.
Κατηγορία Honda
Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου 2023 13:48

Honda – Πατέντες για ηλεκτρική superbike ξανά στην επιφάνεια

Έρχεται η απάντηση του Big-H σε μία ολοένα και αναπτυσσόμενη σκηνή ηλεκτρικών μοτοσυκλετών;

Για όσους παρακολουθούν την σκηνή των νέων μοτοσυκλετών τουλάχιστον επί 12 χρόνια, τα σχέδια που φαίνονται στις εικόνες ίσως θυμίζουν κάτι, και αυτό δεν είναι τυχαίο. Η Honda αποφάσισε να επισκεφθεί ξανά, ιδέες της από το 2011, εργαζόμενη πιθανότατα σε μία νέα, ηλεκτρική superbike.

Η «εσωτερική» έμπνευση, λοιπόν, έρχεται από το RC-E του 2011, κάτι που φαίνεται άμεσα στα σχέδια πατέντας που δημοσιεύθηκαν. Εννοείται, ότι στην προκειμένη περίπτωση, τα σχέδια παίζουν απλά ρόλο απεικόνισης, υποστηρίζοντας το «ψωμί» της πατέντας. Βλέπουμε ένα τεράστιο, ηλεκτρικό μοτέρ, τοποθετημένο κεντρικά στην μοτοσυκλέτα και μάλιστα ναι παίζει και τον ρόλο του ενεργού δομικού στοιχείου, με το ψαλίδι να εδράζεται πάνω του.

Οι μπαταρίες που μπορεί να φέρει το μοντέλο φτάνουν ακόμα και τις... 3, όπως βλέπουμε στην ίδια όψη, με τις «ετικέτες» B1, B2 και B3. Η πρώτη, βρίσκεται στην θέση του «ορθόδοξου» τεπόζιτου, ενώ η δεύτερη κάτω από το πλαίσιο, σαν ένας κινητήρας εσωτερικής καύσης. Η τρίτη, φαίνεται τοποθετημένη πολύ χαμηλά, στο «πάτωμα» της μοτοσυκλέτας, μία θέση με πολλά πλεονεκτήματα όσον αφορά το κέντρο βάρους (το οποίο, βέβαια, δεν είναι πάντα ιδανικό να βρίσκεται όσο χαμηλότερα γίνεται, στην μοτοσυκλέτα, πιθανώς για αυτό βλέπουμε και δύο ακόμα θέσεις μπαταριών, εδώ.)

Σημαίνει η είδηση αυτή, ότι θα δούμε νέα ηλεκτρική μοτοσυκλέτα από την Honda, ειδικά με την EICMA να πλησιάζει; Δεν αποκλείουμε, αλλά και δεν υποστηρίζουμε την πιθανότητα: Σαφώς η ηλεκτροκίνητη σκηνή σημειώνει έκρηξη ανάπτυξης και η Honda ίσως θέλει να επιδείξει, τα δικά της χαρτιά στον τομέα. Από την άλλη, η εταιρεία είναι παραδοσιακά συγκρατημένη στο κομμάτι της ηλεκτροκίνησης, ακόμα και τώρα. Οπότε, μένει να δούμε τι θα γίνει, στην πράξη...

 

Πηγή

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου 2023 14:01

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon