στα 57 kg EURO5+ έτοιμο για οδήγηση, βελτιωμένο στη ροπή στρέψης (103 Nm στις 10.500 σ.α.λ.) και 128 PS ισχύος, που αντλείται μέσω του νέου εργοστασιακού και συμπυκνωμένου σιγαστήρα από ανοξείδωτο χάλυβα, ενώ χρησιμοποιεί σύστημα ταχυτήτων που μπορεί να αλλάξει σε αγωνιστική διάταξη, στον βασικό εξοπλισμό.

Το ατσάλινο πλαίσιο έχει σχεδιαστεί για δυναμική απόδοση, με αυξημένη κατανομή βάρους προς το μπροστινό άκρο. Διαθέτει γωνία κάστερ 25 μοιρών και offset για βελτιωμένη απόκριση του τιμονιού. Η ενισχυμένη ακαμψία δίνει τη σωστή αίσθηση και σταθερότητα κατά την επιτάχυνση σε ανώμαλους δρόμους ή σε πίστες αγώνων, ενώ παράλληλα διατηρεί την ευελιξία, ειδικά σε χαμηλές ταχύτητες. Ένα υποπλαίσιο από χυτό αλουμίνιο συμβάλλει στην οδήγηση.

Η εργονομία είναι στοιχείο- κλειδί για τη συμπεριφορά του KTM 990 RC R. Εκτενείς πειραματισμοί κατέδειξαν τα 6 σημεία επαφής στο ρεζερβουάρ για καλύτερη σύνδεση μοτοσυκλέτας-αναβάτη όσο αυτός γέρνει και «κουμπώνει», για να διασφαλιστεί η άνεση αλλά και η υποστήριξη για τα γόνατα, τα μπράτσα και να μειωθεί η πίεση στα χέρια. Μια νέα δεξαμενή καυσίμου έχει διαμορφωθεί ως κύριο συστατικό της εργονομίας. Τα ρυθμιζόμενα υποπόδια παίζουν ρόλο, καθώς και η πλήρως ρυθμιζόμενη ανάρτηση WP APEX Open Cartridge, οι ελαφριές ζάντες από χυτό αλουμίνιο τυλιγμένες σε ελαστικά Michelin.

Η κληρονομιά του MotoGP™ είναι εμφανής με τα πτερύγια αεροδυναμικής, φτιαγμένα στην αεροδυναμική σήραγγα που παρέχουν σταθερότητα στο φρενάρισμα και στις στροφές και άλλες ακμές και προφίλ γύρω από το αμάξωμα, που φωνάζουν «αγωνιστικό».

Εάν υπήρχαν έστω και κάποιες αμφιβολίες σχετικά με τον επιδιωκόμενο σκοπό της μοτοσυκλέτας, οι ελάχιστες τροποποιήσεις που απαιτούνται για τη μετάβαση στην έκδοση KTM 990 RC R TRACK θα πρέπει αναμφισβήτητα να ενισχύσουν τα αγωνιστικά της διαπιστευτήρια. Κατασκευασμένες από την KTM στο αυστριακό της εργοστάσιο, οι τροποποιήσεις αφαιρούν τα απαραίτητα για τον δρόμο, ενσωματώνουν προστατευτικά εξαρτήματα, τελειοποιούν τις ρυθμίσεις, προσαρμόζουν περαιτέρω και αναθεωρούν το αγωνιστικό πλαίσιο, συμπεριλαμβανομένου ενός πλήρους συστήματος εξάτμισης. Αυτές οι τροποποιήσεις διασφαλίζουν ότι οι αναβάτες επικεντρώνονται σε χρόνους γύρου και όχι σε χαλαρές βόλτες. Επιπλέον, η ευκολία επισκευής, οι χαμηλές απαιτήσεις συντήρησης και η εκτεταμένη υποστήριξη επίσημων αντιπροσώπων παρέχουν περαιτέρω πλεονεκτήματα.

Η υπόσχεση

«Το KTM 990 RC R είναι μια πρωτοποριακή καινοτομία για όσους ζουν για τη συγκίνηση των στροφών. Είναι για όσους κάνουν βόλτες στο δρόμο, ακουμπώντας σχεδόν τα γόνατά τους και μετά ξεπερνούν τα όρια, σέρνοντας τον αγκώνα στην άσφαλτο στην πίστα. Αυτή η μοτοσυκλέτα προσφέρει δύναμη και κύρος χωρίς την υπερβολική τιμή. Επιτέλους, μπορούμε να αποκαλύψουμε την KTM 990 RC R μας και να παρουσιάσουμε μια πραγματικά εξαιρετική μοτοσυκλέτα στις αντιπροσωπείες στις αρχές του 2025, εκπληρώνοντας τις προσδοκίες αμέτρητων αναβατών και λάτρεις των αγώνων. Η σειρά DUKE μας και άλλα προϊόντα Street έχουν συγκεντρώσει πιστούς θαυμαστές για τον ξεχωριστό χαρακτήρα τους. Πιστεύουμε ότι το KTM 990 RC R θα αποκτήσει γρήγορα καθεστώς λατρείας, επειδή υπερέχει στα δύο πράγματα για τα οποία σχεδιάστηκε τόσο καλά. Η επιτυχία θα είναι εμφανής στην πίστα, αλλά η απαράμιλλη εμπειρία για τους πελάτες στο δρόμο θα την ξεχωρίσει πραγματικά.” λέει ο Riaan Neveling, επικεφαλής του KTM Global Marketing.

Η αντίστροφη μέτρηση για τις αρχές του 2025 ξεκινά τώρα. Παρακολουθήστε τα τελικά στάδια ανάπτυξης στην ειδική σειρά βίντεο ντοκιμαντέρ κάνοντας κλικ ΕΔΩ.

Επισκεφτείτε το KTM.com για να μάθετε περισσότερα για το KTM 990 RC R.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 07 Μαϊος 2024 22:50

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon