.
Κατηγορία KTM
Τρίτη, 08 Οκτωβρίου 2019 13:30

KTM Duke 2020 spy pics - 790 R ή 890;

Νέες φωτογραφίες από ένα λίγο διαφορετικό Duke που συνελήφθη φωτογραφικώς στην Αυστρία ρίχνουν λάδι σε όλες τις φωτιές.

Ένα περίπου μήνα πριν ανοίξει τις πύλες της η EICMA 2019 ο κόσμος της μοτοσυκλέτας βρίσκεται σε μια περίοδο παραδοσιακά βαθύτατης αναταραχής. Το κουτσομπολιό φτάνει σε επίπεδα μεταξύ πολιτικής συζήτησης γηραιών θαμώνων καφενείου ή γυναικοκουβέντας εν κομμωτηρίω - σε κάθε περίπτωση, πολλά ακούς, λίγα κρατάς.

Προσθέτουμε τώρα και τις επερχόμενες Euro 5 που εκ των πραγμάτων αναγκάζουν ή προτρέπουν τις εταιρίες να αναβαθμίσουν τα μοντέλα τους, βάλτε και στην εξίσωση πως φέτος δεν έχει Intermot, άρα ό,τι είναι να δούμε θα σκάσει μαζεμένο στο Μιλάνο και ιδού η συνταγή για "αποκλειστικές πληροφορίες" που είναι ικανές να φτάσουν ως ιπτάμενους κβαντικούς κινητήρες και βάλε.

RO4BMNBFHH4O2ALV2YE6LJADLE

Στην περίπτωσή μας, βεβαίως, το πράγμα ευτυχώς είναι πιο προσγειωμένο, αλλά ουδόλως ξεκάθαρο. Κατά πως φαίνεται από τα όσα ακούμε όλον τον χρόνο, υπάρχουν δύο σενάρια σχετικά με το επόμενο πρωινό του ΚΤΜ 790 Duke που δεν είναι απαραιτήτως και ασυμβίβαστα μεταξύ τους.

Το ένα μιλά (εδώ και πολλούς μήνες) για την έλευση μιας έκδοσης 790 Duke R, το άλλο για αύξηση κυβισμού της όλης φαμίλιας στα 890 cc. Δε γνωρίζουμε τι από τα δύο θα συμβεί, ούτε καν αν θα συμβεί κάποιο εκ των δύο.

Υπάρχουν ωστόσο εκεί έξω άφθονες κατασκοπευτικές φωτογραφίες που τροφοδοτούν την άποψη πως κάτι θα γίνει.

Οι τελευταίες εικόνες που κυκλοφόρησαν μας έρχονται από την Αυστρία και απεικονίζουν μια μοτοσυκλέτα που θυμίζει έντονα αυτή που έχουμε ξαναδεί στα χέρια του Luca Grunwald τον περασμένο Δεκέμβρη και ξανά υπό τις οδηγίες του Jeremy Mc Williams τον περασμένο Αύγουστο.

EHJ6XGEIKPRVD2MSP3B7N7QT74

Σε όλες τις περιπτώσεις αναγνωρίζουμε ένα 790 Duke που φορά πιρούνι WP Apex και δαγκάνες Brembo Stylema, ενώ στο τελευταίο σετάκι διακρίνουμε καθαρά και billet πορτοκαλιές τιμονόπλακες και ρυθμιζόμενα μαρσπιέ.

Η πρώτη σκέψη θα έλεγε 790 Duke R, δηλαδή το γνωστό πακέτο με επιπλέον εξοπλισμό. Το πρόβλημα ωστόσο εντοπίζεται από τους συναδέλφους του Αμερικανικού Cycle World, οι οποίοι κάνουν δύο κρίσιμες παρατηρήσεις.

Πρώτον, δεν έχει και τόσο νόημα να βγάλεις μια R έκδοση όπου οι μόνες αλλαγές είναι κομμάτια που ο καθένας μπορεί να αγοράσει και να προσθέσει στη δική του μοτοσυκλέτα. Όλα τα εξτραδάκια που είδαμε παραπάνω υπάρχουν ως after market κομμάτια.

2W647WZQMQ5IPWI6LMA4ETIC2E

Δεύτερον, όλα τα όργανα μέτρησης που έχει η τελευταία μοτοσυκλέτα δοκιμών που πιάστηκε από τον φακό αφορούν τον κινητήρα, κανένα δεν ασχολείται με τα περιφερειακά που υποτίθεται πως αλλάζουν. Μήπως αυτό υπονοεί πως η εν λόγω μοτοσυκλέτα έχει σημαντικές αλλαγές εκεί;

Λοιπόν, αποκλειστικές πληροφορίες από τον κατάσκοπό μας στη Mattighoffen δεν έχουμε (ούτε κατάσκοπο έχουμε, αλλά ας μην το φωνάζουμε...), οπότε πάμε με τη λογική. Αυτή λέει πως η συμμόρφωση με τις Euro 5 χωρίς να χαθεί δύναμη μπορεί να γίνει πολύ εύκολα με λίγα παραπάνω κυβικά. Η Honda το έχει ήδη κάνει με τη νέα Africa Twin 1100. Το σενάριο περί 890 έχει οπωσδήποτε βάση.

Από την άλλη, δεν καις τόσο εύκολα ένα μοτέρ όταν έχεις παρουσιάσει το 790 Adventure πριν από πολύ λίγους μήνες...

JJ4SVICFS6TDFP26AT3S7BRV7M

Τα ακριβότερα περιφερειακά έχουν πάντα θέση σε μια μοτοσυκλέτα επιδόσεων, ασχέτως αν αυτή θα είναι η νέα, μεγαλύτερη γενιά ή η αναβαθμισμένη υπάρχουσα. Οπότε ας περιμένουμε μερικές ακόμη εβδομάδες, μέχρις ότου ανακαλύψουμε αν θα έχουμε νέο 790 Duke, 790 Duke R ή 890 Duke. Αφήστε που υπάρχει κι άλλο εν δυνάμει σενάριο: η R έκδοση να είναι η 890 και το απλό να παραμείνει ως έχει. Όλα παίζουν ακόμη.

Αυτό που πρέπει να κρατήσουμε από όλα αυτά είναι πως όντως κάτι τρέχει με το 790 Duke και πιθανότατα θα το μάθουμε σύντομα.

Πηγή

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon