.
Κατηγορία Indian
Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2018 10:50

Indian Chief, Roadmaster & Springfield 2019 – Με αυτόματη απενεργοποίηση πίσω κυλίνδρου

Τεχνολογικές βελτιώσεις στην τουριστική σειρά της Indian

Λίγο μετά την παρουσίαση των νέων χρωματικών επιλογών για τα Scout του 2019, η Indian Motorcycles παρουσιάζει τις αλλαγές που θα χαρακτηρίσουν τις Touring μοτοσυκλέτες της για το νέο έτος. Εδώ τα πράγματα είναι σαφώς πιο ενδιαφέροντα.

Οι Chief, Roadmaster και Springfield που μοιράζονται τον κινητήρα V2 Thunder Stroke 111 αποκτούν μερικά νέα κολπάκια, κυρίως ηλεκτρονικής φύσης, σχεδιασμένα να προσφέρουν μεγαλύτερη άνεση και λειτουργικότητα στους ιδιοκτήτες τους.

5b83b4406fa03

Το πρώτο και πιο εντυπωσιακό είναι αυτό που η Indian ονομάζει Rear Cylinder Deactivation, δηλαδή Απενεργοποίηση του Πίσω Κυλίνδρου. Όταν ο κινητήρας έχει φτάσει σε θερμοκρασία λειτουργίας και η θερμοκρασία περιβάλλοντος είναι πάνω από 15 βαθμούς Κελσίου, τότε κάθε φορά που η μοτοσυκλέτα σταματά (λ.χ. στο φανάρι) ο πίσω κύλινδρος απενεργοποιείται ώστε να βγάζει λιγότερη ζέστη προς τον αναβάτη.

Αυτή τουλάχιστον είναι η επίσημη περιγραφή των ωφελειών από αυτό το σύστημα κατά την Indian, αν και παράλληλα εμείς φανταζόμαστε πως επίσης θα συνεπάγεται λιγότερη κατανάλωση και καυσαέρια. Θυμίζει λίγο το start-stop σύστημα της Honda από το PCX σκούτερ, έστω κατά το ήμισυ, αφού εδώ «σβήνει» μόνο ο ένας κύλινδρος.

Αναμενόμενα, η κανονική λειτουργία επανέρχεται άμεσα με το άνοιγμα του γκαζιού.

5b83bf6213e58

Παράλληλα, και οι τρεις μοτοσυκλέτες θα αποκτήσουν από το 2019 riding modes, προσφέροντας στον αναβάτη της επιλογή ανάμεσα σε χαρτογραφήσεις Tour, Standard και Sport, ανάλογα με την περίσταση. Η πρώτη προσφέρει απαλή απόκριση στο γκάζι για ομαλό ταξίδι, η μεσαία έχει ακριβέστερη αντίδραση και η Sport ακαριαία αντίδραση στο άνοιγμα του γκαζιού και πιο απότομη απόδοση της δύναμης.

Ειδικά για το Roadmaster, η Indian ενσωμάτωσε στα πλαϊνά προστατευτικά των ποδιών που βρίσκονται χαμηλά εκατέρωθεν του κινητήρα ανοιγόμενες διόδους αέρα, οι οποίες ρυθμίζονται κατά τη βολή του αναβάτη. Αν θέλει τα τις έχει πλήρως ανοικτές, η ροή αέρα προς τα πόδια του θα είναι η μέγιστη, ενώ μπορεί να τις κλείσει όσο θέλει, περιορίζοντας το ρεύμα που περνά από εκεί μέχρι το ολοκληρωτικό μπλοκάρισμά του.

5b85604dc180c

Βελτιώσεις έχουμε και στο ηχοσύστημα 100 W της Indian, το οποίο έχει επανασχεδιασμένα ηχεία και τοποθετημένα έτσι ώστε να προσφέρουν το καθαρότερο δυνατό ήχο. Συνοδεύονται δε από ένα νέο δυναμικό equalizer που φροντίζει, όχι μόνο για την καθαρότητα του ήχου, αλλά και την αυτόματη προσαρμογή της έντασης στην κίνηση της μοτοσυκλέτας.

Τέλος, η τεχνολογική αυτή επιδρομή στις εκδόσεις Dark Horse των Chief και Springfield συνοδεύεται από μια σειρά μικρών αισθητικών παρεμβάσεων που αποσκοπούν στο να τονίσουν τον χαρακτήρα κάθε μοντέλου, καθώς και με νέες χρωματικές επιλογές.

Φωτογραφίες 1

Φωτογραφίες 2

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2018 11:04

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Indian Scout & Scout Bobber 2019 Indian Chieftain 2019 – Ανανέωση παντού »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon