.
Κατηγορία KTM
Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2016 15:38

ΚΤΜ: Αρχίζει δοκιμές ψεκασμού στα δίχρονα Enduro;

 

Φήμες μιλάνε για έναρξη δοκιμών στον αγώνα Roof of Africa

 

Το site Enduro21 αναφέρεται σε πληροφορίες που θέλουν την ΚΤΜ να ξεκινά δοκιμές ενός συστήματος ψεκασμού στις δίχρονες αγωνιστικές EXC, από τον αγώνα Hard Enduro “Roof of Africa” (30 Νοεμβρίου-3 Δεκεμβρίου 2016).

Αν οι φήμες αληθεύουν θα δούμε τις πρώτες δίχρονες πορτοκαλί μοτοσυκλέτες με ψεκασμό, να αγωνίζονται στην Αφρική, στα χέρια των Andreas Lettenbichler και Lars Enockl.

Οι Euro 4 προδιαγραφές και οι ακόμα πιο σκληρές Euro 5 που έρχονται το 2020 είναι υπεύθυνες για την ανάγκη χρήσης ψεκασμού και στις δίχρονες μοτοσυκλέτες.

Η Sherco ήταν εκείνη που είχε κάνει την πρώτη κίνηση το 2014, δοκιμάζοντας ψεκασμό σε δίχρονο μοντέλο. Παρόλα αυτά δεν έβγαλε το σύστημα στην παραγωγή, ενώ ακόμα δεν έχουμε δει καμία δίχρονη Enduro παραγωγής με ψεκασμό, από κάποιον κατασκευαστή (η Ossa είχε παρουσιάσει πρώτη ψεκασμό σε δίχρονο enduro, ενώ κατόπιν είχε αγοραστεί από την Gas Gas, η οποία και χρεοκόπησε πριν αγοραστεί με τη σειρά της από την Torrot, που την “ανάστησε”.)

Από ότι φαίνεται μάλλον ήρθε η σειρά της ΚΤΜ να δοκιμάσει την τύχη της στο θέμα, ενώ ελέω προδιαγραφών αναμένονται να ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι κατασκευαστές.

Αν αληθεύουν οι φήμες, πιθανώς να δούμε δίχρονα Enduro με ψεκασμό ακόμα και από το 2018 -αλλά ας μην βιαζόμαστε ακόμα.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2016 15:40

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « KTM 125 Duke 2017 - Video KTM: Spy Pics από τα δίχρονα EXC με ψεκασμό! »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon