.
Κατηγορία Honda
Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024 13:46

Honda Super Cub 50 Final Edition - Αποχαιρετιστήρια έκδοση

Καθώς τα 50άρια οδεύουν πως εξαφάνιση στην Ιαπωνία, η Honda φέρεται να ετοιμάζει μια αποχαιρετιστήρια έκδοση του Super Cub 50 που κλείνει έναν κύκλο 66 χρόνων.

Η εμφάνιση του πρώτου παπιού από τη Honda το 1958 ήταν κάτι πολύ μεγαλύτερο από εμπορική επιτυχία, καθώς το σχέδιο αυτό δημιούργησε μια νέα κατηγορία δικύκλων και αναπαράχθηκε επί σειρά δεκαετιών από πολλούς κατασκευαστές, ενώ η ίδια η Honda γιόρτασε ένα πολύ σπουδαίο ορόσημο, την παραγωγή 100 εκατομμυρίων παπιών, ήδη από το 2017!

Για τον βενιαμίν της φαμίλιας ωστόσο, Super Cub 50, το μέλλον δεν προβλέπεται εξίσου λαμπρό. Απεναντίας, όλα δείχνουν πως το 2025 θα σημάνει και την τελευταία χρονιά του στην παραγωγή, καθώς πρόσφατες αλλαγές στη νομοθεσία της Ιαπωνίας προβλέπουν πως εφεξής τα δίκυκλα 125 cc θα κατηγοριοποιηθούν ως "μοτοποδήλατα" και θα είναι αυτά που θα οδηγούνται με το ανάλογο δίπλωμα.

Μοιραία οι κατασκευαστές θα στρέψουν εκεί το ενδιαφέρον τους, καθώς τα κάποτε κραταιά 50άρια έχουν χάσει τη δυναμική τους εδώ και χρόνια στην ιαπωνική αγορά και πολύ δύσκολα θα μπει κανείς στον κόπο να εξελίξει νέο μοντέλο 50 cc. Άλλωστε, πέραν της εγχώριας αγοράς, για τους Ιάπωνες κατασκευαστές και το εξαγωγικό κομμάτι απαιτεί έμφαση στα 125 cc εξαιτίας κυρίως των ευρωπαϊκών Α1 διπλωμάτων οδήγησης (με ισοδυναμία με δίπλωμα αυτοκινήτου σε πολλές χώρες), αλλά και την πραγματικότητας των αγορών της Ε.Ε. όπου τα 50άρια είναι πρακτικά εξαφανισμένα από τους πίνακες ταξινομήσεων.

honda supercub50 2022 00003
Honda Super Cub 50 2022

Οι φήμες πως το Honda Super Cub 50 οδεύει προς κατάργηση κρατούν από το 2022, όταν και φάνηκε η κατεύθυνση που θα κινηθεί η νομοθεσία της Ιαπωνίας, την ίδια χρονιά που η Honda έκανε την τελευταία χρονολογικά ανανέωση του μοντέλου.

Το ιαπωνικό περιοδικό Young Machine μεταφέρει τώρα πληροφορίες πως στην ιαπωνική γκάμα του 2025 η Honda θα παρουσιάσει μια Τελευταία Έκδοση, δηλαδή ένα Super Cub 50 Final Edition για να αποχαιρετήσει μια πορεία 67 ετών (όση θα είναι το 2025) στο οποίο η μόνη διαφοροποίηση θα αφορά στον χρωματισμό, ο οποίος πιθανότατα θα είναι ένας φόρος τιμής στα χρώματα των πρώτων παπιών.

Εδώ οι Ιάπωνες συνάδελφοι προτείνουν διάφορες ιδέες και τις φιλτράρουν μέσα από τις όποιες πληροφορίες έχουν, έτσι μιλούν για ένα γαλάζιο κλασικό Super Cub 50 στα χρώματα του μοντέλου 1966, του πρώτου με επικεφαλής εκκεντροφόρο, με την κόκκινη σέλα του, ταμπούρα και τα όλα του.

Φυσικά το ψηφιακά επεξεργασμένο αυτό σχέδιο κοσμεί την κεντρική θέση στο εξώφυλλο του τελευταίου τεύχους του ιαπωνικού περιοδικού. Σε κάθε περίπτωση βέβαια το πενηντάρι παπί της Honda αφορά μόνο την ιαπωνική αγορά και δε θα δίναμε καμιά πιθανότητα να το δούμε στα μέρη μας.

Πηγή: Young Machine

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024 14:01

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon