.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου 2023 12:46

Ιαπωνία - Σκέψεις για θεώρηση των δικύκλων 125 κυβικών ως «μοτοποδήλατα»

Η αλλαγή στο status quo για την νομοθεσία της χώρας θα ανοίξει πολλές πόρτες κινητικότητας και ευκολότερης πρόσβασης σε όχημα, στο πνεύμα της εξίσωσης του διπλώματος A1 με το Β-αυτοκινήτου, στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ από διεθνείς πηγές, η Ιαπωνία σκέφτεται να αλλάξει την νομοθεσία οχημάτων της, ώστε να κατατάσσει πλέον δίκυκλα έως 125 κυβικά, ως μοτοποδήλατα.  Η αλλαγή είναι σημαντική, αν σκεφτεί κανείς ότι, προς το παρόν, μοτοποδήλατα θεωρούνται μόνο τα 50άρια ή όσα οχήματα έχουν μοτέρ που δεν ξεπερνά τους 0,8 ίππους. Αν η αλλαγή στην νομοθεσία περάσει, μοτοποδήλατα θα θεωρούνται και τα οχήματα από 125 κυβικά και κάτω, με ισχύ κινητήρα αυστηρά έως 5,36 ίππους (4 kW).

Η αλλαγή αυτή θα σημαίνει, ότι οι κάτοχοι οποιουδήποτε διπλώματος οδήγησης στην Ιαπωνία –είτε δικύκλου είτε αυτοκινήτου- θα έχουν το νόμιμο δικαίωμα να οδηγήσουν τα «νέα μοτοποδήλατα», σε μία κίνηση που θυμίζει την εξίσωση των διπλωμάτων A1 και αυτοκινήτου, στην Ευρώπη.

Αν η αλλαγή αυτή τελικά αποφασιστεί, οι εταιρείες θα έχουν ένα ολόκληρο νέο πεδίο να εργαστούν και να δημιουργήσουν μοντέλα φιλικά στην νέα νομοθεσία. Οποιοδήποτε δίκυκλο έως 125 κυβικά θα μπορεί να «περιοριστεί» στους 5,36 ίππους ισχύος, ενώ για τα ηλεκτροκίνητα οχήματα, η συμφωνία με τις προδιαγραφές θα είναι ακόμα πιο εύκολη υπόθεση.  Μάλιστα, αξίζει να σημειώσουμε ότι το νέο BMW CE 02, αποδίδει ΑΚΡΙΒΩΣ 4 kw ή 5,36 ίππους ισχύος.

Μετά από το σημερινό ρεπορτάζ, λοιπόν, αξίζει να σημειώσουμε ότι εμείς είχαμε αναφερθεί εκτενώς στο θέμα, ήδη από τον Δεκέμβριο του 2022 – διαβάστε το άρθρο μας με ένα κλικ εδώ-, σημειώνοντας μάλιστα ότι η νέα νομοθεσία πιθανότατα θα «σκοτώσει» οριστικά τα 50άρια, τα οποία παραπαίουν ούτως ή άλλως. Το χρονοδιάγραμμα για την «επόμενη άνοιξη», στο οποίο αναφερόμασταν, ίσως έχει πάει λίγο πίσω, όμως αυτό είναι ένα σύνηθες φαινόμενο ούτως ή άλλως, σε μεγαλεπήβολα σχέδια. H εκτίμηση, ότι οι αλλαγές θα αφορούν τα 125άρια, έπεσε μέσα 100%. Μένει μόνο να δούμε, αν τελικά οι αλλαγές θα πραγματοποιηθούν και πότε.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου 2023 12:55

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon