.
Κατηγορία Honda
Παρασκευή, 01 Ιουνίου 2012 12:41

Honda CRF 250R 2013

 

Επεμβάσεις σε αναρτήσεις και απόδοση

 


Η μοτοσυκλέτα που κατέκτησε τον τίτλο στην κατηγορία Supercross Lites στην Αμερική το 2012, δεν θα μπορούσε να παραμείνει στάσιμη. Οι αλλαγές που έγιναν στο νέο μοντέλο για να παραμείνει στην κορυφή, είναι μεν μικρές, αλλά φέρνουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Βελτιώσεις στην απόδοση

Οι μηχανικοί της Honda’s εστίασαν την προσοχή τους στην απόδοση του κινητήρα και στην λειτουργία των αναρτήσεων. Οι χαμηλές και οι μεσαίες στροφές στην καμπύλη απόδοσης βελτιώθηκαν με νέα ρύθμιση του ψεκασμού καυσίμου.

Ο νέος χάρτης της ηλεκτρονικής ανάφλεξης εκτός από τις μεσαίες στροφές έδωσε και μία μικρή βελτίωση στην κορύφωση της ιπποδύναμης. Οι εσωτερικές διαστάσεις του κινητήρα παρέμειναν ως είχαν, 76.8mm x 53.8mm, όπως και η συμπίεση στο 13.2:1, ενώ ίδιες παρέμειναν και οι βαλβίδες τιτανίου με με διάσταση 30.5mm για τις εισαγωγής και 25mm για τις ατσάλινες εξαγωγής. Για να συμμορφώνεται με τους κανονισμούς θορύβου της FIM, το τελικό εξαγωγής φιλοξενεί νέα τάπα τριγωνικής σχεδίασης που είναι μία πατέντα της Honda, προκειμένου να μειώνει το θόρυβο κατά 2dB χωρίς μείωση της απόδοσης.

Επεμβάσεις στις αναρτήσεις

Στο πλαίσιο αλλαγές δεν έγιναν αλλά είχαμε βελτιώσεις στις αναρτήσεις. Το αμορτισέρ διαθέτει πλέον νέες εσωτερικές ρυθμίσεις και βελτιωμένο εύρος αποσβέσεων. Στο μπροστινό σύστημα, υπάρχουν νέα σκληρότερα ελατήρια από 4.4 σε 4.6 Kg/cm για μείωση της συμπίεσης από τα άλματα ενώ τοποθετήθηκε μεγαλύτερο έμβολο εσωτερικά, από 35mm στα 37mm. Επίσης, νέα είναι τα ελαστικά της Dunlop MX51 Geomax για αύξηση της πρόσφυσης ενώ άξιο αναφοράς είναι το ελαφρύτερο πίσω ελαστικό 100/90-19 MX51 κατά 400 ολόκληρα γραμμάρια.
Η μοτοσυκλέτα συμπληρώνεται με τα προστατευτικά των φρένων μπροστά και πίσω, που είναι ίδια με αυτά του CRF 450R.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Honda PCX 150 2012 Honda CRF 450R 2013 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon