.
Κατηγορία Honda
Πέμπτη, 04 Ιανουαρίου 2024 09:55

Η Honda απορρίπτει τα φτερά στις πατέντες για το επόμενο CBR 1000 RR-R!

Και, στις πατέντες, η νέα μοτοσυκλέτα θυμίζει ύποπτα την... R1 που έχει ηλικία 4 ετών ήδη! Μετά από τόση μανία με τα αεροδυναμικά πτερύγια, η επόμενη γενικά superbikes δεν θα τα έχει καν; Ας μην προτρέχουμε...

Νέες πατέντες που είδαν το φως της δημοσιότητας, συνδέονται με τα σχέδια της Honda για το επόμενο Fireblade της και, πριν μας ρωτήσετε, ναι πράγματι η μοτοσυκλέτα ανανεώθηκε μόλις φέτος. Όμως όπως είναι γνωστό, οι εταιρείες αναπτύσσουν ήδη οχήματα της επόμενης 5ετίας ή και δεκαετίας στα παρασκήνια. Σύμφωνα λοιπόν με διεθνή μέσα της μοτοσυκλέτας, αυτά τα σχέδια που βλέπουμε εδώ αφορούν το επόμενο CBR 1000 RR-R. Για να τα εξετάσουμε...

Αρχικά, το στοιχείο που εντυπωσιάζει είναι η απουσία των αεροδυναμικών winglets! Τι μας είπατε τώρα... Μετά από 4 χρόνια κυριολεκτικής μανίας, κατά την διάρκεια της οποίας είδαμε φτεράκια να μπαίνουν ακόμα και σε... Adventure (που λέει ο λόγος), τώρα δεν θα υπάρχουν; Δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα. Στην συγκεκριμένη πατέντα, τον ρόλο αεροδυναμικού βοηθήματος παίζει το ίδιο το μούτρο της μοτοσυκλέτας, με το σχήμα του, το οποίο μάλιστα φέρνει και λίγο σε R1 2020. Η αφαίρεση των πτερυγίων σκοπεύει στην μείωση της οπισθέλκουσας που αυτά προκαλούν, άρα και την απώλεια ενέργειας – μια φυσιολογική συνέπεια των αεροδυναμικών νόμων. Κύριο χαρακτηριστικό της νέας σχεδίασης, οι δύο μεγάλες εισαγωγές αέρα στο μούτρο, που θυμίζουν supercar και εκτονώνουν γύρω από τον αναβάτη.

Επιπλέον, ο νέος σχεδιασμός που παρουσιάζουν οι πατέντες, μπορεί να φέρει συνολική βελτίωση στην ροή του αέρα γύρω από την μοτοσυκλέτα και καλύτερη προστασία του αναβάτη, επιδιώκοντας να λύσει το μεγαλύτερο αεροδυναμικό ζήτημα σε μία μοτοσυκλέτα, το οποίο φυσικά είναι... ο αναβάτης. Και εννοείται ότι, με την μείωση της αεροδυναμικής οπισθέλκουσας, που κοντράρει την ισχύ του κινητήρα, μπορεί να μειωθεί η κατανάλωση αλλά και να αυξηθούν οι επιδόσεις. Μόνο ο χρόνος θα δείξει, προς το παρόν, το τι τελικά θα γίνει.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 04 Ιανουαρίου 2024 10:04

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon