.
Κατηγορία KTM
Δευτέρα, 10 Απριλίου 2017 10:22

ΚΤΜ EXC250i 2018 - Kατασκοπευτικές φωτογραφίες

 

Στον αγώνα King of the Hill

 

Όπως ήταν αναμενόμενο, το νέο δίχρονο enduro EXC 250i της KTM δοκιμάζεται ήδη σε αγώνες, όπου και εθεάθη για πρώτη φορά ολοκληρωμένο. Ο αναβάτης εξέλιξης Lars Enockl συμμετείχε με την μοτοσυκλέτα που είναι προπαραγωγής στον αγώνα King of the Hill, έναν αγώνα extreme enduro. Θυμίζουμε πως η ΚΤΜ είχε δοκιμάσει τα επερχόμενα ψεκαστά EXC ΚΑΙ στον αγώνα Roof of Africa, όπου είχαμε δει για πρώτη φορά φωτογραφίες τους.

Ο τριήμερος αγώνας extreme enduro που διοργανώνεται κάθε χρόνο στην Ρουμανία είναι το κατάλληλο πεδίο για εξέλιξη, λόγω των δύσκολων συνθηκών και των μεγάλων υψομετρικών διαφορών. Εκεί όπου μία μοτοσυκλέτα με ψεκασμό θα πρέπει να αποδείξει κατά πόσο μπορεί να αυτορυθμίζεται και να λειτουργεί τέλεια. Οι δύο μοτοσυκλέτες που αναμένονται ως μοντέλα 2018, 250 EXC TPI και 300 EXC TPI - άγνωστο ακόμη αν στο όνομα θα "συμμετέχει" το TPI ή το i σκέτο, βρίσκονται ήδη στην πορεία για παραγωγή και θα παρουσιαστούν τέλη Μαϊου ή αρχές Ιουνίου στους δημοσιογράφους.

Η μοτοσυκλέτα που φωτογραφήθηκε από τον Ovidiu Barac διαθέτει λευκά πλαστικά στο μπροστινό τμήμα και στο ρεζερβουάρ, ενώ δεν είναι σίγουρο ότι θα είναι αυτά τα επίσημα χρώματα των μοντέλων 2018 - παραδοσιακά η KTM ντύνει στο λευκό τα μοντέλα Six Days. H διαφορά φυσικά έγκειται στην ύπαρξη ψεκασμού αντί για καρμπυρατέρ. Το σώμα ψεκασμού είναι μικρό σε μέγεθος και στην αριστερή του πλευρά διακρίνεται η φύσα που τον συνδέει με τον εγκέφαλο της μοτοσυκλέτας, και δύο βίδες - η μία ρυθμίζει με το χέρι. Άγνωστο ακόμη τι θα ρυθμίζουν, προφανώς η μία το ρελαντί, άγνωστο ακόμη αν θα διαθέτουν και δοχείο λαδιού με αντίστοιχο σύστημα ψεκασμού όπως της BETA.

Περιμένουμε κι εμείς με ανυπομονησία να οδηγήσουμε τις νέες δίχρονες ψεκαστές enduro της KTM μέσα στους δύο επόμενους μήνες!

Πηγή: Enduro21 / Φωτογραφίες: Ovidiu Barac

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 10 Απριλίου 2017 10:30

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon