.
Κατηγορία KTM
Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2012 11:27

KTM Duke 390 2013

 

 

Αντίπαλος του ZX και CBR!

 

 



Φαίνεται ότι με την νέα έκδοση του Duke, η KTM αρχίζει να μπαίνει σε τελείως ασφάλτινα μονοπάτια. Έτσι, πριν ακόμη παρουσιαστεί το φημολογούμενο Duke 350, έφτασαν οι πρώτες πληροφορίες που το θέλουν μονοκύλινδρο και με κυβισμό στα 390cc, και απόδοση στους 45 ίππους. Αν κάτι τέτοιο συμβεί, μιλάμε για έναν σημαντικό αντίπαλο του νέου ZX 300R αλλά και του αναμενόμενου Honda CB 500R.

Θα προχωρήσει η KTM σε έκδοση με full fering για να χτυπήσει τόσο το ZX όσο και το CBR; Γιατί όχι, την τεχνογνωσία την έχει, άλλωστε πριν λίγες μέρες πανηγύρισε και τον παγκόσμιο τίτλο στην κατηγορία Moto3 των MotoGP.
Με το βάρος να αναμένεται στα 150 κιλά και την τελική ταχύτητα στα 200 χ.α.ω., είναι λογικό να περιμένουμε ισχυρό ανταγωνισμό. Ωστόσο, αν κρίνουμε και από τις τιμές των μικρότερων Duke, τότε ο συναγωνισμός οικονομικά θα είναι δυνατός μιας και η κατασκευή των Duke στην Ινδία από την κύρια μέτοχο Bajaj, αφήνει πολλά περιθώρια.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2012 11:38

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « KTM 1190 Adventure & Adventure R 2013 KTM RC 250 R – Production Racer! »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon