.
Κατηγορία KTM
Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020 11:00

KTM 890 Adventure 2021 – Η βασική έκδοση

Μετά την αποκάλυψη των 890 Adventure R / Rally, η ΚΤΜ μας παρουσιάζει και την εισαγωγική έκδοση της φαμίλιας.

Στις αρχές του Οκτώβρη η ΚΤΜ άρχισε τις αποκαλύψεις της γκάμας του 2021 με την ανανέωση της μεσαίας της Adventure. Πατώντας πάνω στη βάση του 790 Adventure, μεγάλωσε τον κινητήρα και προσάρμοσε τη μοτοσυκλέτα της σε μια ανώτερη στάθμη απόδοσης που φτάνει τους 105 hp και τα 10.2 kg.m ροπής.

Η βασική διαφορά του “απλού” 890 Adventure ως προς τα R / Rally έγκειται στις αναρτήσεις, καθώς εδώ έχουμε ένα ζεύγος WP Apex με διαδρομές 200 mm μπρος-πίσω, σε πιο τουριστάδικη και on-off λογική από τα 270 του Rally. Η λογική αυτή συνοδεύεται οπτικά και με την εφαρμογή ενός χαμηλού φτερού μπροστά.

MY21 KTM 890 ADVENTURE right

Τα βασικά δομικά στοιχεία είναι φυσικά κοινά, με ανανεωμένο πλαίσιο, ελαφρωμένο υποπλαίσιο, ενισχυμένο συμπλέκτη και αναβαθμίσεις σε όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας. Σε αυτά προσμετράμε κυρίως Cornering ABS, traction control, αμφότερα με δυνατότητα απενεργοποίησης.

Το ABS διαθέτει και Offroad ρύθμιση, στην οποία το σύστημα απενεργοποιείται πίσω και μειώνει τον βαθμό εμπλοκής του μπροστά.

Παράλληλα, οι επιλέξιμες ride modes της μοτοσυκλέτας περιλαμβάνουν και στη βασική έκδοση την Offroad Mode, στην οποία μειώνεται η μέγιστη αποδιδόμενη ισχύς, η απόκριση του γκαζιού γίνεται απαλότερη και επιτρέπεται μεγαλύτερος βαθμός ολίσθησης των τροχών πριν επέμβουν τα ηλεκτρονικά.

Ακόμη προσφέρεται η Rally Mode στην οποία πλέον ο αναβάτης έχει ακριβέσταση απόκριση στο γκάζι και μπορεί να ρυθμίσει την ελευθερία γλιστρήματος των τροχών σε 9 επίπεδα ώστε να ταιριάξει την απόδοση της μοτοσυκλέτας με το τερέν στο οποίο κινείται.

MY21 KTM 890 ADVENTURE action

Η χρήση knock sensor εξασφαλίζει πως η μοτοσυκλέτα θα μπορεί να λειτουργήσει κανονικότατα ακόμη και με βενζίνες χαμηλών οκτανίων – όπως αυτές που ενδεχομένως να χρειαστεί να χρησιμοποιήσει ο περιπετειώδης αναβάτης που εξερευνά τις εσχατιές του πολιτισμού.

Το χαρακτηριστικό χαμηλά τοποθετημένο ρεζερβουάρ καυσίμου με χωρητικότητα 20 λίτρων φυσικά είναι κεντρικό σημείο στη μοτοσυκλέτα, ενώ η σέλα με ύψος 850 mm θα είναι εμφανώς πιο φιλόξενη σε κάθε αναβάτη. Ρυθμίζεται σε δύο θέσεις, ωστόσο η ΚΤΜ δεν ξεκαθαρίζει στο σχετικό δελτίο Τύπου σε ποια από τις δύο θέσεις αναφέρεται αυτή η τιμή, ούτε πόσο διαφέρουν μεταξύ τους υψομετρικά αυτές.

Ο προαιρετικός εξοπλισμός του 890 Adventure περιλαμβάνει Cruise Control – υπάρχει το κουμπί στο τιμόνι, όχι όμως και το software που το υποστηρίζει και το οποίο αγοράζεται έξτρα –, Quickshifter+, θερμαινόμενα γκριπ και όλα τα κλασικά στοιχεία εξοπλισμού όπως βαλίτσες κ.ο.κ.

Το νέο KTM 890 Adventure 2021 αναμένεται να είναι διαθέσιμο από τον ερχόμενο Δεκέμβριο. Ως τότε, δείτε το στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας.

MY21 KTM 890 ADVENTURE action3

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 28 Απριλίου 2022 21:09

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « KTM 250 SX-F Troy Lee Designs 2021 KTM 250 Adventure - Αποκτήστε την τώρα! »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon