.
Κατηγορία KTM
Τετάρτη, 03 Μαϊος 2017 14:47

KTM: Δοκιμάζει ηλεκτρικό Duke!

 

Spy Pics στο διαδίκτυο

 

Τα βρετανικά site BikeSocial & MCN ανέβασαν στο διαδίκτυο φωτογραφίες στις οποίες βλέπουμε ένα KTM Duke, της σειράς 125-390, με ηλεκτρικό, υγρόψυκτο κινητήρα! Θα δούμε άραγε την ΚΤΜ να προχωράει σε έκδοση παραγωγής ηλεκτρικού Duke;

Μέχρι σήμερα, οι ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες αφορούσαν εν πολλοίς υπόθεση κατασκευαστών που δεν ασχολούνται με θερμικά δίκυκλα (Zero, Brammo κ.α.) ενώ όσες ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες προέρχονται από μεγάλα εργοστάσια δικύκλων αφορούν είτε σε concept κατασκευές, είτε σε αγωνιστικές μόνο μοτοσυκλέτες (όπως η Mugen, πουέχει στενούς δεσμούς με Honda, στο TT).

Η ΚΤΜ δεν είναι πρωτόπειρη στα ηλεκτρικά δίκυκλα, έχοντας παρουσιάσει το Freeride-E σε εκδόσεις ΜΧ, Enduro & Supermotard, μια αυτόματη μοτοσυκλέτα 22hp και 4 κιλών ροπής.

Τώρα, από ότι φαίνεται, η ΚΤΜ αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη της στις ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες δρόμου επόμενης γενιάς, χρησιμοποιώντας αρχικά την πλατφόρμα των μικρών Duke.

ktm e duke

Η μοτοσυκλέτα της φωτογραφίας δείχνει να βρίσκεται στα πρώτα στάδια του σχεδιασμού, ενώ αναρωτιόμαστε για τις επιπτώσεις του αυξημένου βάρους του ηλεκτροκινητήρα σε πλαίσιο και αναρτήσεις του Duke.

Αν δεν κάνουμε λάθος, πλαίσιο και υποπλαίσιο θα χρειαστούν ενισχύσεις, όπως και τα ελατήρια των αναρτήσεων.

Στη φωτογραφία διακρίνεται ο υγρόψυκτος κινητήρας, ενώ πιθανώς η υγρόψυξη να χρησιμοποιείται και για την ψύξη των μπαταριών.

ktm e duke

Το κομμάτι όμως που έχει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στη φωτογραφία είναι το κάτω μέρος των κάρτερ, το οποίο εξωτερικά τουλάχιστον θυμίζει το κάρτερ των δίχρονων EXC. Εκεί, από ότι φαίνεται η ΚΤΜ διατηρεί το κιβώτιο ταχυτήτων αλλά και τον συμπλέκτη, κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί σε ηλεκτρική μοτοσυκλέτα -η μεγάλη ροπή τις βοηθάει να μην χρειάζονται ταχύτητες!

Το τεράστιο αλουμινένιο κουτί που βρίσκεται εκεί που θα είχαμε το πλαίσιο σε ένα συμβατικό Duke κρύβει τις μπαταρίες της ηλεκτρικής μοτοσυκλέτας (που δείχνουν πολύ μεγαλύτερες από ότι στο Freeride-E, το οποίο είχε μια ρεαλιστική αυτονομία 50 χιλιομέτρων), ενώ το πιθανότερο είναι το συγκεκριμένο κουτί να έχει αντικαταστήσει το πλαίσιο χωροδικτύωμα του βενζινοκίνητου Duke, παίρνοντας τον ρόλο του.

ktm e duke

Τα χαρακτηριστικά που αναμένουμε με ενδιαφέρον είναι φυσικά η ιπποδύναμη και το βάρος, ο λόγος κιλών ανά ίππων, η ροπή που αναμένεται τερατώδης, και –ιδιαίτερα σημαντικά- η αυτονομία και η τιμή του μοντέλου, όταν εκείνο φτάσει στην παραγωγή.

Θα δούμε την ΚΤΜ να φέρνει το E-Duke ως πρωτότυπο στην EICMA 2017; Μήπως θα δούμε τους Αυστριακούς να συμμετέχουν και στο TT Zero με ένα ηλεκτρικό RC;!

Αναμένουμε τις εξελίξεις με ενδιαφέρον.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 03 Μαϊος 2017 14:49

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « ΚΤΜ EXC250i 2018 - Kατασκοπευτικές φωτογραφίες KTM SX 2018 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon