.
Κατηγορία Honda
Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2024 12:47

Honda CBR 400 RR 2025 – Άλλη μία επιστροφή για να... ανάψουν τα αίματα;

Σε πείσμα της απόλυτης αβεβαιότητας για το μέλλον των supersport παγκοσμίως, σενάρια από την Ασία θέλουν την επιστροφή του πάλαι ποτέ CBR 400 RR, τετρακύλινδρο και ημιαυτόματο!

Ήταν να μην ξεκινήσουν οι φήμες για τα νέα, επερχόμενα τετρακύλινδρα μοντέλα της Honda στα 400 κυβικά, φήμες οι οποίες δεν είναι πλήρως αβάσιμες, μιας και η ανάπτυξη του νέου κινητήρα είναι πρακτικά επιβεβαιωμένη. Για όσους δεν θυμούνται, η Honda αναπτύσσει έναν νέο τετρακύλινδρο εν σειρά κινητήρα, πιθανόν για χρήση σε μοτοσυκλέτες που απευθύνονται στην αγορά της Κίνας και σε άλλες ασιατικές – τουλάχιστον για αρχή.

Όπως είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενο μας άρθρο -μπορείτε να το δείτε εδώ- το ένα μέρος των σεναρίων αφορά το CB400SF και μάλιστα με την ύπαρξη του ημιαυτόματου σασμάν E-Clutch. Το επόμενο μέρος που συζητάμε σήμερα, αφορά την επιστροφή του CBR400RR, ενός θρυλικού θα έλεγε κανείς μοντέλου, που κυκλοφόρησε τις δεκαετίες του 80 και του 90 στην Ιαπωνία και έφτασε και στην χώρα μας με «γκρίζες» παρεισαγωγές.

Την είδηση συνοδεύει και μία τρισδιάστατη ψηφιακή απεικόνιση του μοντέλου, που δημιούργησαν οι γραφίστες του Young Machine, βασισμένοι και στην εμφάνιση της νέας CBR 600 RR. Η νέα μοτοσυκλέτα, θα χρησιμοποιεί τον νέο 4κύλινδριο κινητήρα και μάλιστα, με το E-Clutch ημιαυτόματο σασμάν. Εύλογες είναι οι συνδέσεις με τις αναμνήσεις των περασμένων εποχών και του εκπληκτικού ήχου των 4κύλινδρων εν σειρά στα μικρά κυβικά, που έχουν στοιχειώσει τα όνειρα μικρών και μεγάλων.

Πάντως, αξίζει να θυμίσουμε εδώ ότι τα μοντέλα αυτής της σειράς παραμένουν σε επίπεδο φημών και αναμένονται περισσότερες βάσιμες πληροφορίες, για να μιλάμε για επιβεβαίωση.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2024 12:55

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon