Κατηγορία KTM
Παρασκευή, 01 Νοεμβρίου 2019 10:40

KTM Duke 790 spy pics - Ένας διαφορετικός Δούκας πιάστηκε σε δοκιμές

Η φωτογραφία έχει ως κεντρικό της ζητούμενο το νέο 1290 Super Duke R, ωστόσο κάτι άλλο υπάρχει κρυμμένο πίσω του.

Μόλις πριν δύο μέρες (29/10) έκανε τον γύρο του Διαδικτύου μια νέα φωτογραφία του αναμενόμενου 1290 Super Duke R καθώς δοκιμαζόταν στην πίστα.

Η μελέτη μας επικεντρώθηκε στη μοτοσυκλέτα που γνωρίζουμε ήδη δίχως αμφιβολία πως έρχεται, αλλά το γεγονός αυτό μαγνήτισε το ενδιαφέρον μας μακριά από ο,τιδήποτε άλλο υπήρχε στο υπόβαθρο. Target fixation; Αναμφίβολα.

Εκεί ήταν που αποδείχθηκε πιο προσεκτικός ο αναγνώστης Vagelis Boukas, o οποίος μας επισήμανε πως όντως κάτι ενδιαφέρον υπάρχει πίσω δεξιά από το κεντρικό θέμα της εικόνας.

Είναι εμφανώς μια γυμνή μοτοσυκλέτα με τον δικύλινδρο σε σειρά κινητήρα της ΚΤΜ, άρα μάλλον μιλάμε για ένα Duke 790. Μοντέλο τέτοιο με πορτοκαλί πλαίσιο δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή στη γκάμα της ΚΤΜ (τα δύο διαθέσιμα χρώματα έχουν μαύρα πλαίσια), ενώ επίσης αχνοφαίνονται διαφορετικές δαγκάνες μπροστά, αν και εδώ η (μη) καθαρότητα της φωτογραφίας δεν επιτρέπει συμπεράσματα.

Για μια φορά ακόμη λοιπόν αναρωτιόμαστε αν αυτό που βλέπουμε είναι ένα 790 Duke R, δηλαδή η ανώτερη έκδοση του μεσαίου Δούκα που λογικά θα διαφέρει σε εξοπλισμό - αναρτήσεις, φρένα κλπ - και μάλλον όχι σε κινητήρα.

Ωστόσο εδώ πρέπει να υπενθυμίσουμε πως στις αρχές του Οκτώβρη είχε κυκλοφορήσει μια ακόμη ανάλογη φωτογραφία του δικύλινδρου σε σειρά Duke στην Αυστρία, όπου οι συνοδευόμενες πληροφορίες και η οπτική παρατήρηση θα μπορούσαν να συνδεθούν εύκολα με άλλες (ανεξακρίβωτες) φήμες πως επίκειται αύξηση κυβισμού στον κινητήρα αυτόν στα 890 κυβικά.

Προς το παρόν ας αποφύγουμε τα συμπεράσματα, μιας και η μοτοσυκλέτες της ΚΤΜ θα έχουν όλες παρουσιαστεί στην EICMA σε λιγότερο από μια εβδομάδα, οπότε και θα μιλήσουμε βάσει δεδομένων, όχι ερμηνειών.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 01 Νοεμβρίου 2019 10:47

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube