.
Κατηγορία Honda
Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2015 06:20

Honda Project 2&4 - Με κινητήρα από RC 213 V!

 

Εξωπραγματικό φορμουλάκι!

 

 

Το Project 2&4 της Honda είναι η νικητήρια συμμετοχή στον διαγωνισμό της, ‘Global Design Project', και κινείται από έναν κινητήρα από μοτοσυκλέτα MotoGP, RC213V! Το project θα κάνει την εμφάνιση του επίσημα στην 66η έκθεση Motor Show της Φρανκφούρτης, στο stand B11, στο Hall 9.0.

Με αυτό το project η Honda γιορτάζει την θέση της ως κορυφαίος κατασκευαστής κινητήρων στον κόσμο, προμηθεύοντας 28 εκατομμύρια ανθρώπους με οχήματα δύο και τεσσάρων τροχών, κινητήρων marine, γεννητριών, αλλά και διαστημικών εφαρμογών.

Το Project 2&4 ενώνει τους 2 και 4 τροχούς περιλαμβάνοντας στην καρδιά του τον κινητήρα με τον οποιο η Honda κατέκτησε το παγκόσμιο πρωτάθλημα MotoGP, τα τελευταία δύο χρόνια, με τον Marc Marquez. Ο τετράχρονος κινητήρας V4 χωρητικότητας 999cc αποδίδει 215 ίππους στις 13.000σ.α.λ. και είναι ειδικά ρυθμισμένος για την νέα χρήση. Αποδίδει 118Nm ροπής στις 10.500σ.α.λ. και το κιβώτιο ταχυτήτων διαθέτει έξι ταχύτητες και συμπλέκτη DCT - Dual Clutch Transmision.
Η θέση του οδηγού είναι τοποθετημένη αριστερά και αυτό μας κάνει εντύπωση για τέτοιας διάστασης "αυτοκίνητο", ενώ οπτικά, περισσότερο σε formula μοιάζει.
Πόσο θα κάνει; Τόσο που δεν θα μπορούμε να πάρουμε δυο - τρία για να παίζουμε!

{gallery}new_models/honda/2016/project2-4/{/gallery}

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2015 12:12

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon